Η Amazon γίνεται η δεύτερη αμερικανική εταιρεία με αξία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η Amazon γίνεται η δεύτερη αμερικανική εταιρεία με αξία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Λίγες εβδομάδες μετά την Apple, ο τεχνολογικός κολοσσός που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος είδε την αξία του να σκαρφαλώνει στο 1 τρισ.

amazon__2_
Έναν αδιανόητο για πολλούς πήχυ έπιασε η Amazon, που έγινε η δεύτερη αμερικανική εταιρεία, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η οικονομική επιτυχία της Amazon ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την Apple.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο ελληνοαμερικανός Τζεφ Μπέζος είδε την αξία της επιχείρησής του να αυξάνεται αλλά και την προσωπική του περιουσία να ισούται με 167 δισ. δολάρια, δηλαδή όσα έχουν μαζί ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ.


Ξεκίνησε στο Σιατλ πριν από 25 χρόνια

Η Amazon παίρνει 49 σεντς για κάθε δολάριο πώλησης στις ΗΠΑ. Μετρά πάνω από 550.000 εργαζόμενους και κάθε χρόνο έχει τζίρο περίπου 178 δισ. δολάρια, πουλώντας σχεδόν όλα τα προϊόντα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994 στο Σιάτλ από τον Τζεφ Μπέζος. Στην αρχή, είχε βρει έναν νέο τρόπο να εμπορεύεται βιβλία: τη χρήση του διαδικτύου. Στη συνέχεια προσέφερε τη συσκευή Kindle ενώ συνέχισε να επεκτείνεται σε διάθεση προϊόντων, χρησιμοποιώντας πάντα την τεχνολογία, ενώ δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ταινιών, στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

Στο χρηματιστήριο εισήχθη το 1997 με τη μετοχή της να κοστίζει 18 δολάρια, ενώ τώρα, τα κέρδη κάθε μετοχής χτύπησαν τα 2.050 δολάρια.

Κλείσιμο
Ωστόσο, παράλληλα με την ανάπτυξή της, έχουν διατυπωθεί επικρίσεις για τις φορολογικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η Amazon καθώς και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης