Απολλώνιος, ο Τυανεύς: Ποιος ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος που κάποιοι σήμερα ταυτίζουν με τον Χριστό

apollonios-jesus_main01

Ντοκιμαντέρ του Amazon ισχυρίζεται ότι ο Χριστός δεν είναι Εβραίος αλλά ο Ελληνας φιλόσοφος Απολλώνιος - Τι γνωρίζουμε για αυτόν

Οπως έγινε γνωστό χθες, ντοκιμαντέρ της Amazon με τίτλο «Bible Conspiracies» («Βιβλικές Συνωμοσίες»), προβάλλει την άποψη ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας (καλύτερα Τυανεύς), ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Οι «υπεύθυνοι» του ντοκιμαντέρ δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο (επ)αναφέροντάς τον στο προσκήνιο. Η φήμη του ξεκίνησε από την εποχή που ζούσε και έφτασε ως τις μέρες μας. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του.

Μια σπουδαία πηγή, αποτελεί το έργο του Φιλόστρατου (3ος αι.) για τον Απολλώνιο. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική βιογραφία σε 8 βιβλία, που εκτός από τα πραγματικά, τα ιστορικά στοιχεία, έχει και αρκετά φανταστικά. Ο τίτλος του είναι «Τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον» και γράφτηκε μετά από ανάθεση της Ρωμαίας αυτοκράτειρας Ιουλίας Δόμνας στον Φιλόστρατο.

1200px-TyanaRuinen
Σύμφωνα με αυτό, ο Απολλώνιος γεννήθηκε στα Τύανα, γύρω στο 3 π.Χ., την ίδια περίπου εποχή δηλαδή που γεννήθηκε ο Χριστός. Τα Τύανα, που ιδρύθηκαν από τη Σεμίραμη τον 22ο π.Χ. αιώνα, βρίσκονταν στην Καππαδοκία. Αποικίστηκαν από Έλληνες το 174 π.Χ.

Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, η πόλη μετονομάστηκε σε «Σεβάστεια η προς τω Ταύρω» και αργότερα άλλαξε το όνομά της σε Αντωνίνα. Στα βυζαντινά χρόνια, ονομαζόταν Χριστούπολις. Εκεί γεννήθηκε ο αυτοκράτορας Ρωμανός ο Διογένης.

Όταν την κατέλαβαν οι Τούρκοι, την ονόμασαν Κλισέ Χισάρ. Αργότερα οι κάτοικοί της ίδρυσαν νέο οικισμό σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, τα Νέα Τύανα. Μετά την μικρασιατική καταστροφή, οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Δράμας. Σήμερα, από τα αρχαία Τύανα, σώζονται μόνο κάποια ερείπια.

Επανερχόμαστε όμως στον Απολλώνιο. Σύμφωνα με τον Φιλόστρατο, σπούδασε ρητορική και φιλοσοφία. Ταξίδεψε στη Βαβυλώνα, την Ινδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αιθιοπία.

Ήταν ασκητικός, με ισχυρή βούληση, αρνιόταν τη σεξουαλικότητα, την κρεοφαγία και την οινοποσία, ενώ απέτρεπε τους μαθητές του από λατρευτικές πράξεις με αιματηρές θυσίες και υποδείκνυε τη σιωπή και τη νοερή προσευχή. Οι οπαδοί του από τα λαϊκότερα στρώματα, πίστευαν ότι είχε και υπερφυσικές ιδιότητες που του έδιναν τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τη γλώσσα των ζώων, να μιλά γλώσσες τις οποίες δεν είχε μάθει, να μαντεύει πολλά και σημαντικά πράγματα, να αποβάλλει δαιμόνια, να γιατρεύει αρρώστους, να ανασταίνει νεκρούς και να σπάει τα δεσμά του, όπως στην περίπτωση της φυλάκισής του από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό στη Ρώμη. Πίστευαν ακόμα ότι μετά τον θάνατό του είχε αναληφθεί στους ουρανούς και ακόμη, ότι εμφανιζόταν, μετά τον θάνατό του σε διάφορα μέρη.

Ο Απολλώνιος δεν ήταν πυθαγόρειος φιλόσοφος, καθώς ο «πυθαγορισμός» είχε εκλείψει από τα χρόνια του Πλάτωνα. Ανήκε στους νεοπυθαγόρειους φιλοσόφους, που εμφανίστηκαν τον 1ο π.Χ. αιώνα και πρότεινε στα κηρύγματά του ως ιδανικό τρόπο ζωής τον βίο του Πυθαγόρα.

Ίσως ο Απολλώνιος ασχολήθηκε με τη μαγεία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν απατεώνας. Ο Απολλώνιος θεωρούνταν επίσης ιδρυτής θρησκείας. Όπως όλοι οι νεοπυθαγόρειοι, έτσι και ο Απολλώνιος χρησιμοποιούσε εξωτερικά μόνο τον μυστικισμό των αριθμών καθώς και τη μαγική αιτιότητά τους.

apollonio8
Η μεγάλη φήμη που είχε αποκτήσει, αποτέλεσε αφορμή να ονομαστεί «Χριστός των Εθνικών (ειδωλολατρών)» («Cristo Pagano»). Ο σεβασμός των εθνικών προς το πρόσωπό του ήταν τόσο μεγάλος, ώστε αναφέρεται ότι ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος (222-235), είχε τοποθετήσει ομοίωμά του μέσα στο τέμενός του, δίπλα στον Ιησού, τον Αβραάμ και τον Ορφέα.

Γενικότερα, ο Απολλώνιος μετά τον θάνατό του λατρεύτηκε ως θεός ή ως ήρωας και τιμήθηκε με βωμούς και αγάλματα.

Από τα έργα του Απολλώνιου, είναι γνωστά τα «Τελευταί ή Περί θυσιών», από τον Ευσέβιο, που διέσωσε και μερικά αποσπάσματα και το «Περί του Πυθαγορικού Βίου», από τον Ιάμβλιχο, που το χρησιμοποίησε ως πηγή στο ομώνυμο δικό του έργο, όπως επίσης και ο Πορφύριος. Σύμφωνα με το Λεξικό Σουίδα, έργα του ήταν, εκτός από τα παραπάνω τα εξής: i) Διαθήκη, ii) Χρησμοί, iii) Ύμνος εις Μνημοσύνην, iv) Περί Μαντείας Αστέρων και v) Επιστολαί (τουλάχιστον 77, κατ’ άλλους δε 197, η γνησιότητα πολλών από τις οποίες αμφισβητείται).

Η προσωπική μας άποψη, είναι ότι αν και ο Απολλώνιος έζησε την ίδια εποχή με τον Χριστό και υπάρχουν κάποια κοινά σημεία στον βίο τους, αποκλείεται ο Χριστός να ταυτίζεται με τον Απολλώνιο.

Για τον σπουδαίο πάντως αυτόν Έλληνα αρχαίο φιλόσοφο, έγραψαν, μεταξύ άλλων, οι G. L. Kayser («Philostrat, Vita Apollonii», 1870), F. C. Conybeare («Philostratus, The Life of Apollonius of Tyana, the Epistles of Apollonius and the Treatise of Eusebius», 1912), E. Mayer, στο «Kleine Schriften 2», σελ. 131-191, έκδοση 1924 κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ (113)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Ο ιησους οντας εβραιος μιλαγε αραμαικα και τον λογω θα τον μαθετε παρακατω. To αραμαικο εθνος αναγνωριστηκε προσφατως το 2014 απο το Ιραηλ ως τοτε ηταν εγγεγραμμενοι ως αρβαες ασχετα που και εβραικη γλωσσα και η αραμαικη ειναι και οι δυο σημιτικες γλωσσες και τοσο συγγενικες που οι εβραιοι χρησιμοποιουν αυτην την νομαδικη γλωσσα των πολεμιστων αραμαιων που κατοικουσαν μεταξυ Ευφρατη και Τιγρη μεχρι σημερα στις προσευχες τους. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΦΟΒΑ, !!! ΝΑ ΠΟΥΜΕ, !!! ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΜΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΑΒΑΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΙΟΙ ΠΟΥ ΑΣΠΆΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ....Τωρα εχουμε και λεμε στην αρχαιοτητα εκτοπιστηκαν οι αραμαιοι -εβραιοι που ζουσαν στην αρχαια βαβυλωνια απο τους ασσυρους και πηραν τον κατηφορο προς τον νοτο. Σημερεα ομως οι αραμαιοι ειναι χριστιανοι οπως για παραδειγμα και ο αντωνης σαμαρας ειναι χριστιανος αλλα ειναι και εβραιος στο γεννος. ____________ #ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΕΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ, ΑΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΣΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ηταν απο τη Γαλιλαια,ελληνικη εξολοκληρου επαρχια, Απο την εποχη του Πτολεμαιου του Φιλαδελφου το 280 πΧ δεν ηξεραν γρι εβραικα και εγραψαν τη Βιβλο τους στα Ελληνικα με τους Ο'. Ο Χριστος πηγε Αιγυπτο( φυγη εις Αιγυπτον) Τον Πετρο το βραδυ της Δικης του Χριστου, τον γνωρισε η υπηρετρια απο τη λαλια του πως ηταν Γαλιλαιος και αυτος,Στη Σταυρωση δεν ηξεραν οι περαστικοι τι αναφωνουσε και νομιζαν πως καλουσε τον Ηλια. Οπου και αν εστειλαν οι Αποστολοι επιστολες και οδηγιες, παντα και μονο ελληνικα ακομη και στη Ρωμη,ακομη και στους ιδιους τους Εβραιους, πραγμα που δε θα εκαναν, αν ηξεραν και καταλαβαιναν αλλη Γλωσσα, γιατι η θρησκεια εχει δυσκολα νοηματα αρα ηταν ολοι τους Ελληνες, οχι μονο οι συγγραφεις, αλλα και οι αποδεκτες των ιερων Γραφων, ως τα περατα της Οικουμενης, δηλ.σε ολη τη Ρωμαικη Αυτοκρατορια!

Λαθος!

Τα αραμαικα ειναι καθαρα αραβικη γλωσσα.(Τυχαινει να ξερω αραβικα)Οι εβραιοι προσπαθουν να προσεταιριστουν τους χριστιανους αραμαιους για να τους αποκοψουν απο την παλαιστινιακη υποθεση.Οι εβραιοι δεν αποτελουν εθνος, αλλα θρησκεια η οποια για τους ιδιους τους εβραιους γινεται προσδιοριστικο και του εθνους.Οι ρωσοεβραιοι, οι εβραιοι της Αιθιοπιας και οι εσκεναζυ της Ισπανιας για παραδειγμα δεν εχουν καμια γενετικη σχεση μεταξυ τους.Κατα το παρελθον (εποχη του Χριστου) υπηρχαν πολλοι μη εβραιοι, οι οποιοι ειχαν προσηλυτιστει στην εβραικη θρησκεια και εγιναν.....εβραιοι.Αυτοι ηταν κυριως αραβες.Οταν εμφανιστηκε ο Μωαμεθ στην αραβικη χερσονησο υπηρχαν παρα πολλοι εβραιοι ντοπιοι.Ολα αυτα τα περι καταγωγης του Χριστου απο τον Δαυιδ ειναι μπουρδες και μυθολογια, με μονο σκοπο να βγαλουν οτι με την γεννηση του Χριστου επαληθευονται οι προφητειες της Παλαιας Διαθηκηςη αλλιως της εβραικης μυθολογιας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Ειναι καλο να θυμομαστε τον φυλετικο χαρτη των διαφορων φυλων και ειδων των εβραιων που η καθε μια φυλη η ειδος οριοθετουσε την περιοχη της. Ειναι καλο να θυμομαστε τα ονοματα των 12 γιων του Ιακωβ, επειδη ολοκληρο το εθνος του Ισραηλ προηλθε απο αυτους. Στην πραγματικοτητα, οι 12 φυλες του Ισραηλ πηραν το ονομα τους απο 10 γιους του Ιακωβ και δυο γιους του Ιωσηφ. #Ο εθνικα εβραιος ιησους αραγε σε ποια φυλη η ειδος ανηκε?

Χμμμμμ!

Δεν ήταν καν εβραίος. Ήταν εβραίος το θρήσκευμα και αραμαίος το έθνος. Ο υποτιθέμενος πατέρας του Ιωσήφ ήταν ένας πάμφτωχος οικοδόμος. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Ούτε από το γένος του Δαυίδ κατάγονταν, ουτε από του Ναβαχοδονόσωρα .

ΓΙΩΡΓΗΣ

Aφησε τα παραμυθια,Γιατι τον εστειλε τον Αβρααμ ο Θεος Δυτικα προς τη μεγαλη θαλασσα, (Μεσογειο), οπου κυριαρχουσε ο Ελληνισμος με την οργανωμενη θρησκεια και τον προηγμενο πολιτισμο και δεν τον εστειλε ανατολικα, εαν προς τα εκει, ηταν πιο πολιτισμενος ο ανθρωπος και ερρεε περισσοτερο ''μελι και γαλα'';! Και τι συμπτωση, 12θεο οι Ελληνες ,12 φυλες και ο Ισραηλ! Δεν ηταν ιερεας του Υιστου, πριν τον Αβρααμ ο Μελχισεδεκ, ο Ιωθωρ; Δεν ηταν απο 3 μηνων αναθρεμμενος και σπουδασμενος ο Μωυσης σαν Αιγυπτιος πριγκιπας και ειχε σαν διερμηνεα τον Ααρων;Πώς γινεται ενας γερος ατεκνος, 100 χρονων, ο Αβρααμ με τη γυναικα αδερφη του 90 χρονων, να κυριαρχησουν σε μια πολυ πυκνωκατοικημενη και ευημερουσα περιοχη με τους σπορους τους, εξαφανιζοντας ολους τους αλλους λαους απο το να αφησουν απογονους; Ποιοι,αντεγραψαν ποιους, και σφετεριστηκαν τη θρησκεια τους και τον πολιτισμο τους;!Αρκετα πια. Μονο οι Ελληνες αποδεδειγμενα και εγγραφως ειχαν πρωτοι αναπτυξει οργανωμενη θρησκεια ενταγμενη στην Κοινωνια και τον πολιτισμο τους, και ακολουθησαν μιμητικα ολες οι αλλες θρησκειες! Ακομη και στις μετεξελιξεις ολων των μετεπειτα ανα τον κοσμο θρησκειων, η ελληνο-Ορθοδοξη εκδοχη του Χριστιανισμου ειναι η τελειοτερη! Ακροατες και διδασκαλοι,Αποστολοι, Ευαγγελιστες,Αγιοι και το πληθος που τους ακουγε, στις πλατειες, στους δρομπους ,στους λοφους, στις ακροθαλασσιες και στις ερημιες και αλλαζαν πεποιθησεις και σταση ζωης, θα τους ακουγαν στη μητρικη τους Γλωσσα, στα Ελληνικα αλλιως δε θα γινονταν αυτη η μεταστροφη στα εσωψυχα, Και αργοτερα παλι τα Ευαγγελια, οι Επιστολες, οι νουθεσιες και οι εξηγησεις τοσων δυσκολων εννοιων, ολα στα Ελληνικα γραφτηκαν και προς τους Ρωμαιους και τους Θεσσαλονικεις τους Λαους της Μ.Ασιας και προς τους ιδιους τους Εβραιους που ασφαλως θα ηξεραν μονο Ελληνικα.Συμπερασματικα και στη Θρησκεια τους Ελληνες αντεγραψαν ολοι οι αλλοι Λαοι!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Ο ενας ειναι εθνικα εβραιος η αλλιως ισραηλιτης (εννοειται απο εβραιους γονεις με ονομα ιωσηφ και μαριαμ), ο αλλος ειναι τουρκαλας που οι ελλαδιτες θελουν να τον κανουν ελλην, και ο τριτος παλι για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ειναι σιαμλσιας που δεν τον ξερουν καν οι γονεις του. #Διευκρινηση προς αμορφωτους ελληνες

Αγύριγο κεφάλι

ΕΣΥ, τι μέρος του λόγου είσαι, να μας πεις!__________Ξεκίνα από τον εαυτό σου!..

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η Λογικη λεει πως, αν οι Τουρκαλαδες, οπως λες, ηταν αξιοι να παραξουν οιονδηποτε πολιτισμο, γιατι δεν τον παρηγαγαν στις υποθετικες κοιτιδες εξορμησης τους, στα βαθη της Ασιας, αλλα περιμεναν να ερθουν στον ευρυτερο ελληνικο Χωρο, για να σφετεριστουν τον ελληνικο πολιτισμο; Γιατι αυτους που αφησαν πισω στις κοιτιδες τους και οσους πηραν αλλες κατευθυνσεις, δεν ανεπτυξαν κανενα πολιτισμο και εμειναν και μενουν πολυ πισω; Η ιδια απορια ισχυει και για τους αλλους:Γερμανους,Σλαβους,Αγγλους Γαλλους Πορτογαλους κλπ. Δεν παραδεχονται οτι παρουσιαζονται προοδευμενοι και πολιτισμενοι, γιατι κατεκλεψαν και σφετεριστηκαν τον ελληνικο πολιτισμο! Γιατι δεν ξεκινησαν την Αναγεννηση και τη βιομηχανικη επανασταση απο καποιο αλλο σημειο του πλανητη που ειχαν καταφυγει οι προγονοι τους! Δυστυχως, τοτε χειμαζοταν οι Ελληνες και εδιδαν μαχη επιβιωσης σκλαβωμενοι, και δεν μπορουσαν να υπερασπισθουν την πατροτητα και τον πνευματικο πολιτισμο των πατερων τους,ουτε να τον πατενταρουν, οπως κανουν οι αλλοι Λαοι σημερα. Ημασταν''μπειτε σκυλοι αλεστε...''!

Κοκός

Όποιος μιλάει περί Χριστού και Θείας φύσεως, είναι απλά ένας βλάκας. Ουδείς γνωρίζει. Στον φίλο Αγύριγο κεφάλι θα ήθελα να πω το εξής: Ο Μ. Βασίλειος (όσο μορφωμένος κι αν ήταν), ήταν (κατ' εμέ) μία από τις μεγαλύτερες φανατικές λέρες του Χριστιανισμού. Εξανάγκασε τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, (τον ποιο αθώο και απονήρευτο φοιτητή στην Αθήνα) να γίνει παρά την θέλησή του μοναχός και κληρικός και του εμφύτευσε μίσος εναντίον του Ιουλιανού. Δεν αποκλείεται ακόμη, να ήταν (ο Βασίλειος) αυτός που έβαλε να δολοφονήσουν τον Ιουλιανό (που κατά τη γνώμη μου) δολοφονήθηκε από τους ίδιους τους (φανατικούς υπέρ του Βασιλείου) στρατιώτες του, λέγοντας (ψέμματα ο Βασίλειος), μία μέρα πριν τον θάνατο του Ιουλιανού ότι είδε στο όνειρό τον νεκρό Μερκούριο να ανασταίνεται και να σκοτώνει ( = δολοφονεί) τον Ιουλιανό προς δόξαν Θεού. Έχω ράμματα και για τη γούνα του Χρυσόστομου, θα τα πω όταν έρθει η ώρα.

Αγύριγο κεφάλι

Μα αν δεν κάνω λάθος (και δεν κάνω) ο Ιουλιανός σκοτώθηκε όταν εξεστράτευσε εναντίον των Περσών, στην ΜΑΧΗ ΜΕΣΑ, από το δόρυ ΠΕΡΣΗ.___________Τι ...δουλειά είχε ο Άγιος Βασίλειος σε αυτά που ήταν στην Καισάρεια της Καππαδοκίας και ΟΧΙ στην Περσία ή έστω όχι πλησίον αυτής;__________Τι λες άνθρωπε μου;

Εγω

Αφού ξέρεις τόσα πολλά για την δολοφονία γιατί δεν πήγενεις να καταθεσειςΟ Μ.Βασιλειος έγινε άγιος και μέγας για της πράξεις του πούλησε όλη την περιουσία του και έφτιαξε την Βασιλειάδα (ορφανοτροφεία ξενώνες νοσοκομεία) και όχι για δολοφονίες που λες εσύ.Ο ίδιος έλεγε ότι άνθρωπος που έχει σκοτώσει άνθρωπο (ακόμη και σε πόλεμο) δεν μπορεί να γίνει ιερέας υπάρχει κωλυμα

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

Μα καλα ρε παιδια, αυτη την θρησκεια, τον χριστιανισμο, ο Σαουλ η Παυλος, δεν την ειχε κατασκευασει?Ο ανθρωπος σιγουρα ειχε κανενα προβλημα και για αυτο κυρητε την αποχη απο το sex.Ειναι δυνατον φυσιολογικος ανθρωπος να απεχει απο το sex? Δεν θα αρωστησει αν το κανει? Ο ιδιος ο Χριστος δεν ειχε αναφερει ποτε οτι πρεπει ο ανθρωπος η εστω οι ιερεις να απεχουν απο την σεξουαλικη πραξη.Με τι μπουρδες καθομαστε και ασχολουμαστε το ετος 2019?Ο πατερας της εκκλησιας Ωριγενης, τον οποιον αργοτερα αναθεματισαν σαν αιρετικο, επηρεασμενος απο τις αρλουμπες του Σαουλ και μην μπορωντας να περιορισει τις ορμες του, πηγε και αυτοευνουχιστηκε!!!!!(μπλιαααααχ!!!!!) Παντως αποριας αξιον ειναι, γιατι οι χριστιανοι λεγονται χριστιανοι και οχι παυλιανοι!

Και πόσα δεν μάθαμε,που εξαφάνισαν οι χριστιανοταλιμπάν

Έκαψαν,λεηλάτησαν,πλαστογράφησαν.Η μεγαλύτερη και πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση της ιστορίας της ανθρωπότητας,μέχρι και τον Παρθενώνα έσπαγαν οι πορωμένοι ανθέλληνες!

@

Είσαι ανιστόριτος και καλύτερα θα ήταν να μην μιλάς γιατί εκθέτεις και τον εαυτό σου και τον αρχαίο πολιτισμό που δήθεν θαυμάζεις

Αγύριγο κεφάλι

Και ΓΙΑΤΙ τον ...άφησαν να ΥΠΑΡΧΕΙ (τον Παρθενώνα) αφού ήθελαν να τον καταστρέψουν;_______Γιατί οι Χριστιανοί ΑΦΗΣΑΝ να ΥΠΑΡΧΟΥΝ τόσα Αρχαία Ελληνικά Μνημεία αφού (υποτίθεται) ότι ήθελαν να τα καταστέψουν; ________Μεγαλύτερη καταστροφή έφεραν στον Παρθενώνα ΕΙΔΙΚΩΣ οι προς απελευθέρωσιν Ελληνο-Τουρκικές διαμάχες______.Η μοιραία βόμβα που μετέτρεψε σε ερείπιο τον Παρθενώνα, ρίχτηκε από κανόνι που ήταν τοποθετημένο κοντά στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα. ________Στόχος του Μοροζίνι ήταν οι Τούρκοι και τα πυρομαχικά, που ήξερε ότι είχαν αποθηκεύσει στην Ακρόπολη. _________Οι Τούρκοι πίστευαν ότι ο Ιταλός ΘΑ ΣΕΒΟΤΑΝ το αρχαίο μνημείο και δεν θα χτυπούσε. ____Ο Μοροζίνι όμως ήταν αδίστακτος.______Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 1687 στις 7 το βράδυ ένα βλήμα εκτοξεύτηκε στην οροφή του αρχαίου ναού και τον ανατίναξε. Η οβίδα τρύπησε την στέγη και χτύπησε τα πεντακόσια βαρέλια πυρίτιδας που είχαν αποθηκεύσει οι Τούρκοι στο κέντρο του ναού.___________Κατάλαβες τώρα ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ (ό,τι ΑΚΟΥΣ από εδώ και από εκεί ..."ξέρεις") Νεοναζιστο-Παγανιστο-Νούμερο;

Ιάσωνας

Η διαφορά μεταξύ του Απολλώνιου και του Τζεσουα τον φερόμενο ως γιο του Ιεχωβά δηλαδή,είναι ότι τον πρώτο δεν τον επέβαλαν σαν θεό δια της βίας οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες από την εποχή του Κωνσταντίνου και μετά όπως έγινε στην περίπτωση του δεύτερου......

μακιςςς

χμμμ, είσαι σίγουρος ότι δεν έγινε ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή τον Χριστιανισμό τον επέβαλαν στη Ρώμη οι Χριστιανοί πληβείοι που αυξανόταν σαν τα μανιτάρια μέχρι τον τέταρτο αιώνα και απλώς ο Κωνσταντίνος έβαλε την επίσημη τζίφρα για να τους κάνει "θεσμικούς¨ μπας και εισπράξει κανένα φόρο από τους παπάδες. Και όταν παραέγινε το κακό με τους "θεσμικούς" της Κωνσταντινούπολης, τότε τσουπ ξεπετάχτηκε το Ισλάμ, πάλι από τους πληβείους.

Μαγγανείες και μαγείες.

Οι νεοπυθαγόρειοι εξαιτίας του συγκερασμού που επικρατούσε εκείνη την εποχή ,είχαν εισαγάγει πολλά στοιχεία ανατολικά, αλλοιώνοντας την αρχική διδασκαλία και μετατρέποντας την σε ένα είδος μαγείας.Γενικά, είχε ξεπέσει τελείως τότε η ελληνική φιλοσοφία και δεν είχε να προσφέρει τίποτε άλλο.

Λουκά,Κλεομένης,Αγύριγος κλπ

Καμαρώστε σε ποιους απευθύνεται ο χριστιανισμός και αναρωτηθείτε αν είστε του ίδιου επιπέδου.Αν όχι και επιμένετε να πιστεύετε,κάτι δεν πάει καθόλου καλά..εκτός αν όλοι όσοι δεν πιστεύουν είναι ακόμα κατώτερου επιπέδου και δεν κατάφεραν να συλλάβουν αυτό που κατάφερε ο Αγύριγος και σία.Σοβαρευτείτε να απομονώσουμε τους βαρεμένους,εκτός από γραφικοί είναι και επικίνδυνοι.

Αγύριγο κεφάλι

Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!___________Όσες ύβρεις και εάν γράψετε, ΕΓΩ θα σας κατακεραυνώνω και (άμα θέλω) δεν θα βγαίνετε εδώ γιά να ΣΠΑΩ ΠΛΑΚΑ με την ΒΛΑΚΕΙΑ που σας δέρνει!.._________Είστε σπείρα εδώ μέσα και ΔΕΝ περνάτε καλά από μένα!______Αυτό είναι το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης!__________Στην τρύπα σου τώρα, ΑΡΟΥΡΑΙΕ!..

μακιςςς

Νομίζω ότι το βασικό στοιχείο αυτής της συγκυριακής κουβέντας δεν το έχει αγγίξει κανένας, ούτε ο Στούκας ούτε κάποιος σχολιαστής. Το βασικό στοιχείο δεν είναι εάν ο Απολλώνιος ήταν ο Χριστός ή όχι. Το βασικό που με εντυπωσίασε είναι ότι εκείνη την εποχή και πριν το Χριστό ή περίπου την ίδια περίοδο, υπήρχε υπό ανάδυση στον Ελληνικό κόσμο, ιδεολογία που είχε όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάστηκε αργότερα Χριστανισμός. Δηλαδή ταπεινότητα, αντισυστημικότητα, ασκητισμός, αποχή από σεξ, ανάσταση κλπ. Μάλιστα μια σχολή αυτή των νεοπυθαγόρειων ενστερνιζόταν μία τέτοια φιλοσοφία. Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ότι ο Χριστός ακόμη και αν υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, δεν είχε την πατέντα του Χριστανισμού ούτε ήταν ο κύριος διαδότης αφού η όλη ιδεολογία προϋπήρχε και ήταν μάλιστα αρκετά διαδεδομένη. Μία χαλαρή υπόθεση θα μπορούσε να είναι ότι ο Χριστιανισμός ήταν το αμάλγαμα πολλών θεολογικών αναζητήσεων της πρώιμης ρωμαϊκής περιόδου.

Περι αποχής

Η αποχή απο το σεξ προκαλεί νευρώσεις ,ηθικό είναι ότι έρχεται σε αρμονία με την φύση του ανθρώπου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης