Πριγκίπισσα Βεατρίκη και Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι: Ο πρώτος «κρυφός» βασιλικός γάμος μετά από 235 χρόνια

Πριγκίπισσα Βεατρίκη και Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι: Ο πρώτος «κρυφός» βασιλικός γάμος μετά από 235 χρόνια

Το 1785 ο βασιλιάς Γεώργιος ο Δ' είχε παντρευτεί σε μυστική τελετή την αγαπημένη του, Μαρία Φίτζχερμπερτ, δις χήρα και Καθολική στο θρήσκευμα - Γιατί δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του γάμου της πριγκίπισσας; - Στη λίστα των καλεσμένων η πρώην σύντροφος και ο 4χρονος γιος του γαμπρού

beatrix_map_main
Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως είθισται για τους βασιλικούς γάμους και αρραβώνες, παντρεύτηκε την Παρασκευή το πρωί η 31χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη, ένατη στη διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας, τον 36χρονο Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, μεγιστάνα του real estate.

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στα εδάφη του κάστρου του Ουίνδσορ, στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία Royal Lodge, όπου από το 2004 διαμένουν οι γονείς της νύφης, πρίγκιπας Άντριου και Σάρα Φέργκιουσον, που, αν και χωρισμένοι, ζουν κάτω από την ίδια στέγη και διατηρούν άψογες σχέσεις.

Στον γάμο της πριγκίπισσας Βεατρίκης με τον Έντο, όπως αποκαλούν οι φίλοι τον Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, το «παρών» έδωσαν μόνο 20 άτομα και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα, όπως ανακοίνωσε μετά την τέλεση του γάμου το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ανάμεσα στους καλεσμένους η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, οι γονείς της νύφης, η μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Ευγενία, ο 4χρονος γιος του Μότζι, Κρίστοφερ, τον οποίο ο βασιλικός γαμπρός έχει αποκτήσει με την Σινοαμερικανίδα, πρώην σύντροφό του, Ντάρα Χουάνγκ.

Επίσης, παρούσα στην τελετή ήταν η μητέρα του Έντο, Νίκι Γουίλιαμς Έλις, ο τρίτος σύζυγός της, Ντέιβιντ και ο ετεροθαλής αδελφός του γαμπρού, Άλμπι Σέιλ από τον δεύτερο γάμο της μητέρας του με τον Βρετανό Κρίστοφερ Σέιλ, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, που απεβίωσε το 2011. Ο πατέρας του γαμπρού, ιταλικής καταγωγής κόμης Αλεσάντρο Μαπέλι Μότζι, ολυμπιονίκης του σκι, ήταν καλεσμένος αλλά δεν έχει γίνει γνωστό, αν παρέστη στο μυστήριο.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν πως ο μικρός γιος του Έντο ήταν παράνυμφος ενώ πληροφορίες υποστηρίζουν πως και η πρώην σύντροφος του γαμπρού παρέστη στο γάμο του πατέρα του παιδιού της. Πάντως, λίγες ώρες μετά το μυστήριο η Ντάρα Χουάνγκ «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό των παπαράτσι με την παρέα της σε καφέ του Λονδίνου.

Η Χουάνγκ είναι επιτυχημένη αρχιτέκτονας με δικό της γραφείο στο Λονδίνο και, σύμφωνα με φίλους της, μετά τον χωρισμό της με τον Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, έχει τόσο καλή σχέση μαζί του, που εξακολουθεί να του αγοράζει τα ρούχα του και να του κόβει τα μαλλιά! Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι η μοναδική πριγκίπισσα στο Ηνωμένο Βασίλειο που ένωσε τη ζωή της με έναν άνδρα, ο οποίος έχει, ήδη, δικό του παιδί.

Ο «κρυφός» γάμος του βασιλιά Γεώργιου του Δ' με Καθολική και δις χήρα, που δεν είχε την έγκριση του πατέρα του

Αλλά και ο κρυφός γάμος της Βεατρίκης είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός για την βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας καθώς το ίδιο είχε συμβεί μόνο πριν 235 χρόνια, όταν ο τότε πρίγκιπας Γεώργιος ο Δ' παντρεύτηκε το 1785 κρυφά και παρά την θέληση του πατέρα του, Γεώργιου του Γ', την αγαπημένη του, Μαρία Φίτζχερμπερτ, Καθολική, δύο φορές χήρα και έξι χρόνια μεγαλύτερή του. Ο γάμος τους ήταν άκυρος σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, καθώς δεν είχε την έγκριση του βασιλιά Γεώργιου του Γ', αλλά και επειδή το πρωτόκολλο απαγόρευε στους Καθολικούς ή σε συζύγους Καθολικών, να γίνουν μονάρχες.

Στις 23 Ιουνίου του 1794 η σύζυγος του Γεώργιου του Δ' πληροφορήθηκε με επιστολή πως ο γάμος της με τον Βρετανό γαλαζοαίματο έχει λήξει. Ο βασιλιάς Γεώργιος ο Δ' παντρεύτηκε το 1795, μετά από πιέσεις του πατέρα του, την Γερμανίδα εξαδέλφη του, Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ με την οποία, όμως, χώρισε το 1796, τρεις ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης τους, πριγκίπισσας Σάρλοτ της Ουαλίας.

Η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν ανάγκασε την Βεατρίκη να κάνει «κρυφό» γάμο

Ο πατέρας της νύφης, πρίγκιπας Άντριου, που τον περασμένο Νοέμβριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, λόγω της φιλίας του με τον Αμερικανό παιδόφιλο χρηματιστή, Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του μέσα σε φυλακή του Μανχάταν τον περασμένο Αύγουστο, εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών, βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα», μετά την πρόσφατη σύλληψη της μαστροπού του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Κλείσιμο
Έτσι, ο βρετανικός Τύπος αποδίδει τον «κρυφό» γάμο της πρωτότοκης κόρης του δούκα του Γιορκ, στην δική του επιθυμία να αποφύγει να βρεθεί στα φώτα της δημοσιότητας. Φίλοι του ζευγαριού δήλωσαν πως η Βρετανίδα γαλαζοαίματη και ο μεγιστάνας σύζυγός της ήθελαν μια σεμνή τελετή, χωρίς δημοσιότητα και με ελάχιστους καλεσμένους.

Ο Ντάριο Μαπέλι Μότζι, εξάδελφος του βασιλικού γαμπρού, δήλωσε πως είχε ακούσει ότι ο γάμος, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, αλλά, αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, θα τελεστεί το επόμενο έτος. «Ίσως, λόγω των προβλημάτων με τον πατέρα της, δεν ήθελαν να το παρακάνουν με την δημοσιότητα σε περίπτωση που κάποιος τους ασκούσε κριτική», δήλωσε ο Ντάριο Μότζι.

Ο λόγος που δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του γάμου της πριγκίπισσας Βεατρίκης

Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γάμο της πριγκίπισσας και του μεγιστάνα του real estate, ακολούθησε δεξίωση στην βασιλική κατοικία των γονιών της νύφης. Όμως, φωτογραφίες από τον «κλειστό» γάμο και την δεξίωση δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα, επειδή την Παρασκευή, αμέσως, μετά την γαμήλια τελετή η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σερ Τόμ Μουρ.

Έτσι, η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν ήθελε οι φωτογραφίες του γάμου της να επισκιάσουν την τελετή στην οποία τιμήθηκε ο Μουρ, 100 ετών, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει 32 εκατ. λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο βετεράνος του βρετανικού στρατού με την βοήθεια του περιπατητήρα του έκανε 100 φορές τον γύρο του κήπου του στο Μπεντφορντσάιρ στις 30 Απριλίου, για να βοηθήσει στον αγώνα κατά του θανατηφόρου ιού.

Ειδήσεις σήμερα

Βρυξέλλες: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μακρόν για ελληνοτουρκικά και Ταμείο Ανάκαμψης

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 9 στην Αττική

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης