Κοιλάδα του Λίγηρα: Ο «hot» προορισμός της Γαλλίας για το 2019

Κοιλάδα του Λίγηρα: Ο «hot» προορισμός της Γαλλίας για το 2019

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η τέχνη, τα επιβλητικά κάστρα, τα γραφικά χωριά, τα πυκνόφυτα δάση, η πολιτιστική κληρονομιά και οι θρύλοι καθιστούν την Κοιλάδα του Λίγηρα τη «βασίλισσα» ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς

chateaux_de_la_loire
Ραντεβού στον Λίγηρα έδωσαν οι τουριστικοί πράκτορες και οι τουριστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για το 2019, καθώς η φημισμένη για τα κάστρα της κοιλάδα αναμένεται να είναι ο «hot» προορισμός της ερχόμενης χρονιάς. Στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού «Rendez-vous en France» που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και αποτέλεσε σημείο συνάντησης για 750 εκθέτες και 947 ταξιδιωτικούς πράκτορες από κάθε γωνιά του πλανήτη, «βασίλισσα» στέφθηκε η Κοιλάδα του Λίγηρα με τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της, τα γραφικά χωριά της και την αναγεννησιακή ατμόσφαιρά της.

Η αναφορά, μάλιστα, στην αναγέννηση αποτελεί ένα από τα κεντρικά στοιχεία της καμπάνιας για το ερχόμενο έτος, καθώς το 2019 συμπίπτει με τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην Αμπουάζ, την αναγεννησιακή ιδιοφυία των τεχνών και των επιστημών.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για περίπου 40 δημοσιογράφους από διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος της περιφέρειας του Λίγηρα, Φρανσουά Μπονό, δήλωσε πως για το επόμενο έτος στόχος είναι «η προσέγγιση της αναγέννησης, καθώς φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις με αναγεννησιακό θέμα». Ανάμεσα σε αυτές, όπως εξήγησε ο κύριος Μπονό συμπεριλαμβάνονται «επιστημονικά συμπόσια, ψηφιακές προβολές, εκθέσεις σε κάστρα, εκθέσεις που θα παρουσιάζουν τα έργα του παρελθόντος, αρχιτεκτονικές ημερίδες». Εξάλλου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της περιφέρειας όσοι επισκέπτες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της αναγέννησης, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο της τουριστικής δραστηριότητας για το 2019. Όλα αυτά, τη στιγμή που η κοιλάδα του Λίγηρα προσφέρεται για εξορμήσεις, διαδρομές με ποδήλατο και περιπάτους σε μέρη βγαλμένα σαν από παραμύθι.
Explore France's glorious Loire Valley

Ειδική αναφορά στον ακούραστο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο οποίος καταπιάστηκε με την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, πριν δημιουργήσει την αινιγματική Τζοκόντα και τον επιβλητικό Μυστικό Δείπνο, έκανε η αντιπρόεδρος του Κάστρου του Κλο Λουσέ, Κατρίν Σιμόν-Μαριόν. Βέβαια, διόλου τυχαία είναι η αναφορά, καθώς στον ξακουστό πύργο ο Ντα Βίντσι έζησε και εργάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του, έπειτα από πρόσκληση του βασιλιά της Γαλλίας Φραγκίσκου Α’, στα χέρια του οποίου ο μύθος θέλει τον Ιταλό δημιουργό να πεθαίνει.
«Ο Ντα Βίντσι ήταν ο άνθρωπος του μέλλοντος, ο οποίος είχε προβλέψει τα πάντα. Ήταν ένας οικουμενικός άνθρωπος. Μάλιστα, ο βασιλιάς της Γαλλίας τον θαύμαζε τόσο πολύ που τον αποκαλούσε “πατέρα”», είπε η κυρία Σιμόν-Μαριόν κατά την παρέμβασή της.

Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στις δεκάδες πρωτοβουλίες για το 2019 συμπεριλαμβάνονται και εκθέσεις για τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που προσδίδουν μία ακόμα αναγεννησιακή νότα στην περιοχή. Ο επισκέπτης, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία μέσω ειδικών ψηφιακών αποτυπώσεων να «ζήσει» λίγες στιγμές μέσα στα κάστρα που αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Κλείσιμο
Εξάλλου, όπως εξήγησε ο Μπενουά Πιερ, διευθυντής του Κέντρου Ανώτερων Σπουδών Αναγέννησης «η ψηφιακή τεχνολογία είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε την περίοδο, την περιοχή και την ιστορία. Μέσω την ψηφιακών αποτυπώσεων μπορούμε να μελετήσουμε τη δομή των πύργων, τα υλικά κτλ., αλλά και πώς κατασκευάστηκαν αυτά τα τέλεια κτίρια».

Πολιτιστική κληρονομιά, τέχνη, λογοτεχνία, μουσική, γαστρονομία, τεχνολογική επανάσταση, αρχιτεκτονική και πολλά ακόμα θα αποτελέσουν, λοιπόν, τα ιδανικά εργαλεία για την αναβίωση της αναγεννησιακής περιόδου προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον μοναδικό πλούτο της Κοιλάδας του Λίγηρα.

loire_1
loire_2
rendez_vous_en_france
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης