Blue Origin: Μόλις 18 ετών ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία που θα πετάξει στο διάστημα με τον Μπέζος

Blue Origin: Μόλις 18 ετών ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία που θα πετάξει στο διάστημα με τον Μπέζος

Ο Όλιβερ Ντέμεν πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών σκαφών – Είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin που καταβάλλει ναύλο

blue_origin_oliver
Είναι μόλις 18 ετών και πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο. Και πλέον, στις 20 Ιουλίου αναμένεται να γίνει ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία, αφού έχει προγραμματίσει να μετέχει στην παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin, New Shepard.

Ο λόγος για τον Όλιβερ Ντέμεν, που πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών. Είναι μάλιστα ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin που θα καταβάλλει ναύλο, συνοδεύοντας τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση. Ο Όλιβερ δηλώνει ότι το ταξίδι είναι όνειρο ζωής, επισημαίνει ότι τον εντυπωσιάζει το διάστημα, η Σελήνη και οι πύραυλοι από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.




Πάντως, όπως διευκρινίστηκε, ο Όλιβερ Ντέμεν δεν είναι ο νικητής που πλήρωσε... 28 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία για να εξασφαλίσει μια θέση στο διαστημόπλοιο. Ο συγκεκριμένος εμμένει στην ανωνυμία του και θα πετάξει σε μελλοντική πτήση.

Στην πρώτη διαστημική πτήση θα μετέχει ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Μπέζος και η Γουόλι Φανκ, ετών 82, που θα γίνει με τη σειρά της η γηραιότερη αστροναύτης στο διάστημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Sotheby's: Στο «σφυρί» καπέλο του Ναπολέοντα


Δέσποινα Βανδή - Ντέμης Νικολαΐδης: Γιατί αποφάσισαν μετά από 18 χρόνια να χωρίσουν


Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης