Πώς με Έμινεμ και Γουάινχαουζ θα σταματήσεις να τρως λιχουδιές

Πώς με Έμινεμ και Γουάινχαουζ θα σταματήσεις να τρως λιχουδιές

Επιστήμονες ισχυρίζονται πώς βρήκαν τον τρόπο να αποτρέψουν τους ανθρώπους να τρώνε παχυντικά σνακ όταν έχουν άγχος

Emy_Eminem_exof
Μπορεί να σας φαίνεται φυσικό να βουτάτε τα χέρια σας στο κουτί με τα μπισκότα μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά.

Αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να διώξετε την επιθυμία σας να φάτε επιβαρυντικές για την υγεία λιχουδιές - ακούγοντας μουσική.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν πόσα σνακ έφαγαν οι γυναίκες αφού άκουγαν συγκεκριμένα είδη μουσικής.

Η μουσική της... παρηγοριάς
Οι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να νιώσουν θλίψη, στο πλαίσιο μιας μελέτης η οποία είχε στόχο να διαπιστώσει πώς το φαγητό και η μουσική μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων.

Οι γυναίκες που άκουσαν μουσική η οποία απελευθέρωσε συναισθήματα θυμού ή θλίψης έφαγαν τη μισή ποσότητα πατατάκια, σοκολάτας και γλυκών, σε σύγκριση με τις εθελόντριες που δεν έλαβαν ακουστικά.


Amy Winehouse - Back To Black
Κλείσιμο


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα άκουσαν τραγούδια όπως το«Back To Black» της αείμνηστης Έιμι Γουαινχάουζ, το Mockingbird του Έμινεμ και το «In The End» των Linkin Park.

Οι γυναίκες έφαγαν ένα τρίτο λιγότερο αφού άκουγαν μουσική που τις παρηγορούσε.

Τι λένε οι επιστήμονες
Η Δρ Helen Coulthard, ειδικός στη διατροφική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο De Montfort, δήλωσε: «Αν αισθάνεστε αγχωμένοι και ανησυχείτε ότι αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανάλωση πολλών ανθυγιεινών πρόχειρων φαγητών, βάλτε τα ακουστικά σας και ακούστε κάποια ωραία παρηγορητική μουσική».

Πρόσθεσε ότι η μέθοδος θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους στην απώλεια βάρους.

Το πώς η μουσική λειτουργεί ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο δεν είναι γνωστό, αλλά οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με την απελευθέρωση χαρούμενων ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Η Annemieke van den Tol, μουσικοψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν, η οποία συνέγραψε τη μελέτη, δήλωσε: «Νομίζω ότι το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι αν είμαστε αγχωμένοι μπορεί να έχουμε την τάση να κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα. Και ασυνείδητα μπορεί να αρπάξουμε το φαγητό επειδή μας δίνει μια θετική ώθηση ντοπαμίνης, σεροτονίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Αλλά σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις - όπως η μουσική (η οποία) μπορεί εξίσου να σας δώσει ώθηση και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα όταν είστε λυπημένοι ή αγχωμένοι».

Για τη μελέτη, ζητήθηκε από 120 γυναίκες να αναφέρουν ένα τραγούδι που άκουγαν όταν ήταν λυπημένες, αγχωμένες ή είχαν ανάγκη από απόσπαση της προσοχής τους, το οποίο στη συνέχεια τους αναπαράχθηκε όταν έτρωγαν υπό τις συνθήκες της δοκιμής.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης που φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο De Montfort στο Λέστερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της βασιλικής οικογένειας με μια άγνωστη φωτογραφία

Kηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Στα πίσω καθίσματα ο Μπάιντεν - Τον τρολάρει ο Τραμπ

Μορί Σακό: Ο νέος σταρ της γαλλικής κουζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης