Ανησυχία στη Φινλανδία: Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα σε πυρηνικό σταθμό

Ανησυχία στη Φινλανδία: Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα σε πυρηνικό σταθμό

Δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τη φινλανδική Αρχή για την πυρηνική ενέργεια

finland_piriniko
Η φινλανδική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια STUK ανακοίνωσε σήμερα πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν μέσα στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Δυτική Φινλανδία, όμως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Είναι ένα σημαντικό και ασυνήθιστο περιστατικό και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δώσουμε σωστές πληροφορίες γι' αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο φινλανδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας Άινο Κάισα Πεκόνεν.

Ο Τζάρμο Τάνχουα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TVO που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε πως το επεισόδιο ήταν ένα ασυνήθιστο περιστατικό που δεν έχει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του σταθμού. Η TVO είναι μια κοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών και βιομηχανιών.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για την πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η φινλανδική STUK τον ενημέρωσε για ένα «περιστατικό» στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto στη Δυτική Φινλανδία.

«Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν μέσα στον σταθμό και ο αντιδραστήρας έκλεισε. Σύμφωνα με τη STUK, δεν διέρρευσε στο περιβάλλον ραδιενέργεια από τον σταθμό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, επαναλαμβάνοντας τις ανακοινώσεις που είχε κάνει νωρίτερα η STUK.

Ειδήσεις σήμερα

Λοιμωξιολόγοι: Χριστούγεννα με ανοιχτά μόνο τα κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία και click away

Σύνοδος Κορυφής - Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda»

Κορωνοϊός: Από ένα γλέντι βρέθηκε στην καραντίνα το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης