Τραμπ: Την κόρη του, Ιβάνκα, ήθελε για υποψήφια αντιπρόεδρο στις εκλογές του 2016

Τραμπ: Την κόρη του, Ιβάνκα, ήθελε για υποψήφια αντιπρόεδρο στις εκλογές του 2016

Τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εκστρατείας της υποψηφιότητας του Αμερικανού πρόεδρου το 2016, Ρικ Γκέιτς

trump-6
Την κόρη του, Ιβάνκα, ήθελε να επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ σαν υποψήφια αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, το 2016, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε νέο του βιβλίο με τίτλο «Wicked Game: An Insider’s Story on How Trump Won, Mueller Failed, and America Lost», ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εκστρατείας, Ρικ Γκέιτς. Η αποκάλυψη αυτή προκύπτει λίγες ώρες μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν (και παρουσίασαν» οι New York Times στα φορολογικά στοιχεία του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τα οποία βασίστηκε στη βοήθεια της κόρης του για να μειώσει όσα χρωστούσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε αρχικά την πρώτη επιλογή του Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου, η Ιβάνκα αναδύθηκε ως υποψήφια κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, το καλοκαίρι του 2016, με τα παιδιά του και τον σύζυγο της κόρης του, Τζάρεντ Κούσνερ.

«Είναι λαμπρή προσωπικότητα, είναι έξυπνη, είναι όμορφη και οι άνθρωποι θα την αγαπούσαν!» φέρεται να είπε ο Τραμπ είπε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

«Δεν αστειεύεται», σκέφτηκε ο Γκέιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τραμπ με τα παιδιά του, ότν πρότεινε για πρώτη φορά την Ιβάνκα Τραμπ ως αντιπρόεδρο. «Όλοι τον γνωρίζαμε αρκετά καλά για να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό και να μην γελάσουμε με την πρότασή του», έγραψε στο βιβλίο του ο Γκέιτς.

Η 34χρονη, τότε, Ιβάνκα Τραμπ, ήταν πολιτικά άπειρη, και οδήγησε τους σύμβουλους της εκστρατείας του πατέρα της, να τον κατευθύνουν σε άλλες επιλογές, όπως αυτή του τότε κυβερνήτη της Ιντιάνα, Μάικ Πενς, σύμφωνα με το βιβλίο του Γκέιτς.

Ο Τραμπ φέρεται να ήταν αρκετά σοβαρός, όταν αποφάσιζε να επιλέξει την κόρη του, καθώς δύο εσωτερικές δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί, έδειξαν πως οι ψηφοφόροι έδειχναν μεγαλύτερη από το αναμενόμνενο προτίμηση στο πρόσωπό της, ενισχύοντας περισσότερο τη φιλοδοξία του.

Ωστόσο, ήταν η ίδια η Ιβάνκα Τραμπ που σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον πατέρα της ότι δεν ήταν καλή ιδέα να είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνησή του, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο στον Μάικλ Πενς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 269 τα νέα κρούσματα - 4 θάνατοι - 73 διασωληνωμένοι

Στα σκαριά deal δισεκατομμυρίων: Η Caesars συζητά την εξαγορά της William Hill

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ελπίδες στη «μάχη» κατά της Covid-19 δίνει ρινικό σπρέι για τη γρίπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης