Τουρισμός: Πηγαίνουμε για σεζόν διαρκείας, λέει ο Κικίλιας - «Ζήτηση σε ταξιδιωτικά πακέτα για όλο το φθινόπωρο»

Τουρισμός: Πηγαίνουμε για σεζόν διαρκείας, λέει ο Κικίλιας - «Ζήτηση σε ταξιδιωτικά πακέτα για όλο το φθινόπωρο»

Η UBS αναβάθμιση την εκτίμηση για ανάπτυξη στην Ελλάδα από 4% σε 5,7% - Πώς ο τουρισμός θα βοηθήσει του Ευρωπαίους να γλιτώσουν το ενεργειακό  κόστος του χειμώνα

kikilias
Για ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας μέσω των εσόδων της φετινής τουριστικής σεζόν, κάνει λόγο ο Υπουργός Τουρισμού  Βασίλης Κικίλιας, τα οποία  αναμένεται να ξεπεράσουν τις  προσδοκίες, ως αποτέλεσμα  της σκληρής και συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο.

O υπουργός επεσήμανε ότι λίγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα έχει μια πετυχημένη τουριστική σεζόν φέτος, προσθέτοντας ότι η UBS αναβάθμισε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 4% στο 5,7%, με τον τουρισμό να αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο μοχλό του ΑΕΠ.

Επανέλαβε ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022», επισημαίνοντας ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ήταν ένας από τους κύριους στόχους ο οποίος επιτεύχθηκε ως προς την έναρξη της σεζόν, ενώ, όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε και η λήξη της να έρθει όσο το δυνατόν αργότερα.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους tour operators είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει ζήτηση σε ταξιδιωτικά πακέτα για όλο το φθινόπωρο ακόμα και για τον Δεκέμβριο. Και επειδή είναι καθοριστικής σημασίας να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει επαφές με στόχο την προσέλκυση βορειοευρωπαίων και Γερμανών συνταξιούχων για να περάσουν αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα, όπου ο χειμώνας είναι «γλυκός» και οι ενεργειακές ανάγκες πολύ μικρότερες συγκριτικά με τις χώρες τους. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα έδιναν για θέρμανση αν έμεναν σπίτια τους και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας μας και να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς - Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα

«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης