Τουρισμός: Οι Ισπανοί που ταξίδεψαν σε «αφανείς» προορισμούς της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 20% το 2022

Τουρισμός: Οι Ισπανοί που ταξίδεψαν σε «αφανείς» προορισμούς της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 20% το 2022

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διαφήμιση άγνωστων -έως πρόσφατα- περιοχών της χώρας - Η Χαλκιδική στις πρώτες θέσεις των επιλογών τους λόγω του εντυπωσιακού φυσικού περιβάλλοντος

halkidiki256712
Έντονο ενδιαφέρον στους Ισπανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει δημιουργήσει η προώθηση άγνωστων μέχρι τώρα περιοχών της χώρας μας. Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που έγινε στην Μαδρίτη με στόχο την προώθηση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού για ολόκληρο τον χρόνο, ο αριθμός των Ισπανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2022 υπερβαίνει κατά 20% τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.

Στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού της Χαλκιδικής, παρέστησαν δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τουριστικοί πράκτορες και γραφεία ταξιδίων, καθώς επίσης και επιχειρηματικές ενώσεις του τουριστικού κλάδου, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας, όπως τα ντολμαδάκια, τον μουσακά ή τις παραδοσιακές σπανακόπιτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μαδρίτη και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ελληνοϊσπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Λεωνίδας Τσιαντής, υπεύθυνος για τον τομέα Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια, περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή ακτογραμμή, διαθέτει τις πιο ψηλές βουνοκορφές, οπότε είναι προνομιακός τόπος για δραστηριότητες όπως το σκι, η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ιππασία και έχει εδραιωθεί ως προορισμός για τον τουρισμό του ευ ζην και του οινοτουρισμού.

Μια από τις περιοχές στις οποίες γνώρισε αξιοσημείωτη αύξηση ο αριθμός των Ισπανών τουριστών είναι η Χαλκιδική. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Χαλκιδικής, Γιώργος Μπρούτζας, αναφέρθηκε στα μοναδικού κάλλους μεσογειακά δάση, στις παραλίες της με το διάφανο νερό, καθώς και στην ευχάριστη θερμοκρασία της όλο τον χρόνο.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Κως: Αυτός είναι ο Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται για τη δολοφονία της Αναστάζια

Το Λιμενικό διαψεύδει το BBC - «Το σκάφος διένυσε 30 ναυτικά μίλια από τον εντοπισμό μέχρι τη βύθισή του ανοιχτά της Πύλου»

Liberation: Νέα αύξηση μισθού θέλει η Φον ντερ Λάιεν σαν πρόεδρος της Κομισιόν - Δεν της φτάνουν... τα €31.250 το μήνα


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης