«Baobab»: Σε στάδιο ανάπτυξης οι πλατφόρμες προσγείωσης επιβατηγών drones (φωτογραφίες)

«Baobab»: Σε στάδιο ανάπτυξης οι πλατφόρμες προσγείωσης επιβατηγών drones (φωτογραφίες)

Η επαναφόρτιση των drones γίνεται ασύρματα, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ τελευταίας γενιάς προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ενέργεια

drones
Το «Baobab» (μπαομπάμπ), ένα μεγάλο δενδρόσχημο πύργο και πλατφόρμα προσγείωσης των επιβατηγών drones της, των EH216, παρουσίασε η εταιρεία Ehang. Είναι σχεδιασμένο από τον Giancarlo Zema Design Group (GZDG), με φωτοβολταϊκά πάνελ στον λιμένα να δίνουν ενέργεια και ανεξάρτητα plug-and-play σημεία φόρτισης για ασύρματη επαναφόρτιση των drones. Βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, καθώς οι Ehang και GZDG ευελπιστούν να εισέλθουν στον αναδυόμενο τομέα του οικολογικού τουρισμού, με συγκοινωνιακούς κόμβους να προγραμματίζονται σε παραλίμνια τοποθεσία στην κινεζική πόλη Zhaoqing και άλλους στις Μαλδίβες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.



Με πηγή έμπνευσης το δέντρο μπαομπάμπ, ο πύργος του GZDG είναι σχεδιασμένος να ενσωματώνεται στη φύση ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει επαναστατική δυνατότητα ταξιδιού. Είναι μια δομή από χάλυβα και πολυστρωματική ξυλεία. Προβλέπεται ευρύχωρη αίθουσα αναμονής, ένα καφέ, ένα εστιατόριο 200 τετραγωνικών μέτρων με πανοραμική θέα και ανελκυστήρας για την οροφή.



Κλείσιμο
Στην οροφή υπάρχουν χώροι πράσινου με καθίσματα και τρία σημεία προσγείωσης των ηλεκτροκίνητων drones της Ehang τα οποία επαναφορτίζονται ασύρματα από την επιφάνεια του σημείου προσγείωσης. Αυτή η ειδική επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με την πιο τελευταία γενιά φωτοβολταϊκών πάνελ της αγγλικής εταιρείας Solapave· δίνουν πάνω από 300 kW ενέργεια. Τη νύχτα, ενσωματωμένα LED προσφέρουν σήμανση και φωτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

«Μμμμ, εμβολιασμοί»: Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο τρώει μπέργκερ και... «μουγκρίζει» σε σουρεάλ μήνυμα υπέρ του εμβολίου

Μακρή (ΘΕΜΑ 104,6): Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Μπακογιάννη: Αντισυνταγματικά τα προνόμια εάν δεν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης