Avenues: Το μεταμοντέρνο σχολείο που υπόσχεται τους leaders του 21ου αιώνα με 60.000 ευρώ δίδακτρα
avenues_world_school_xre

Avenues: Το μεταμοντέρνο σχολείο που υπόσχεται τους leaders του 21ου αιώνα με 60.000 ευρώ δίδακτρα

Πώς επιλέγουν μαθητές - Οι εγκαταστάσεις - Δείτε φωτογραφίες

Για μια θέση στο Avenues – The World School συνωστίζεται η αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως λίγοι είναι αυτοί που τελικά καταφέρνουν να περάσουν την πόρτα του κτηρίου.

Τα δίδακτρα που ξεκινούν από τις 60.000 δολάρια ανά παιδί ετησίως, δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για όσους επιφανείς γονείς θέλουν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με τα εργαλεία που θα τα οδηγήσουν στην κορυφή. Και ενώ σε κάθε άλλο ιδιωτικό σχολείο οι οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά πληρώνουν μειωμένα δίδακτρα, το Avenues ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει… εκπτώσεις στη γνώση διατηρώντας τα high standards.

Η πάλαι ποτέ αποθήκη των έντεκα ορόφων που οικοδομήθηκε το 1928, δέχτηκε ολοκληρωτική ανακαίνιση που κόστισε περίπου 75 εκατ. δολάρια, ώστε να διαμορφωθεί σε χώρο κατάλληλο να φιλοξενήσει ένα τόσο φιλόδοξο και luxury εγχείρημα.

Τοποθετημένο στο Δυτικό Chelsea, τη γειτονιά του Μανχάταν όπου το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι πολλές μονάδες πάνω από το μέσο εισόδημα άλλων κατοίκων της Νέας Υόρκης, το Avenues δέχεται καθημερινά τους γόνους των καλών οικογενειών που ζουν στα ανακαινισμένα αρχοντικά και τα οροφοδιαμερίσματα στους τελευταίους ορόφους των ουρανοξυστών στις γύρω περιοχές και βεβαίως παιδιά διασήμων όπως του Τομ Κρουζ.


Φιλοσοφία


Το Avenues – The World School ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο να γαλουχήσει πολίτες του κόσμου και δέχεται μαθητές όλων των βαθμίδων. Ξεκινώντας το 2012 από το Chealsea, επεκτάθηκε στη Silicon Valley, το Sao Paolo της Βραζιλίας και τη Shenzhen της Κίνας, ενώ προβλέπεται να αναπτυχθεί σε τουλάχιστον είκοσι πόλεις όλου του πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το Avenues, δεν είναι ένα συνηθισμένο εκπαιδευτήριο.

Απέχει πολύ από τη στενή έννοια του όρου σχολείο, με τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε στις σύγχρονες κοινωνίες, προσομοιάζοντας περισσότερο σε μια εκπαιδευτική κοινότητα όπου οι μελλοντικοί ενήλικες αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τη σκέψη τους μέσω του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος σπουδών.

Με εργαλεία τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, οι μαθητές του Avenues μαθαίνουν να ζουν σαν παγκόσμιοι πολίτες, απαλλαγμένοι από στεγανά και προκαταλήψεις. Η ολιστική μαθησιακή εμπειρία σφυρηλατεί τα παιδιά με σκοπό να διαμορφώσουν μια νέα πανανθρώπινη φιλοσοφία χωρίς εθνικούς φραγμούς.

Πρόκειται για το σχολείο της απόλυτης παγκοσμιοποίησης, όπου τα παιδιά μπορούν στη διάρκεια της φοίτησής τους να μετακινούνται κατά διαστήματα και στα σχολεία του Avenues που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, έτσι ώστε να χτίσουν μια πιο διεθνή αντίληψη των πραγμάτων. Εμφαση, όπως λέγεται, δίνεται στο χτίσιμο των ανθρώπινων σχέσεων, την εξάσκηση της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης, ενώ αναπτύσσονται δεξιότητες επικοινωνίας και οι μαθητές προτρέπονται να επιδιώκουν κοινωνική εργασία αφήνοντας το αποτύπωμά τους στον κόσμο.

Η παγκόσμια προσέγγιση στην οποία είναι προσηλωμένο σταθερά το Avenues, φαίνεται και από τη διασύνδεση μεταξύ των δομών που βρίσκονται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης. Ο μαθητής που γίνεται δεκτός σε μια πανεπιστημιούπολη, αυτόματα γίνεται δεκτός σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ώστε όπου και αν βρίσκεται να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματά του απρόσκοπτα.





Αυτό είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα που προσφέρει το Avenues στις οικογένειες με επαγγελματικές υποχρεώσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ και τα παιδιά επωφελούνται θεαματικά από την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους τους σε άλλες χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες. Με στόχο την ευρεία σκέψη, οι μαθητές τη μια ημέρα διδάσκονται πλήρως στα αγγλικά και την επόμενη διδάσκονται στα κινέζικα ή τα ισπανικά, ώστε μέχρι την αποφοίτησή τους να μιλούν άπταιστα μια δεύτερη ξένη γλώσσα, αλλά και να εξοικειωθούν με τη γλωσσική πολυπολιτισμικότητα.

Επιλογή μαθητών

Τα υψηλά standars εισδοχής, κάνουν την ελίτ να συνωστίζεται για μια θέση στο παγκόσμιο σχολείο. Ανθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επιχειρηματίες, celebrities και superstars αλλά και οποιοσδήποτε μπορεί να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος. Το σχολείο υποστηρίζει ότι για να επιλέξει τους καλύτερους υποψήφιους μαθητές, θέτει μια σειρά από ποιοτικές προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, στους υποψήφιους των μεσαίων τάξεων, ένας υποψήφιος μαθητής συνδυάζεται με έναν άλλο υποψήφιο του ίδιου μαθησιακού επιπέδου και τους ζητείται να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο από τυχαία υλικά που τούς παρέχονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η ομάδα εισδοχής αναζητά σημάδια ενσυναίσθησης, δημιουργικότητας, επινοητικότητας και συνεργασίας.

Οι εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του Avenues ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές τόσο των ιδρυτών του, όσο και των οικογενειών των μαθητών. Μοντέρνος σχεδιασμός με μινιμαλιστικό χαρακτήρα, εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, αίθουσες με οικολογικά υλικά και έπιπλα. Στη Νέα Υόρκη, η μεγάλη καφετέρια του κτιρίου λούζεται με φως και έχει θέα το πάρκο High Line. Το μενού είναι προσεκτικά επιλεγμένο και και περιλαμβάνει πιάτα αντάξια των μεγάλων εστιατορίων, όπως σούπα γλυκοπατάτας και σφενδάμου, ρύζι με κοτόπουλο miso, enchiladas με καρυκεύματα γλυκοπατάτας.

Τα παιδιά του Avenues μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως γιόγκα, χορό, pilates κ.ά. και έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύχωρο γυμναστήριο για να εκτονωθούν το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα βάρη, διαδρόμους και μηχανήματα κωπηλασίας, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση στο κοντινό αθλητικό συγκρότημα, Chealsea Pirs, όπου μπορούν να επιδοθούν σε ξιφασκία, σκουός, μπέιζμπολ, λακρός, γκολφ και όχι μόνο.

Στα δίδακτρα, περιλαμβάνονται τα βιβλία, αναλώσιμα, εκδρομές, μεταφορά από και προς το σχολείο, μεσημεριανό γεύμα, σνακ, αθλητικές στολές και προϊόντα εκπαιδευτικής τεχνολογίας όπως MacBook και iPad Air, τα οποία οι μαθητές άνω των 6 ετών μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σπίτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης