Επέστρεψαν με ασφάλεια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τέσσερις αστροναύτες της SpaceX

Επέστρεψαν με ασφάλεια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τέσσερις αστροναύτες της SpaceX

Οι αντικαταστάτες τους είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν στις 11 Νοεμβρίου

24906328
Έπειτα από 6 μήνες στο διάστημα, οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Crew-2 της SpaceX επέστρεψαν στη Γη αργά τη Δευτέρα, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μακράς διάρκειας αποστολή της ιδιωτικής εταιρείας του Έλον Μασκ.

Η κάψουλα Crew Dragon προσθαλασσώθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού, ολοκληρώνοντας έτσι ένα εξάμηνο ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ένα πλοίο που περίμενε στο σημείο περισυνέλεξε την κάψουλα, από όπου βγήκαν σώοι και ασφαλείς οι αστροναύτες.
Κλείσιμο

«Endeavour, εκ μέρους της SpaceX, καλώς ορίσατε πίσω στον πλανήτη Γη», είπαν οι αξιωματούχοι του ελέγχου της αποστολής στο πλήρωμα, που απαρτιζόταν από τους Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ της NASA, τον Τόμας Πεσκέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και τον Ακιχίκο Χοσίντε της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης.

Η πτήση σηματοδότησε τη δεύτερη μακράς διάρκειας επανδρωμένη αποστολή της SpaceX για λογαριασμό της NASA. Οι αστροναύτες του Crew-2 εκτοξεύτηκαν προς τον ISS τον Απρίλιο και πέρασαν σχεδόν 200 ημέρες στο διάστημα.

Ενώ βρίσκονταν σε τροχιά, οι αστροναύτες ολοκλήρωσαν αρκετούς διαστημικούς περιπάτους για να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του διαστημικού σταθμού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης δύο νέων ηλιακών πάνελ, ενώ συμμετείχαν σε εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες.

Ο Κίμπρο υπηρέτησε ως διοικητής της αποστολής Crew-2, ενώ η Μακάρθουρ ως πιλότος της αποστολής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διάστημα, ο Χοσίντε και ο Πεσκέ πήραν διοίκησαν διαδοχικά τον ISS πριν παραδώσουν τα ηνία στον Ρώσο κοσμοναύτη Anton Shkaplerov.

24908305

Με την αναχώρηση των τεσσάρων αστροναυτών, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παραμένουν μόνο τρεις αστροναύτες. Οι αντικαταστάτες του Crew-2 δεν έχουν ακόμα αναχωρήσει έπειτα από μία σειρά καθυστερήσεων.

Η αποστολή τους, που ονομάζεται Crew-3, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να εκτοξευθεί στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες και ένα μικρό ιατρικό πρόβλημα με ένα από τα μέλη του πληρώματος ανάγκασαν τη NASA την αναβάλει.

Η εκτόξευση του Crew-3 έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος στις 11 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά σε λεωφορείο με φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Οι ανεμβολίαστοι για την Covid-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν, προειδοποιεί έκθεση

Έκκληση Καπραβέλου για υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλιώς «θα φτάσουμε να έχουμε ασθενείς στο πάρκινγκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης