Κορωνοϊός - Βρετανία: Οι εμβολιασμοί αυξάνουν τις ταξιδιωτικές κρατήσεις και τις ελπίδες τουριστικής ανάκαμψης

Κορωνοϊός - Βρετανία: Οι εμβολιασμοί αυξάνουν τις ταξιδιωτικές κρατήσεις και τις ελπίδες τουριστικής ανάκαμψης

Αυτοί που έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς κατά της Covid έχουν ήδη αρχίσει να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές - Τι αναφέρουν τα στοιχεία που παραθέτουν ταξιδιωτικοί όμιλοι για φέτος και του χρόνου

aerodromio
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία αυξάνει τις ελπίδες για διακοπές εντός του 2021, καθώς οι σημαντικότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη χώρα καταγράφουν ήδη μεγάλη αύξηση, τόσο στις κρατήσεις, όσο και στην επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Παρόλο που προσφάτως υπήρξαν αρκετά αρνητικά μηνύματα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπως η αναγκαστική επίδειξη αρνητικού τεστ για την Covid-19, η υποχρεωτική καραντίνα και οι προειδοποιήσεις κορυφαίων υπουργών για τα μη απαραίτητα ταξίδια, υπάρχουν ενδείξεις ότι εκείνοι που είναι από τους πρώτους στη σειρά για τους εμβολιασμούς, αρχίζουν να προγραμματίζουν ήδη ταξίδια.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Abta δήλωσε ότι οι εταιρείες που είναι μέλη του, δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών άνω των 50 ετών για ταξίδια εντός του 2021 είναι πολύ υψηλότερο από το κανονικό. Η Saga, εταιρεία που ειδικεύεται στα τουριστικά πακέτα για άτομα άνω των 50 ετών κατέγραψε αυξανόμενο αριθμό κρατήσεων για το τρέχον έτος και το επόμενο. Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της για τις online κρατήσεις, αυξήθηκε κατά 16% τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2021, σε σύγκριση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, ενώ οι πωλήσεις μέσω της Saga είχαν διπλασιαστεί κατά την ίδια περίοδο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αύξηση καταγράφεται παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για προγραμματισμό καλοκαιρινών διακοπών, καθώς και του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος τόνισε ότι οι διακοπές στο εξωτερικό ενδέχεται να μην είναι δεδομένες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι κρατήσεις για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για το 2022 έχουν επίσης αυξηθεί, ενώ οι καταναλωτές κάνουν κρατήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακόμη και για προορισμούς μικρών αποστάσεων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Saga το 70% των κρατήσεων μικρών αποστάσεων μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022 ήταν για 21 διανυκτερεύσεις και άνω. Ο Κρις Σίμονς, διευθύνων σύμβουλος της Saga Holidays, δήλωσε: «Πολλοί από τους πελάτες μας είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά σύντομα, με το εμβόλιο να τους παρέχει την αισιοδοξία που χρειάζονται για να αρχίσουν να κάνουν σχέδια. Φυσικά, δεδομένου ότι εξυπηρετούμε αποκλειστικά άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, πολλοί από τους πελάτες μας βρίσκονται κοντά στην σειρά για ένα εμβόλιο, κάτι που τους δίνει την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην κανονικότητά τους».

Σύμφωνα με την εταιρεία Tui από τα τέλη του περασμένου έτους, οι κρατήσεις από τους Βρετανούς πολίτες άνω των 50 ετών αποτελούν το το 50% όλων των κρατήσεων, καθώς οι πελάτες τους επιθυμούν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, ιδίως στην Ελλάδα, την Τουρκία ή τις Βαλεαρίδες. Η Tui ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις αφορούν σε περισσότερες διανυκτερεύσεις από ότι στο παρελθόν, με αρκετούς να επιλέγουν 10 - 14 ημέρες, αντί για 7.

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις διακοπών για το καλοκαίρι ήταν 250% υψηλότερες από ό, τι ήταν πέρυσι.

Η Skyscanner, η οποία προσφέρει κρατήσεις σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία μέσω της ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε ότι οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις παρέμειναν χαμηλότερες από τις κανονικές, αλλά υπήρχαν ενδείξεις ότι η δραστηριότητα αυξάνεται. Άλλες εταιρείες ανέφεραν ότι οι κρατήσεις ήταν υψηλότερες για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτές είναι αισιόδοξοι ότι τα εμβόλια μπορεί να έχουν παραδοθεί και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί να είναι ανοικτοί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση

Διερευνητικές: Το «blame game» της Άγκυρας - Ποιο θέμα συζητά η Αθήνα πέραν της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια που θα αφήσουν εκτός χιλιάδες δικαιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης