Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη τον Ιούνιο - Πάει Βρετανία και Βρυξέλλες

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη τον Ιούνιο - Πάει Βρετανία και Βρυξέλλες

Το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου εκτός ΗΠΑ μετά την εκλογή του

BIDEN_2
Την Ευρώπη θα επισκεφτεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκλογή του, τον περσινό Νοέμβριο.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο, όπως ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή. Αρχικά, σκοπεύει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη στις 11-13 Ιουνίου και στη συνέχεια να λάβει μέρος σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, στις Βρυξέλλες «οι ηγέτες θα συζητήσουν πάνω σε μια κοινή ατζέντα για την παγκόσμια ασφάλεια της υγείας, την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της ψηφιακής και εμπορικής συνεργασίας, την ενίσχυση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αμοιβαίας εξωτερικής πολιτικής».

Την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter. «Μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα χαρώ να καλωσορίσω τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στο επόμενο ταξίδι του στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021. Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την υγεία, από το εμπόριο και την πολυμέρεια έως τις γεωπολιτικές προκλήσεις».


Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε: «Έχω τη χαρά να ανακοινώσω με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Επαναδημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας ΕΕ- ΗΠΑ , ένωση δυνάμεων στην COVID19, το κλίμα, την ασφάλεια, την πολυμέρεια».

Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Κάλλας για «βασανιστήρια που υπέστη» στα χέρια του Ωνάση

Ασθενείς με πολύμηνα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν αυξημένο κίνδυνο ιατρικών προβλημάτων και θανάτου

Εξαδάκτυλος (ΘΕΜΑ 104,6): Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης