Νικολέτα Καρρά: «Έχω χάσει δουλειές εξαιτίας της εμφάνισής μου»

Νικολέτα Καρρά: «Έχω χάσει δουλειές εξαιτίας της εμφάνισής μου»

Από τη Φιλοσοφική της Αθήνας στην υποκριτική. Η Νικολέτα Καρρά που έγινε γνωστή από το 50-50 μιλάει στο People για την προσωπική της ευτυχία, το γάμο της και την απώλεια των γονιών της που την έκανε να ωριμάσει απότομα

Το κλασικό μπλέιζερ που γοητεύει…
Νικολέτα Καρρά: «Έχω χάσει δουλειές εξαιτίας της εμφάνισής μου»
Το ραντεβού για τη συνέντευξη κλείστηκε ένα απόγευμα Πέμπτης, στην Κηφισιά. Το μέρος το επέλεξε η ίδια και ήταν ένα... σουβλατζίδικο. «Διατηρώ τη γραμμή μου με σουβλάκια και γλυκά! Αλλά και πολλή γυμναστική και χορό. Έχω προχωρήσει πολύ και πλέον κάνω προπονήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Πολύ θα ήθελα να διαγωνιστώ κάποια στιγμή στο χορό. Χορό ήθελα να κάνω από μικρή. Όταν ήμουν πιτσιρίκι, χόρευα μόνη μου, έβγαινα στις βεράντες και χόρευα. Το είχα απωθημένο. Πέρσι μετακόμισα στην Κηφισιά και έτυχε να έχω σχολή χορού δίπλα στο σπίτι μου, έτσι ξεκίνησα. Καμιά φορά λέω για πλάκα “θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω χορεύτρια”» λέει στο People. Τελικά, όμως, δεν θα διαγωνιστεί στο φετινό DWTS, όπως ακουγόταν, καθώς οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της το επέτρεψαν. Και η υποκριτική ήταν και παραμένει η νούμερο ένα επαγγελματική της προτεραιότητα.

«Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Αυτό ήταν το όνειρό μου, απλώς, τελειώνοντας το Λύκειο, ως άριστη μαθήτρια, έπρεπε να δώσω εξετάσεις για κάπου. Αυτό που με ενδιέφερε, έστω και θεωρητικά ως επιστήμη, ήταν η ελληνική φιλολογία. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και πέρασα με την πρώτη στη Φιλοσοφική της Αθήνας» εξηγεί. Όμως, το μικρόβιο της υποκριτικής συνέχισε να υπάρχει κι έτσι φοίτησε και στο Θέατρο των Αλλαγών. Όχι πως η πορεία ήταν πάντα εύκολη. «Το “θα τα παρατήσω όλα” το έχω πει πολλές φορές από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω ως ηθοποιός. Αλλά μία που το λέω και μία που το παίρνω πίσω το επόμενο δεκάλεπτο. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό, παρόλο που αγχώνομαι σε κάθε τέλος σεζόν, όταν ξέρω ότι δεν έχω δουλειά και πρέπει να αναζητήσω κάτι από την αρχή. Άσε που δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει η απόλυτη αξιοκρατία στο χώρο μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες, εκτός από την τύχη και τις δυνατότητες, για να πάρεις ένα ρόλο. Έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, τις γνωριμίες, τους κύκλους όπου κινείσαι. Είναι γνωστό πως οι δικές μου δημόσιες σχέσεις ήταν πάντα ανύπαρκτες. Δεν είμαι εγώ αυτό. Ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά επειδή μου άρεσε. Το γύρω-γύρω δεν ήξερα πώς γίνεται και δεν υπήρξε ένας άνθρωπος να με καθοδηγήσει. Θα μου πεις “τώρα που το έμαθες, γιατί δεν το κάνεις;”. Δεν είναι το στιλ μου! Δεν θα μπορούσα να μπω στη διαδικασία να “κυνηγάω” από πίσω ανθρώπους, να προσπαθώ να είμαι φιλική με όλους, να πηγαίνω σε πάρτι... Το κάνω όποτε το θέλω και το απολαμβάνω. Δεν μπορώ να το κάνω για να γνωρίσω κάποιον. Επιλέγω να κάνω παρέα με αυτούς που αγαπώ και με αγαπούν» ξεκαθαρίζει. Μάλιστα, έχει τύχει να παρεξηγηθεί με ανθρώπους από το χώρο, επειδή κάποιες φορές λέει ξεκάθαρα τη γνώμη της. «Έχει τύχει να πω πράγματα που δεν έπρεπε, γιατί ακούστηκαν διαφορετικά απ’ ό,τι τα εννοούσα. Έχουν γίνει και παρεξηγήσεις με ανθρώπους του χώρου, γιατί είμαι τόσο straight». Και παρόλο που δέχεται την κριτική, έχει τύχει να θυμώσει με διάφορα που έχουν γραφτεί για εκείνη. «Λόγια παραποιημένα που με έχουν κάνει να τρέξω να σώσω ό,τι μπορώ και με όποιον τρόπο μπορώ» λέει στο People.

Κλείσιμο


Εδώ και ένα χρόνο η Νικολέτα έχει και οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο άντρας που την οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας είναι ο Κύπριος δικηγόρος Φώτος Πιττάτζης. Παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στην Αγία Νάπα της Κύπρου. «Ο άντρας μου μου έριξε πολύ νωρίς τις γραμμές της άμυνάς μου. Είχε την οξυδέρκεια να καταλάβει τι χρειαζόμουν από ένα σύντροφο. Μπόρεσε να με ανακαλύψει και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να έρθω κοντά του» εξομολογείται στο People. «Γνωριστήκαμε μέσω κοινής φίλης, όταν εγώ είχα πάει για τριήμερο μαζί της στην Κύπρο. Πρόταση γάμου μού έκανε μετά από ενάμιση χρόνο σχέσης, σε ένα ρομαντικό δείπνο, στην Κύπρο. Ομολογώ πως δεν το περίμενα. Παρ’ όλα αυτά, απάντησα θετικά» λέει η Νικολέτα. «Εμπιστευόμαστε πολύ ο ένας την κρίση και τη γνώμη του άλλου, ακόμα και σε επαγγελματικά ζητήματα, έχουμε ίδια ενδιαφέροντα, ίδιες θεωρίες για το τι είναι ευτυχία ή απόλαυση. Σπάνια έχουμε τσακωθεί για σοβαρά θέματα και σε αυτές τις περιπτώσεις πάλι στη συνέχεια διαπιστώνουμε ότι εντέλει εμείς τα κάνουμε να φαίνονται σοβαρά. Ακόμα κι όταν παντρεύεσαι, η σχέση με τον άντρα σου είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Δεν μπορείς να παραιτηθείς, γιατί έτσι η σχέση τελειώνει. Έχει τα “πάνω” της, τα “κάτω” της, τους τσακωμούς, τις πολύ ωραίες στιγμές και φυσικά υπάρχει πάντα η ανάγκη να μιλήσω με φίλες μου για θέματα που μπορεί να έχω με τον άντρα μου. Αν και ο πρώτος που μιλάω πάντα για αυτά είναι ο ίδιος» εξηγεί.

Καθώς εκείνη δουλεύει στην Αθήνα και ο Φώτος δραστηριοποιείται στην Κύπρο, η ζωή τους είναι συνέχεια προέκταση μιας πτήσης. «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα στην Κύπρο, αν χρειαστεί όμως, θα το κάνω. Ήταν δύσκολο αυτό που έγινε με το “κραχ” εκεί. Ο σύζυγός μου αντιμετώπισε πρόβλημα στη δουλειά του, ήταν όμως πολύ ψύχραιμος και σιγά σιγά πιστεύω ότι καταφέρνει και αντεπεξέρχεται».

Νιώθουν έτοιμοι να αποκτήσουν ένα παιδί; «Θέλουμε, αλλά όχι να το βάλουμε και σε πρόγραμμα! Δεν θα αγχωθούμε για αυτό. Το να έρθει ένα παιδί το θεωρώ μαγικό και το κάνεις πεζό με το να το βάλεις σε πρόγραμμα. Θα γίνω πολύ καλή μαμά, αλλά ίσως λίγο υπερπροστατευτική. Έχω πάρει πολλή αγάπη από τους γονείς μου, άσχετα αν τους έχασα νωρίς (έχασε τον μπαμπά της σε ηλικία 8 ετών και στα 23 της «έφυγε» και η μαμά της). Έχω στο μυαλό μου στιγμές με πολλή θαλπωρή και στοργή. Έχω όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις. Η απώλεια των γονιών μου με επηρέασε πάρα πολύ. Έζησα έντονα συναισθήματα πόνου και απουσίας. Στην πορεία, όμως, έγινα πολύ υπεύθυνη, δυναμική και αυτόνομη. Βλέπεις, ακόμα και οι χειρότερες εμπειρίες της ζωής μας πάντα φέρνουν και κάτι καλό».



Ο ρόλος που την έκανε γνωστή ήταν αυτός της Μαρίας στο 50-50. «Ήταν να ξαναγίνει πριν από δύο χρόνια, αλλά μας πρόλαβε η κρίση. Ο κόσμος ακόμη με φωνάζει “Μαράκι”. Δεν είναι κακό. Στην Ελλάδα ενοχλούμαστε, αλλά στο Hollywood οι μεγάλοι ηθοποιοί “σταμπάρονται” από έναν ή δύο το πολύ ρόλους. Με τον Σάκη Μπουλά έχουμε πολύ καλή επαφή ακόμα και σήμερα. Δουλεύαμε πολλές ώρες μαζί και δεθήκαμε. Ταιριάξαμε πολύ. Είναι πολύ γλυκό παιδί, έχουμε γελάσει πάρα πολύ. Έχουμε ζήσει στιγμές που μας συνδέουν. Ακόμα και τώρα, που πέρασε ένα πρόβλημα με την υγεία του, ήμουν πολύ κοντά του. Ο Σακούλης είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ δυνατός και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Από πέρσι πρωταγωνιστεί στη σειρά «Με τα Παντελόνια Κάτω». Πόσο την έχει επηρεάσει το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων των αμοιβών των ηθοποιών στις σειρές; «Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Σήμερα απολαμβάνω τη δουλειά μου και, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, αν υπάρξει πρόβλημα, θα το αντιμετωπίσω εκείνη τη στιγμή. Η εταιρεία παραγωγής της σειράς, η Άνωση, έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι είναι αξιόπιστη και έχω μαζί της σχέση εμπιστοσύνης χρόνια τώρα. Δεν έχει νόημα να αγωνιάς και να φθείρεσαι για κάτι που μπορεί και να μη γίνει».
Όσο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της, πιστεύει πως μάλλον τη δυσκόλεψε παρά τη βοήθησε. «Όταν έχεις καλή εμφάνιση, πολλοί σκέφτονται πως κάτι άλλο πρέπει να λείπει. Ταλέντο; Μυαλό; Κάτι! Πάντα πρόσεχα την εμφάνισή μου, αλλά ποτέ δεν πόνταρα σε αυτήν. Ούτε στη ζωή ούτε στη δουλειά μου. Έχω νιώσει ότι υπάρχει προκατάληψη λόγω της εμφάνισής μου. Προκαλώ όποιον αμφιβάλλει να συνεργαστεί μαζί μου και να του αποδείξω το αντίθετο. Μια φορά ένας κριτικός είχε γράψει “Η Νικολέτα Καρρά έκανε καριέρα παρά την εμφάνισή της και όχι χάρη στην εμφάνισή της”. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό, με έκανε να καταλάβω ότι ασχολήθηκε ουσιαστικά μαζί μου».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης