Συμβουλές για μεγάλους: Πώς να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά το Πάσχα

paidia_auga

Να αποφεύγετε όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να δείχνετε στα παιδιά πώς πρέπει να τις κρατούν. Η φλόγα και το λιωμένο κερί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει μερικές συμβουλές για τους μεγάλους, που μπορεί να προστατεύσουν και τα μικρά παιδιά τώρα το Πάσχα:

– Βάλτε στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού αυτοκόλλητα στο ύψος των παιδιών ώστε να τις βλέπουν καλύτερα. Έτσι, αποφεύγονται οι τραυματισμοί από σπασμένα τζάμια.

– Μην αφήνετε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα όταν βάφετε τα αβγά, ετοιμάζετε τα τσουρέκια και μαγειρεύετε οτιδήποτε.

– Όταν βγαίνετε με τα παιδιά για ψώνια, να τα κρατάτε πάντοτε από το χέρι και στη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

– Προσοχή θέλουν και οι λαμπάδες. Να αποφεύγετε όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να δείχνετε στα παιδιά πώς πρέπει να τις κρατούν. Η φλόγα και το λιωμένο κερί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.

– Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα βεγγαλικά.

– Την Κυριακή του Πάσχα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων. Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά παιδιά είναι εκ φύσεως περίεργα και δεν έχουν αντίληψη του κινδύνου.


– Μάθετε στα παιδιά σας να φορούν πάντοτε κράνος όταν κάνουν ποδήλατο.

– Αν σκοπεύετε να κάνετε Πάσχα εκτός σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός σας είναι ασφαλής για τα παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια και πισίνες, για τα οποία απαιτούνται μέτρα ασφαλείας. Αν υπάρχουν στην περιοχή ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού, εξηγήστε στα παιδιά ότι είναι επικίνδυνα και αποτρέψτε τα από το παιχνίδι δίπλα τους.

– Μην αφήνετε ποτέ τα μικρά παιδιά να παίζουν εκτός σπιτιού χωρίς αδιάκοπη επίβλεψη από έναν ενήλικο.

– Όταν βρίσκεστε κοντά σε νερό με μικρά παιδιά, να θυμάστε ότι μπορεί να πνιγούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σε ελάχιστα εκατοστά νερού, επομένως πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση.

– Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, τα παιδιά πρέπει να κάθονται πάντα στο πίσω κάθισμα, σωστά δεμένα. Τα πιο μικρά χρειάζονται κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο αλλάζει ανάλογα με το ύψος και το βάρος τους. Τα μεγαλύτερα πρέπει οπωσδήποτε να είναι δεμένα με τη ζώνη ασφαλείας.

– Αρκετά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο ότι τα παιδιά που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο ενοχλούν και εκνευρίζουν τους οδηγούς τους. Για να υπάρχει ηρεμία, κυρίως στις μεγάλες διαδρομές, να βεβαιώνεστε ότι τα παιδιά έχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται, καθώς και ότι είναι προστατευμένα από τον ήλιο με αντηλιακό κουρτινάκι. Πρέπει επίσης να προγραμματίζετε συχνά στάση, ώστε να μπορούν να κινηθούν εκτός αυτοκινήτου και στη συνέχεια να είναι ήρεμα κατά τη διαδρομή.

– Αν τα παιδιά απαιτούν την προσοχή σας, σταματήστε πρώτα προσεκτικά σε ασφαλές σημείο του δρόμου και ύστερα ασχοληθείτε μαζί τους.

– Να μην κάθεστε ποτέ με το παιδί στην αγκαλιά σας ούτε καν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν εσείς είστε δεμένοι. Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί θα λειτουργήσει σαν αερόσακος για εσάς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xristougenna_fagito


Μέσα στις γιορτές τα περισσότερα κιλά τα παίρνεις κανείς τρώγοντας φαγητά που κυκλοφορούν σε συσκευασίες. Αποφεύγοντάς τα και τρώγοντας περισσότερο σπιτικό μαγειρευτό φαγητό θα καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό

Chinese-Herbal-medicine-and-acupuncture

Η κινεζική παραδοσιακή ιατρική βασίζεται θεωρητικά στην έννοια του «τσι», της ζωτικής ενέργειας που υποτίθεται ότι ρέει μέσα στο σώμα κατά μήκος καναλιών - H αποκατάσταση της ομαλής ροής του «τσι» θεωρείται ότι βοηθά στην επαναφορά της υγείας - Μια σειρά από παραδοσιακά βότανα υποτίθεται ότι επαναφέρουν την ισορροπία ανάμεσα τις δύο βασικές δυνάμεις του «γιν» και του «γιανγκ»

antiviwsi1

Οι εκπρόσωποι των φορέων Υγείας προειδοποιούν για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και την επίπτωσή τους στον πληθυσμό - Πάνω από 33.000 άτομα πέθαναν το 2015 στην ΕΕ λόγω βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιωτικά

1
Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας