Ο Τζεφ Μπέζος ετοιμάζει αποσκευές... για το Διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος ετοιμάζει αποσκευές... για το Διάστημα

Θα ταξιδέψει, μαζί με τον αδελφό του και άλλον ένα επιβάτη, στην παρθενική επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard

BlueOrigin_NewShepard_jeff-bezos
Στις 20 Ιουλίου συμπληρώνονται 52 χρόνια από την προσσελήνωση του Apollo 11. Την ημερομηνία αυτή έχει επιλέξει η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, για την πρώτη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου της New Shepard.

Σήμερα, ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε με μία ανάρτησή του στο Instagram ότι σε αυτήν την πτήση των 11 λεπτών θα βρίσκεται ο ίδιος και ο αδελφός του, Μαρκ.

«Από τότε που ήμουν 5 ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο Διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)



Στην κάψουλα του New Shepard θα βρίσκεται άλλος ένας επιβάτης. Η θέση του έχει βγει σε δημοπρασία η οποία λήγει το προσεχές Σάββατο 12 Ιουνίου. Η τιμή για το πολυπόθητο εισιτήριο έχει αγγίξει ήδη τα 3,2 εκατ. δολάρια.

Ο New Shepard είναι επαναχρησιμοποιούμενος και πλήρως αυτόνομος (λειτουργεί χωρίς ανάγκη χειρισμού του από πιλότο ή από το έδαφος), σχεδιασμένος για υποτροχιακές πτήσεις στα όρια του διαστήματος.

O πύραυλος, ύψους 18 μέτρων, αποτελείται από δύο μέρη: Από τον κυρίως προωθητήρα και μία κάψουλα όπου βρίσκεται χώρος 15 κυβικών μέτρων, ικανός να χωρέσει έξι επιβάτες το μέγιστο.

Ο πύραυλος ανεβαίνει σε ύψος 100 χιλιομέτρων, όπου τυπικά θεωρείται ότι βρίσκεται το όριο του διαστήματος, και τα δύο μέρη του πυραύλου αποχωρίζονται: Ο πύραυλος επιστρέφει και προσεδαφίζεται κάθετα, η κάψουλα ακολουθεί αργότερα και προσγειώνεται αφού έχει αναπτύξει τρία αλεξίπτωτα για να μειώσει την ταχύτητα καθόδου.

blueorigin_flightprofile
Κλείσιμο


Ο κύριος ανταγωνιστής της Blue Origin στο διαστημικό τουρισμό, η Virgin Galactic, κάνει επίσης βήματα προς την πτήση του πρώτου πελάτη της. Το όχημα, VSS Unity, έχει πετάξει δοκιμαστικά πολλές φορές (μια φορά με τον επικεφαλής αστροναύτη της εταιρείας ως επιβάτη).

Η Virgin Galactic έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια 250.000 δολαρίων και στοχεύει σε μια εμπορική πτήση το επόμενο έτος.

Ειδήσεις σήμερα: 
Εφραίμ: Σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου

Καιρός: Ειδικοί του meteo εξηγούν γιατί θα υπάρξουν χαλαζοπτώσεις τέτοια εποχή 

Οι νέες οδηγίες του CDC για όσους έχουν εμβολιαστεί και έρθουν σε επαφή με κρούσμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης