Αρκάντι Νόβικοβ: Δειπνεί με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο και έχει γειτόνισσα την Ντάσα Ζούκοβα-Νιάρχου

Αρκάντι Νόβικοβ: Δειπνεί με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο και έχει γειτόνισσα την Ντάσα Ζούκοβα-Νιάρχου

Ο πιο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας της εστίασης έστησε μια αυτοκρατορία με ένα δάνειο 50.000 δολαρίων, όταν η McDonald’s τον απέρριψε για την θέση του σεφ

NONICOV1
Ο Αρκάντι Νόβικοβ δεν θυμάται αν έκανε κρύο την ημέρα που, περπατώντας στην Μόσχα, νεαρός ακόμη μάγειρας, το μάτι του έπεσε στην αγγελία του διάσημου McDonald’s. Μετά την πτώση της σοβιετικής αυτοκρατορίας, η «περεστρόικα» έφερε την υποτιθέμενη «άνοιξη» και μαζί δυτικές συνήθειες, άγνωστες μέχρι τότε στους Ρώσους.

Ο Νόβικοβ σημείωσε το τηλέφωνο και λίγη ώρα μετά τηλεφώνησε, για να διεκδικήσει την θέση του σεφ, τονίζοντας ότι μπορεί να μαγειρέψει τόσο γαλλική όσο και ιταλική κουζίνα. «Δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο» θα πει χρόνια μετά σε μια συνέντευξή του, «και έτσι πήρα 50.000 δολάρια δάνειο από ένα φίλο για το πρώτο μου εστιατόριο, στο οποίο μπήκε συνέταιρος με ποσοστό 50%. Κάπως έτσι άρχισαν όλα».

Αυτό το «όλα» ξεκίνησε με το άνοιγμα του «Sirena», του πρώτου εστιατορίου με θαλασσινά που άνοιξε στην Μόσχα το 1992, όταν ο Νόβικοβ ήταν 32 χρονών. Σήμερα, η αυτοκρατορία που έστησε περιλαμβάνει πάνω από 90 εστιατόρια σε διάφορα μέρη του κόσμου και η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στο μισό δισ. δολάρια.

arkady-novicov-drinking-Lodovico_2
arkady-novicov-drinking-lodovico-2_2

Κυρίαρχος

Στα 58 του χρόνια ο πιο διάσημος επιχειρηματίας εστίασης από την Ρωσία, έχει την πολυτέλεια να δειπνεί στο Κρεμλίνο μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να μένει σε μια έπαυλη αξίας 40.000.000 δολαρίων στο Λονδίνο και να αγοράζει την περίφημη Villa Fontanelle. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία του σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε, στην οποία ο Νόβικοβ μαζί με την σύζυγό του φιλοξενούν διάσημους φίλους τους, απολαμβάνοντας ένα, δύο ή τρία μπουκάλια κόκκινο κρασί Lodovico των 500 δολαρίων, που τυγχάνει από τα αγαπημένα του.

Το εκπληκτικό στην περίπτωσή του ήταν η ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε, ανοίγοντας το ένα εστιατόριο μετά το άλλο, εντός και εκτός ρωσικών συνόρων. Όταν αποφάσισε να βάλει το επίθετό του στην ταμπέλα του νέου του luxury εστιατορίου το 2001, γεννήθηκε ο μύθος του Novicov στο Λονδίνο, στην Μόσχα, στο Μαϊάμι, στην Ντόχα του Κατάρ και στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Εκεί, όπου διαθέτει εδώ και λίγα χρόνια μια εκπληκτική βίλα και έχει γειτόνισσα την σύζυγο πλέον του δικού μας Σταύρου Νιάρχου, Ντάσα Ζούκοβα.

Όπως έλεγε ένας συνεργάτης του, αστειευόμενος, ο ρυθμός που άνοιγε το ένα εστιατόριο μετά το άλλο ήταν μέχρι να πεις «τον λογαριασμό παρακαλώ και να σου έρθει!!». Ο Πούτιν λατρεύει τα εστιατόριά του, τον θεωρεί προσωπικό του φίλο και γι' αυτό τον καλεί συχνά μαζί με την σύζυγο του Ναζντέχα για να δειπνήσουν στο Κρεμλίνο.

arkady-Villa_Fontanelle
arkady-Villa-Fontanelle-View
Κλείσιμο


Στα 58 του χρόνια πλέον ο Αρκάντι μπορεί να μιλάει με τον τέως πρίγκιπα Χάρι, την Ριάνα, την Σερένα Ουίλιαμς και τον Γιουσέιν Μπολτ, οι οποίοι δειπνούν στο Novicov του Λονδίνου. Εκεί όπου πριν λίγους μήνες, δύο κλέφτες μπήκαν στην κατοικία του Ρώσου και αφαίρεσαν τσάντες και δερμάτινα ρούχα αξίας 500.000 δολαρίων.

Όταν συνελήφθηκαν τα κλοπιμαία είχαν ήδη πουληθεί, αλλά ο Αρκάντι προτίμησε να αφήσει το δυσάρεστο αυτό γεγονός πίσω του. Απλά, σύμφωνα με τις φήμες, αγόρασε πάλι όλα όσα είχαν κλαπεί, πληρώνοντας ένα ποσό, που μπορεί σε πολύ κόσμο να φαντάζει ιλιγγιώδες.

Γι΄ αυτόν όμως τον τύπο ήταν απλά ψίχουλα…
Ειδήσεις σήμερα:

Η Κομισιόν παρουσιάζει αύριο συστάσεις για τη διάσωση της τουριστικής περιόδου

Θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία ζήτησε η ΓΣΕΕ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΕ: Οι τράπεζες της Ευρώπης μπορεί να δεχτούν καίριο πλήγμα από τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης