Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ της Amazon

jcri12

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας

Σαν βόμβα έσκασε στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

«Ο γιος του Θεού ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, ο οποίος αργότερα έκανε θαύματα»,αναφέρει το επίμαχο ντοκιμαντέρ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου....Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να εντοπιστούν αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία.Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4π.Χ. στην Τυάνα της Καππαδοκίας», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».

«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», προσθέτει.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε.Υπάρχουν αναφορές ότι είχε αναστήσει νεκρούς κι ότι μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο τίτλος του, ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Απολλώνιος ο Τυανέας γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.Το 62 αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το 98.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 ή 4 π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.

ΣΧΟΛΙΑ (190)

Μαρίνα Παππά

Ο χριστος ήταν εβραίος μην λέτε ότι σας συμφέρει ανεγκεφαλα όντα

;;;;

Παρακαλώ ο καθένας τον φανταστικό του φίλο. Μην παίρνετε των διπλά θα γίνουν παρεξηγήσεις.

Καλλ

Πόσο κάποιους τοὺς ἐνοχλεῖ ποὺ ὁ Θεὸς ἔγινε ἄνθρωπος γιὰ νὰ μᾶς λυτρώσει ἀπὸ τὴν βλακεία μας, καὶ περιμένει μέχρι τὴν τελευταία μας πνοή, τὴν μεταστροφή μας !

Μπόμπα μεγατόνων, όχι αστεία.

Μια ακόμη βλάσφημη θεωρεία που έχει ήδη διατυπωθεί και απαντηθεί προ πολλού.Η θεοποίηση του νεοπυθαγορείου Απόλλωνος (συνέβαλλε και η ,κατόπιν παραγγελίας, μυθοποιημένη βιογραφία του από τον Φιλόστρατο), ήταν η προσπάθεια των εθνικών να βρουν μια εκδοχή-απάντηση απέναντι στον Χριστό η διδασκαλία του οποίου κέρδιζε συνεχώς έδαφος.Είναι ένα κατασκεύασμα δηλαδή που έπεται του Χριστού.Αναφορά στον Απόλλωνα κάνει και ο Λουκιανός στο έργο του "Αλέξανδρος ή ψευδομάντις".Ο Αλέξανδρος ήταν ένας αγύρτης μάγος που έμαθε την τέχνη από κάποιον Τυανέα "φίλο" του (ο Αλέξανδρος ασκούσε άλλο επάγγελμα πριν γίνει μάντης), ο οποίος με τη σειρά του ήταν μαθητής του Απόλλωνα του Τυανέα ."Καταλαβαίνεις λοιπόν από ποια σχολή προήλθε", γράφει χαρακτηριστικά ο Λουκιανός.

arxanglls

Η γνωστή ιστορία επναλαμβάνεται αλλά αυτήν την φορά με τίτλους εικόνες και ήχους για τους ιθαγενείς. Νέοπυθαγόρειος φιλόσοφος που μετατράπηκε σε μυθικό ήρωα κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατόρισσα Ιούλια Δόμνα διέταξε τον συγγραφέα Φιλόστρατο να γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου, και είναι σχεδόν ξεκαθαρισμένο ότι το κίνητρο αυτής της ενέργειας προέκυψε από την επιθυμία της να αντεπιτεθεί στην συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της Χριστιανικής πίστεως προς τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Η βιογραφία αυτή μας περιγράφει ένα Τυανέα που μοιάζει με τον Χριστό τόσο στην συμπεριφορά όσο και στις δυνάμεις ικανότητες και υποστηρίζει ότι ο Απολλώνιος επιτέλεσε μερικά θαύματα. Πιστεύεται δε ότι αυτή η βιογραφία στηρίζεται περισσότερο εις την φαντασία παρά εις την πραγματικότητα. Πολλοί από τους Εθνικούς στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πίστευαν ότι περιγράφονταν μέσα σε αυτήν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της πίστης τους εις τον Εθνισμό. Για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Απολλώνιο ύψωσαν αγάλματα και άλλα μνημεία. Το αποτροπιαστικό βέβαια είναι οι ύβρεις των ιθαγενών προς το πρόσωπο του Χριστού αλλά και το μέγεθος της αποστασίας που συντελείται. Μια χάβρα Ιουδαίων που διαρρηγνύουν τα ιματιά τους μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Κύριου Ιησού Ημών Χριστού +++++ Οσο παρακολουθώ αυτόν τον ξεπεσμό γύρω μου τόσο ενδυναμώνει η πίστη μου προς Αυτόν αλλά και άλλο τόσο προσέυχομαι να σας αξιώσει να τον γνωρίσετε έστω και στο απειροελάχιστο. Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν μας!+++

.

Πλάκωσαν οι εβραίοι και οι άθεοι στα σχόλια ως συνήθως να πουν την μαλ..κια τους.

Θεός Μιχάλη θεός

Πρέπει να είσαι εκτός τειχών αγόρι μου γιατί δεν σε κόβω για ψεκασμένο!

Μία μικρή διαπίστωση, αν επιτρέπετε...

Κάθε λίγο και λιγάκι τα media των περιούσιων νομίζουν ότι πετώντας fake news θα κλονίσουν την Πίστη μας στον Χριστό. Μάταια προσπαθούν. Θα μου πείς, κάποιοι πέφτουν στην παγίδα. Ε, αυτοί ήταν στις αντιλήψεις τους έτσι κι αλλιώς. Και πόσα άλλα θα διαβάσετε....

Xaxaxe

Ntaksei dwsame m.Aleksandro phrame jesous metagrafh aerodromeiou mhlame!!!

....

Ο συριζα φταιει για αυτο που εχει ελληνοποιησει οποιο λαθροθεό περναει τα συνορα και του δινουν χαρτιά οι ΜΚΟ του Σωραίου. Ο μητσοτακης εχει δεσμευτει προσωπικά ότι θα απελασει ολους τους λαθρο οταν γινει κυβερνηση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

morales

Τον Ιανουάριο του 2017, εισαγγελείς και η Διεθνής Επιτροπή Εναντίον της Ατιμωρησίας στη Γουατεμάλα (CICIG) κατηγόρησαν τους δύο άνδρες ότι απέσπασαν με απάτη 12.000 δολάρια από το εθνικό κτηματολόγιο της Γουατεμάλας το 2013