Μπαχρέιν: Έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μπαχρέιν: Έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η μικρή χώρα του Κόλπου προσφέρει ήδη στους πολίτες της και τους μόνιμους κατοίκους τέσσερα εμβόλια, δωρεάν: το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ένα που παρασκευάζεται από τον κινεζικό κρατικό κολοσσό Sinopharm, το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης και το ρωσικό Sputnik V

johnson
Το Μπαχρέιν έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για κατεπείγουσα χρήση, ανακοίνωσε η εθνική ρυθμιστική αρχή (NHRA). Η μικρή χώρα του Κόλπου προσφέρει ήδη στους πολίτες της και τους μόνιμους κατοίκους τέσσερα εμβόλια, δωρεάν: το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ένα που παρασκευάζεται από τον κινεζικό κρατικό κολοσσό Sinopharm, το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης και το ρωσικό Sputnik V.

Η NHRA ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το εμβόλιο της J&J προορίζεται για τα άτομα εκείνα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν επιπλοκές από την Covid-19, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Προκειμένου να ληφθεί η απόφαση ελήφθησαν υπόψη όλα τα έγγραφα που υπέβαλε η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές, εξήγησε η διευθύνουσα σύμβουλος της υπηρεσίας, Μαριάμ Αλ Τζαλάχμα.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε την Δευτέρα ότι το εμβόλιο της J&J φαίνεται πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έγκρισή του στις ΗΠΑ, ενδεχομένως ακόμη και εντός αυτής της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης