Singapore Airlines: Περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Singapore Airlines: Περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Η αεροπορική εταιρεία θα περικόψει το 20% του προσωπικού της – Αναμένεται ότι θα λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 

singapore_airlines
Η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας, ή περίπου του 20% του προσωπικού της, λόγω του αντίκτυπου από την πανδημία του κορωνοϊού στη ζήτηση –κίνηση που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πάγωμα των προσλήψεων, τις συνήθεις αποχωρήσεις εργαζομένων και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ο πιθανός αριθμός των υπαλλήλων που θα επηρεαστεί θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες.

Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι αναμένει να λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας έως τα τέλη της ετήσιας οικονομικής της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 8%.

Η Singapore Airlines δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται αποκλειστικά από τη διεθνή ζήτηση σε μια εποχή κατά την οποία τα σύνορα πολλών χωρών παραμένουν ουσιαστικά κλειστά.

Η ανταγωνιστική της Qantas Airways έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για περικοπή περίπου του 30% του προσωπικού που είχε πριν από την πανδημία, ενώ η Cathay Pacific Airways αναθεωρεί τις δραστηριότητές της και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αποφασισμένη η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης