Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε... στο Διάστημα - Δείτε βίντεο από την πτήση

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε... στο Διάστημα - Δείτε βίντεο από την πτήση

Είναι η πρώτη φορά που απλοί επιβάτες ταξιδεύουν στο διάστημα - Η πτήση είχε καθυστερήση 90 λεπτών, λόγω καιρικών συνθηκών - Ξεκίνησε την απογείωση του λίγο μετά τις 17:30 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε περίπου μια ώρα μετά

branson-ektokseusi3

Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο διάστημα διάρκειας περίπου μιας ώρας. Για πρώτη φορά απλοί επιβάτες κατόρθωσαν να φτάσουν στο διάστημα. Για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ολόκληρος ο πλανήτης ανέμενε με αγωνία το συγκεκριμένο ταξίδι. Μαζί με τον  δισεκατομμυριούχο ήταν δύο πιλότοι και δύο επιβάτες.

Λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε το live του πρώτου επιβατηγού ταξιδιού στο διάστημα το σκάφος της Virgin Galactic. Μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ παρουσιαστής της «εκτόξευσης» ήταν ο Στέφεν Κόλμπερτ. Συμπαρουσίαζε η μηχανικός Βερόνικα ΜακΓκάουαν,  αλλά και άλλοι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες.   

Όλα πήγαν βάση σχεδίου. Το διαστημικό αεροσκάφος, μετέφεραν άλλα δύο μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα χιλιάδες πόδια ώστε να είναι δυνατή η εκτόξευση του στο διάστημα.  Το διαστημικό αεροπλάνο εκτόξευσε τους πυραυλοκινητήρες του, έκλινε σχεδόν απευθείας προς τα πάνω και επιτάχυνε περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου για να φτάσει στην άκρη του διαστήματος. 


Για το ταξίδι επιστροφής, το VSS Unity έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφει τα φτερά του και τα πτερύγια της ουράς προς τα πάνω. Αυτό βοηθά το αεροπλάνο να φρενάρει στην ατμόσφαιρα καθώς βυθίζεται πίσω στη Γη. Περίπου 10 μίλια πάνω από το έδαφος ο όχημα πρέπει να περιστρέψει τα φτερά του στη θέση του, ώστε να μπορεί να γλιστρήσει προς την προσγείωση του διαδρόμου.

Ο Μπράνσον, είχε αυτό το όνειρο από μικρός. Η προσπάθεια και η έρευνα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ξεκίνησε από το 2004.  Στο live, ο ίδιος εξιστόρησε  πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα, αποκαλύπτωντας ότι η πρώτη φορά που το σκέφτηκε, ήταν  ένα μικρό αγοράκι. «Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται» τονίζει ο ίδιος.

 

Είναι μια κομβική στιγμή, για τα επιβατικά ταξίδια στο... διάστημα.   Ο Μπράνσον,  είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δοκιμάσει ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

Για τον σχεδιασμό του ταξιδιού, χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών επιστημόνων εξειδικευμένων στην αεροναυπηγεία με ειδικότητα σε διαστημικά σκάφη.  Σε παλιότερη συνέντευξη του πριν από πολλά χρόνια, μια τηλεθεάτρια τον είχε ρωτήσει «έχεις σκεφτεί να ταξιδέψεις στο διάστημα;», ο Μπράνσον τότε απάντησε «θα το ήθελα πολύ!».

Κλείσιμο
WATCH LIVE: Virgin Galactic Unity 22 Spaceflight Livestream
WATCH LIVE: Virgin Galactic Unity 22 Spaceflight Livestream

Πάντως, σε 9 ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος θα ετοιμάσει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπερντ. Σημειώνεται ότι έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο αμερικανό αστροναύτη Αλαν Σέπαρντ που ήταν ο πρώτος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρία του Μπέζος.


Ειδήσεις σήμερα

«Σμήνος» σεισμών στη Θήβα: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο καθητηγής Ευθύμιος Λέκκας

Ηράκλειο: Τον χτύπησαν μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του για μια προσπέραση

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες από πτώση λεωφορείου σε χαντάκι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης