Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο πειράζει που πέφτουμε για ύπνο αμέσως μετά

Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο πειράζει που πέφτουμε για ύπνο αμέσως μετά

Όσο μικρές φαντάζουν διατροφικές ατασθαλίες το βράδυ, τόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις τους στο γαστρεντερικό σύστημα, τον ύπνο αλλά και τη σιλουέτα. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί

220617211922_woman_toast_night_snack
Ένα μικρό μπισκότο, το κομμάτι πίτσα που ξέμεινε στο κουτί, οι τρεις τελευταίες γουλιές στο τενεκεδάκι του αναψυκτικού ή ένα τελευταίο ταρτάκι πριν το βραδινό ύπνο μπορεί να φαντάζουν πταίσματα ή αθώες σχεδόν αμαρτίες. Το στομάχι, το σώμα που θέλει να βγει γραμμωμένο στην παραλία και ο εγκέφαλος που επιθυμεί να ξεκουραστεί, μάλλον θα είχαν αντίθετη γνώμη. Ειδικοί από την κορυφαία Κλινική Mayo, εξηγούν γιατί αυτά τα διατροφικά ατοπήματα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον ύπνο, τη διαδικασία της πέψης και το σωματικό βάρος.

Διαταραχές στην πέψη

Το πρώτο πρόβλημα της νυχτερινής επιδρομής στο ψυγείο και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν τρόφιμα ξεκινά από την ανάγκη να ανακουφιστούμε από τη βαρυστομαχιά. Αν επιλέξουμε λοιπόν να ξαπλώσουμε ανάσκελα για να μη μας ενοχλεί το παραφουσκωμένο στομάχι, διαταράσσεται η διαδικασία της πέψης, το γαστρικό υγρό δεν κινείται πλέον κατά τη φυσιολογική φορά που θα είχε στην όρθια στάση και το πιο πιθανό είναι να περάσει στον οισοφάγο. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όπως ονομάζεται, θα εκδηλωθεί επί το πλείστον με καούρες, η δυσφορία από τις οποίες θα διαταράξει συνακόλουθα τον ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης