Η Apple βλέπει λιγότερα έσοδα από πωλήσεις iPhones

APLLEE

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2018 προχώρησε η Apple, αναμένοντας πλέον επίδοση ύψους 84 δισεκ. δολαρίων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 89 δισεκ. με 93 δισεκ. δολάρια.

Ο αμερικανικός κολοσσός επικαλέστηκε τις αδύναμες επιδόσεις στις αναδυόμενες οικονομίες, ειδικά στην Κίνα.

Προκειμένου να μην υπάρξουν ισχυρές πιέσεις στη μετοχή, η διαπραγμάτευσή της μετασυνεδριακά ανεστάλη στη Wall Street, όταν είχε κλείσει στα 157,9 δολάρια (+0,1%) -με χρηματιστηριακή αξία ύψους 748,5 δισεκ. δολαρίων.

Η Apple έχασε 9 δισεκ. δολάρια εξαιτίας της επιλογής της να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών το 2018, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Wall Street Journal.

Για το σύνολο του έτους, ο τεχνολογικός κολοσσός ξόδεψε συνολικά 63 δισεκ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών, επισημαίνεται, όταν είχε γνωστοποιήσει αρχικά σχέδιο για ποσό ύψους 100 δισεκ. δολαρίων.

Όπως είναι φυσικό, οι διόλου ευκαταφρόνητες απώλειες οφείλονται στη σημαντική υποχώρηση της μετοχής στο μεσοδιάστημα της απόφασης για το πρόγραμμα και της πραγματοποίησης της επαναγοράς -οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν στα 222 δολάρια, με αποτέλεσμα ζημίες!

Στα μόλις 117,5 δολάρια «βλέπει» τη μετοχή της Apple στα τέλη του 2019 η Pelham Smithers Associates.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Reuters, η μέση τιμή-στόχος από πλευράς υπόλοιπων αναλυτών διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ήτοι 215 δολάρια.

Συνολικά, η μετοχή παρουσιάζει μέχρι στιγμής 13 συστάσεις «strong buy», 10 «buy», 20 «hold» και καθόλου «sell».

Μεταξύ άλλων, η Pelham Smithers Associates -μακράν η πιο «bear» για την Apple- επικαλείται τις εμπορικές διαμάχες Κίνας και ΗΠΑ, τις προβλέψεις για επιβράδυνση των πωλήσεων στα iPhones, τη διαμάχη του τεχνολογικού κολοσσού με την Qualcomm και τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό στα «big data» και το δίκτυο 5G.

Η χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού γίγαντα κολοσσού έχει υποχωρήσει κατά περίπου 300 δισεκ. σε λιγότερο από 4 μήνες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ξεπέρασε το ορόσημο του 1 τρισεκ. δολαρίων.

Το ιστορικό υψηλό της μετοχής καταγράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2018, ήτοι 232, με την τιμή να έχει υποχωρήσει άνω του 35% έκτοτε.

Η Apple έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερη εταιρείας του κόσμου, από τη Microsoft, -την επί πολλά χρόνια μεγαλύτερη εταιρεία στην υφήλιο- για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010.
Ακολουθούν οι Alphabet (μητρική της Google) και Amazon, επισημαίνεται.

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν σημαντική άνοδο το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώσει ποσό ύψους 14,1 δισεκ. δολαρίων, έναντι 10,7 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα έσοδα για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 62,9 δισεκ. δολάρια, έναντι 52,58 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου να πουλά 46,9 εκατομμύρια iPhones -δημιουργώντας έσοδα ύψους 37,2 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1
vietnam

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, οπως η Apple και η Samsung, έχουν πρόθεση να μεταφέρουν εκεί μέρος της παραγωγής τους, για να μειώσουν τα κόστη - Η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές της, αν και απέχει πολύ από την Κίνα

huawei

Το νέο λογισμικό ονομάστηκε «HarmonyOS» και παρουσιάστηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή Ρίτσαρντ Γιου, σε συνέδριο στο Ντονγκουάν στη βόρεια Κίνα - Με αυτό τον τρόπο ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός «απαντά» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

4