Υπόθεση Ναβάλνι: «Παραπλανητικός ελιγμός του Πούτιν η δηλητηρίαση» λέει Ρώσος πρώην ολιγάρχης
Ο Πούτιν ήθελε με τη δηλητηρίαση Ναβάλνι να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, έγραψε στο περιοδικό Focus ο Μιχαήλ Xοντορκόφκι
Ο πρώην ολιγάρχης και ιδρυτής του Ιδρύματος Open Russia, Μιχαήλ Xοντορκόφκι, θεωρεί ότι η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι αποτελεί παραπλανητικό ελιγμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να στηρίξει τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν προσωπικά επέτρεψε στον άνθρωπό του, τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, να κάνει μια παράλληλη επιχείρηση με τις εκκαθαρίσεις στο Μινσκ. Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε στις 20 Αυγούστου με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή της ρωσικής κοινωνίας και να προειδοποιήσει την αντιπολίτευση. Η δηλητηρίαση του Ναβάλνι έλαβε χώρα την παραμονή των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Λευκορωσία στις 23 Αυγούστου, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραίες για το καθεστώς Λουκασένκο», γράφει ο Xοντορκόφκι σε άρθρο του στο περιοδικό Focus.
«Τα γεγονότα στη Λευκορωσία χρησίμευσαν ως εκφοβισμός, εκβιασμός και προπαγάνδα. Εστάλη στη Δύση το μήνυμα ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει. Έπρεπε να καταστεί σαφές σε Λευκορώσους και Ρώσους ότι η Δύση δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει», σημειώνει ο Xοντορκόφκι.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.