Telegraph: Ποια είναι τα έξι ονειρικά καταλύματα για διακοπές στη «μυστική Μεσόγειο»

Telegraph: Ποια είναι τα έξι ονειρικά καταλύματα για διακοπές στη «μυστική Μεσόγειο»

Αναλυτικά τα ξενοδοχεία που προτείνονται σε Ελλάδα, Ιταλία και Κροατία

xe5
Έξι ελληνικά ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στα καλύτερα καταλύματα στη «μυστική Μεσόγειο» που προσφέρεται για όσους επιθυμούν να μείνουν στα «καλύτερα κρυφά νησιά» της, σύμφωνα με δημοσίευημα της βρετανικής Telegraph.

Τα νησιά αυτά έχουν ήρεμη αρμόσφαιρα, είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό και ανήκουν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κροατία.

Οι επιλογές της Telegraph που αφορούν ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά, είναι:

COCO-MAT Eco Residences, Σέριφος

1


Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τη Σέριφο ως μια χαλαρωτική κυκλαδίτικη επιλογή. Το COCO-MAT Eco Residences στεγάζεται σε σπίτια πρώην ανθρακωρύχων, που χτίστηκαν το 1910 και ανακαινίστηκαν από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Γιώργο Ζαφειρίου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην όμορφη παραλία της Βαγιας (έχει ξαπλώστρες για τους επισκέπτες), την οποία μπορεί να δει κανείς από όλα τα διαμερίσματα (το καθένα με στρώμα COCO-MAT). Το πρωινό και το δείπνο σερβίρονται στην εντυπωσιακή βεράντα με θέα στη θάλασσα. Όλα μέσα στο ξενοδοχείο είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, σύμφωνα με την πολιτική αειφορίας του brand. Το ακίνητο ανακαινίστηκε για να έχει φυσικό κλιματισμό σε όλους τους χώρους του.

Ktima Lemonies, Άνδρος

2
Κλείσιμο


Οι λέξεις «ειδυλλιακή εξοχή» συνοψίζουν αυτό το απομονωμένο ξενοδοχείο που αποτελείται από πέτρινα εξοχικά και μια ονειρική πισίνα κρυμμένη ανάμεσα σε λεμονιές και ελαιώνες. Στεγάζεται σε ένα ιδιωτικό κτήμα, που βρίσκεται στο χείλος μιας κοιλάδας με ορμητικά ρέματα και σκιερούς οπωρώνες. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και σύζυγος της Νέλι, ο Μιχάλης, είναι αρχιτέκτονας φρόντισε ώστε όλα να δίνουν την αίσθηση ότι υπήρχαν εδώ για πάντα. Η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι παραδοσιακή και ρουστίκ, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι κομψοί.

Ammos, Σκύρος

3


Η απομακρυσμένη Σκύρος διατηρεί πολλές παραδόσεις της παρά στον τουρισμό: υπάρχουν περισσότεροι ξυλογλυπτικοί, αγγειοπλάστες και βοσκοί από ξενοδόχους. Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, ωστόσο, είναι το Ammos, στο μικρό χωριό Μαγαζιά, μόλις 60 μέτρα από μια υπέροχη αμμουδιά. Η πισίνα με θαλασσινό νερό, που περιβάλλεται από ξαπλώστρες είναι η καρδιά του ξενοδοχείου. Για ηλιοθεραπεία, υπάρχει ένα χαριτωμένο μπαρ με σκαμπό και καναπέδες. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική διάταξη, αλλά όλα έχουν αίθριο με θέα στη θάλασσα ή στον κήπο. Δύο Superior δωμάτια με θέα στη θάλασσα έχουν υπερυψωμένες βεράντες με ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία και για ύπνο.

Mediterraneo, Καστελόριζο

4


Το Mediterraneo βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του λιμανιού στο Καστελόριζο. Κοιτώντας έξω από τον κόλπο, μπορείτε να δείτε τον όμορφο μιναρέ ενός πρώην τζαμιού. Χάρη στην απομονωμένη τοποθεσία του Mediterraneo, οι επισκέπτες παραμένουν μακριά από το θόρυβο των μπαρ τη νύχτα, ενώ την ημέρα αυτή η πλευρά του κόλπου δεν έχει ψαρόβαρκες, επιτρέποντας το κολύμπι σε πεντακάθαρα νερά. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ταπετσαρίες από το Ρατζαστάν, μαροκινά τραπέζια και χαλιά και αντίκες σε ελληνικά μοτίβα. Δίνει την αίσθηση οτι είναι το σπίτι ενός καλλιτέχνη.

Anemi, Φολέγανδρος

5


Το κυκλαδίτικο νησί της Φολέγανδρου, μόλις μια ώρα με το φέρι από τη Σαντορίνη, είναι πιο χαλαρό. Οι επισκέπτες περνούν τις μέρες τους περιπλανώμενοι στις πλατείες της Χώρας, με πεζοπορία στην εκκλησία του 19ου αιώνα, ή στις παραλίες, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Το Anemi βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα και δίπλα στην παραλία Καραβοστάσι. Τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν βεράντες ή μπαλκόνια, πολλά με υπέροχη θέα στη θάλασσα και το λιμάνι.

Unique Milos

6


Οι παραλίες του νησιού της Μήλου κυμαίνονται από το λευκό σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου έως την καλειδοσκοπική παλέτα των βράχων του Παλαιοχωρίου, όπου η γεωθερμική ενέργεια είναι τόσο υψηλή που οι ταβέρνες προσφέρουν μαγειρεμένα βραστά τα οποία έχουν μαγειρευτεί μέσα σε μια νύχτα σε πήλινα αγγεία που είναι θαμμένα στην άμμο. Το ανατολικό μισό του νησιού είναι διάσπαρτο με ιαματικές πηγές. Το δυτικό μέρος είναι ένα φυσικό καταφύγιο με προστατευμένους αμμώδεις όρμους. Το Unique Milos Suites, στα Πολλώνια, βρίσκεται στη βορειοανατολική άκρη, και περιλαμβάνει μια boho-chic συλλογή από αυτοεξυπηρετούμενες σουίτες, πολλές εκ των οποίων έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία που προτείνονται είναι:

Ιταλία

Hotel Chiaia di Luna, Ponza
Hotel Ilio, Elba
Sikelia Pantelleria, Pantelleria
Hotel Raya, Panarea
Capofaro Malvasia and Resort, Salina
Dimora Dell’Olivastro, Favignana
The Grand Hotel Resort Ma&Ma, La Maddalena
Hôtel Delos, Ile de Bendor
Hotel & Spa des Pêcheurs, Cavallo, France
Le Mas du Langoustier, Porquerolles

Κροατία

Hotel Odisej, Mljet
Palmižana, Sveti Klement
Boškinac, Pag
Kalamota Aparthotel, Koločep

Πηγή: tornosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Υπόθεση Βαλυράκη: Οι επόμενες κινήσεις μετά την ανατροπή από την ιατροδικαστική έρευνα

Οι τρεις λόγοι που φτάσαμε στο μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα - Τι ανησυχεί τώρα τους ειδικούς

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για το ελεγχόμενο άνοιγμα - Όλα τα σενάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης