Οι Ρώσοι κατασκευάζουν hi-tech πύραυλο παγκόσμιου βεληνεκούς με πυρηνική γόμωση

Οι Ρώσοι κατασκευάζουν hi-tech πύραυλο παγκόσμιου βεληνεκούς με πυρηνική γόμωση

Ο 9M730 Burevestnik θα  έχει τη δυνατότητα να παραμένει σε πτήση επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα - ακόμη και χρόνια - έως ότου κατευθυνθεί προς το στόχο του

russia-nuclear
Η κωδική ονομασία 9M730 Burevestnik αναφέρεται σε έναν νέο, επαναστατικό τύπο πυραύλου, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να παραμένει σε πτήση επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα -ακόμη και χρόνια- έως ότου κατευθυνθεί προς το στόχο του.

Το ΝΑΤΟ έχει βαφτίσει τον 9M730 Burevestnik με το χαϊδευτικό -και τρομακτικό- όνομα «Skyfall», εφόσον μια επίθεση από το συγκεκριμένο βλήμα θα έρχεται, κατά κυριολεξία, ουρανοκατέβατη.

Μάλιστα, ο ρωσικός πύραυλος έχει ήδη ξεκινήσει τη φονική του δράση. Σε δυστύχημα το οποίο συνέβη τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στη βορειοανατολική Ρωσία, σκοτώθηκαν 5 επιστήμονες. Ενώ εκλύθηκε ραδιενέργεια η οποία ξεπέρασε κατά χίλιες φορές το όριο του θανάσιμα επικίνδυνου.

Russia’s new weapons, nuclear parity and arms race: What’s going on?


Την αποκάλυψη για το νέο όπλο που ετοιμάζουν οι Ρώσοι έκανε ο επικεφαλής της βρετανικής στρατιωτικής κατασκοπείας, υποστράτηγος Τζιμ Χόκενχαλ. Ο οποίος είπε συγκεκριμένα ότι «η Μόσχα δοκιμάζει ένα σύστημα πυρηνοκίνητων πυραύλων, με παγκόσμιο βεληνεκές, το οποίο θα καθιστά δυνατή την επίθεση από απροσδόκητες κατευθύνσεις».

Κλείσιμο
Κατά τον Βλαντιμίρ Πούτιν «πρόκειται για ένα όπλο με απεριόριστη ακτίνα δράσης και απεριόριστη ικανότητα ελιγμών».

Το πυραυλικό σύστημα 9M730 Burevestnik δεν είναι το μόνο όπλο τεχνολογίας αιχμής που ετοιμάζει η Ρωσία. Ένα υποβρύχιο-drone, μη επανδρωμένο και τηλεκατευθυνόμενο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Ο ρόλος του θα είναι να μεταφέρει μεγάλα πυρηνικά φορτία σε παράλιους στόχους ή ακόμη και να τορπιλίζει εχθρικά (για τη Ρωσία) πλοία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ρώσων, πάντως, οι 9M730 Burevestnik θα είναι έτοιμοι για χρήση σε πραγματικές πολεμικές συνθήκες έως το 2025.




Ειδήσεις σήμερα

Καθηγητής στην Ιωνίδειο Σχολή στον Πειραιά εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ιταλία: Ξανανοίγουν σήμερα τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την Κίνα: «Φακελωμένα» 2,4 εκατ. άτομα σε ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης