Rendez-vous en France: Μαθήματα υπεροχής από τους «μετρ» της τουριστικής βιομηχανίας

Rendez-vous en France: Μαθήματα υπεροχής από τους «μετρ» της τουριστικής βιομηχανίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και μια… «βαλίτσα» γεμάτη ιδέες και deals αποχώρησαν οι Έλληνες tour operators από το κορυφαίο διεθνές B2B trade show για τον γαλλικό τουρισμό

rdvf-4
Βλέποντας κανείς τους επαγγελματίες της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας και τις αρμόδιες αρχές της χώρας επί το έργον, συνειδητοποιεί ότι το «στέμμα» που κατέχει η Γαλλία ως ο πιο δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι τυχαίο.

Στο πρόσφατο trade show Rendez-vous en France που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία, 915 tour operators από κάθε γωνιά του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από 788 Γάλλους εκθέτες, για ό,τι πιο φρέσκο και συναρπαστικό έχει να προσφέρει η τουριστική βιομηχανία της πανέμορφης αυτής χώρας.



Μέσα σε ένα διήμερο (19-20 Μαρτίου) οι σύγχρονοι και αχανείς χώροι του εκθεσιακού κέντρου Parc Chanot φιλοξένησαν 25.696 επαγγελματικά meeting, και παρά την πυρετώδη δραστηριότητα των workshops και τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο συντονισμός ενός τόσο μεγάλου event, όλα «κύλησαν ρολόι».

rdvf-1


Κλείσιμο
Ως αποτέλεσμα, οι Έλληνες tour operators που συμμετείχαν στο κορυφαίο διεθνές B2B trade show για τον γαλλικό τουρισμό αποχώρησαν τελικά από τη Μασσαλία με τις καλύτερες εντυπώσεις και μια… «βαλίτσα» γεμάτη ιδέες και deals, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά στην Νάντη, που θα φιλοξενήσει το Salon RDVF του 2020.


Για την Έλλη Βάρνα, που βρέθηκε στο φετινό trade show εκπροσωπώντας την MTS City Breaks, μια ξενοδοχειακή πλατφόρμα για πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού που ανήκει στον όμιλο Marine Tours, η διοργάνωση για μία ακόμη χρονιά ήταν άψογη. Όπως εξηγεί η κυρία Βάρνα, «ο συντονισμός 1500 ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης δεν είναι εύκολο πράγμα και να μπορέσουν να τηρηθούν τα προγράμματα είναι βασικό κλειδί επιτυχίας. Το RDVF για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν έχει εδραιωθεί τυχαία ως την μεγαλύτερη διοργάνωση τέτοιου είδους στην Γαλλία».

rdvf-6


Από τα highlights του διήμερου event, η κυρία Βάρνα ξεχώρισε την «γαστρονομική εξερεύνηση της γαλλικής κουζίνας» που έλαβε χώρα στο παλάτι του Ναπολέοντα στη Μασσαλία. Όπως επισημαίνει, «ήταν μια πραγματικά μια τέλεια επιλογή χώρου και ιδέας για να προάγει την γαλλική κουλτούρα».

Για τον Διονύση Γιατρά από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Grefis Travel, το φετινό RDVF στη Μασσαλία ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις , κυρίως λόγω της τεράστιας συμμετοχής ανθρώπων από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Όπως αναφέρει, καίριο ρόλο στην επιτυχία του event έπαιξε φέτος η συμμετοχή και η βοήθεια που παρείχε η τοπική αυτοδιοίκηση της Προβηγκίας, η οποία διοργάνωσε το trade show σε συνεργασία με την Atout France, τον γαλλικό οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης.

rdvf-2



Ως προς τα τουριστικά trends και τα νέα προϊόντα που ανέδειξε η φετινή 14η έκδοση του trade show, ο κ. Γιατράς ξεχώρισε τις εναλλακτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί ένα τουριστικό εκπαιδευτικό οργανωμένο ταξίδι, «όπως επισκέψεις σε οινοποιεία, περιπάτους σε δρυμούς και ημερήσιες κρουαζιέρες με σκοπό την αναψυχή». Όπως εξηγεί ο κ. Γιατράς, «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ταξιδιώτης εκτός από τις επισκέψεις σε πόλεις και αξιοθέατα σε ένα ταξίδι να βρίσκει και χρόνο για ουσιαστική χαλάρωση».

Ποιο είναι όμως το προφίλ του Έλληνα που επισκέπτεται τη Γαλλία στις μέρες μας; Σύμφωνα με τον κ. Γιατρά «ο Έλληνας έχει παραδοσιακά σχέση αγάπης με την Γαλλία». Ανάμεσα στους πολίτες λοιπόν που επιλέγουν να επισκεφθούν αυτόν τον προορισμό βρίσκουμε «από εφήβους που επιλέγουν τη Γαλλία για την σχολική εκπαιδευτική τους εκδρομή, μέχρι οικογένειες, νεόνυμφα ζευγάρια αλλά και συνταξιούχους, οι οποίοι και προτιμούν τα πολυήμερα ταξίδια στην Γαλλία».

rdvf-meyer
Ο Φρεντερίκ Μεγιέρ, διευθυντής του οργανισμού Atout France για τη Νότια Ευρώπη


Ο Φρεντερίκ Μεγιέ, διευθυντής της Atout France για τη Νότια Ευρώπη, υπογράμμισε στο Protothema.gr τη σημασία που δίνει ο οργανισμός τουριστικής ανάπτυξης της Γαλλίας στη συνεργασία με τους Έλληνες tour operators. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όσα κάνουν για να προωθήσουν τη Γαλλία στην Ελλάδα, είναι άψογοι επαγγελματίες με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου τους. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών, υπάρχει ένα πολύ ισχυρό δίκτυο επαγγελματιών του κλάδου στην Ελλάδα που γνωρίζει άριστα αυτόν τον προορισμό. Γι’ αυτό και προσκαλούμε πάντα Έλληνες operators στα πιο σημαντικά event που διοργανώνουμε, όπως το Rendezvous en France, αλλά και σε εκπαιδευτικές περιηγήσεις ή εκδηλώσεις για τον Τύπο» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγιέ.

rdvf-5


Ένα «Ελντοράντο» στον γαλλικό βορρά

Με την «αυλαία» του Rendez-vous en France να έχει πέσει, η προσοχή πλέον στρέφεται σε ένα σημαντικό πολιτιστικό event που πρόκειται να λάβει χώρα στην Λιλ. Όπως και η Μασσαλία, η Λιλ είναι μια μητρόπολη που δέχθηκε μια πολύ σημαντική αναζωογονητική «ένεση» όταν έγινε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2004. Αυτή η πόλη του γαλλικού βορρά βρίσκεται σε ένα σημείο κλειδί στην Ευρώπη, καθώς απέχει μόλις μια ώρα από το Παρίσι, 35 λεπτά από τις Βρυξέλλες και 80 λεπτά από το Λονδίνο.

Σε μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθησαν 35 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι από διάφορες γωνιές του κόσμου, ο Φρανσουά Ναβάρο, διευθυντής του οργανισμού τουρισμού της πόλης, ανέφερε ότι η Λιλ «είναι μια πόλη που ζει για τον πολιτισμό». Είναι όμως και ένας εξαιρετικά φαν προορισμός, γνωστός για τα πολυάριθμα φεστιβάλ του και την συναρπαστική νυχτερινή του ζωή.

rdvf-3


Το «Ελντοράντο», που ξεκινά στις 27 Απριλίου με μια γιγαντιαία παρέλαση, είναι ένα πολύ σημαντικό event που θα διαρκέσει ουσιαστικά όλη τη χρονιά και περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, φεστιβάλ, art installation και συναυλίες. Το Μεξικό θα είναι ο τιμώμενος καλεσμένος του «Eldorado», στα highlights του οποίου περιλαμβάνονται μια ρετροσπεκτίβα αφιερωμένη στον γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι και η τοποθέτηση ενός γιγάντιου φεγγαριού σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, για τον εορτασμό της 50ης επετείου από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη σελήνη.
Το «πάρτι» του Ελντοράντο θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και το event θα κατεβάσει αυλαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης