Νταϊάν Κρούγκερ: «Πήγα σε ελληνικό γάμο και τρελάθηκα»

Νταϊάν Κρούγκερ: «Πήγα σε ελληνικό γάμο και τρελάθηκα»

Από τοπ μόντελ και «Ωραία Ελένη» στο πλευρό του Μπραντ Πιτ στην «Τροία», απέδειξε ότι διαθέτει γνήσιο ταλέντο στο «Αδωξοι Μπάσταρδη» του απαιτητικού Ταραντίνο. Σήμερα, κοινό και κριτικοί την αποθεώνουν στον ρόλο της δαιμόνιας αστυνομικού, στην πολύκροτη σειρά του FOX «The Bridge». Η 37χρονη Νταϊάν Κρούγκερ μιλάει αποκλειστικά στο «thema people», στο Μόναχο, για τη συναρπαστική πορεία της από μια επαρχιακή γερμανική πόλη στις πασαρέλες του Παρισιού και από εκεί κατευθείαν στην καρδιά του Χόλιγουντ

Νταϊάν Κρούγκερ: «Πήγα σε ελληνικό γάμο και τρελάθηκα»
Ανήσυχη από πολύ μικρή, η Νταϊάν έφυγε στα 16 της χρόνια από την πόλη Χιλντεσχάιμ για να σπουδάσει μπαλέτο στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια σε πολύ μικρή ηλικία. Ενας τραυματισμός, όμως, την έκανε να σταματήσει τον χορό και να αποφασίσει να πάει στο Παρίσι για να γίνει μοντέλο.

Οπερ και εγένετο, αφού σε ηλικία 15 ετών κερδίζει τον διαγωνισμό του πρακτορείου μοντέλων Elite, Look of the Year.

Σύντομα εκδηλώνει ενδιαφέρον για την υποκριτική και παρακολουθεί μαθήματα σε δραματική σχολή, όπου βραβεύεται ως η καλύτερη φοιτήτρια. Εμφανίζεται σε μερικές γαλλικές παραγωγές και αμέσως αλλάζει το επίθετό της σε Κρούγκερ (από Χάιντκρουγκερ), σε μια προσπάθεια να κατακτήσει το Χόλιγουντ - αν και μέχρι σήμερα γυρίζει τουλάχιστον μία γαλλόφωνη ταινία κάθε χρόνο.
Κλείσιμο

Το 2001 παντρεύεται τον Γάλλο ηθοποιό Γκιγιόμ Κανέ, από τον οποίο χωρίζει λίγα χρόνια μετά.

Εδώ και επτά χρόνια έχει σχέση με τον καναδό ηθοποιό Τζόσουα Τζάκσον, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει και στη συνέντευξη, «έχει πολλές ελληνικές επιρροές λόγω της τεράστιας ελληνικής κοινότητας στον Καναδά».

Από κοντά είναι όμορφη, απλή, συγκροτημένη ως Βορειοευρωπαία και συγχρόνως ανατρεπτική ως πολυεθνική προσωπικότητα. Μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ρωσικά, ενώ πρόσφατα απέκτησε και αμερικανικό διαβατήριο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μια πολύ ζεστή μέρα του Σεπτεμβρίου στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μονάχου «Βayerischer Hof», με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 300C. Oι Γερμανοί δείχνουν απόλυτα απροετοίμαστοι για την επέλαση της ζέστης, αφού στο πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ νιώθεις να λιώνουν κι οι τοίχοι, για άγνωστο λόγο το αιρ κοντίσιον δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Σκληραγώγηση; Ισως! Η διασημότερη Γερμανίδα -μαζί με τη Χάιντι Κλουμ και την Κλόντια Σίφερ-, παρότι ίδρωνε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν ζήτησε να ανάψουν τον κλιματισμό, ενώ χαμογελαστή απάντησε σε διακριτικές αλλά και αδιάκριτες ερωτήσεις.


Σκηνή από το σίριαλ «The Bridge», στο οποίο πρωταγωνιστεί

-Στο ξεκίνημα της καριέρας σου είχαν πει ότι «η Κρούγκερ είναι πολύ όμορφη για να παίξει ρόλους ουσίας». Πώς αισθάνθηκες;  Το βρήκα πολύ ρατσιστικό. «Είσαι ωραία, άρα είσαι χαζή δηλαδή»! Τραγικό σχόλιο. Ολα αλλάζουν, όλοι εξελίσσονται. Δεν μπορείς να κρίνεις έναν ηθοποιό από τον πρώτο ή τον δεύτερο ρόλο του, δεν μπορείς να πεις τι θα κάνει και πού θα φτάσει. Δεν μπορείς, δηλαδή, να προδιαγράψεις την πορεία του. Κάποιος μπορεί να κερδίσει Οσκαρ στο ξεκίνημα της καριέρας του, κάποιος άλλος να εξαφανιστεί, άλλος να ξεδιπλώσει σπουδαίο ταλέντο σε αρκετά χρόνια. Σίγουρα η εμφάνιση δεν μπορεί να είναι το κριτήριο, είτε είναι καλή είτε κακή. Εγώ επέλεξα να φύγω από τη Γερμανία πολύ μικρή. Ηθελα να εξερευνήσω τον εαυτό μου, τον κόσμο, να εκφραστώ διαφορετικά. Η ηθοποιία προέκυψε από την ανάγκη να νιώσω πιο έντονα συναισθήματα μέσα από άλλες προσωπικότητες. Στην αρχή προέκυψε από την ενασχόλησή μου με το μόντελινγκ, στη συνέχεια από την υποκριτική που γνώρισα στη Γαλλία. Λατρεύω τη γαλλική κουλτούρα και τον κινηματογράφο της και, παρότι ζω στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο κάνω μια ταινία εκεί προκειμένου να μη χάνω την επαφή.


Η διάσημη πρωταγωνίστρια μίλησε στο «thema people» και τον Γιώργο Σατσίδη

-Είσαι τυπική Γερμανίδα ή νιώθεις να έχεις αλλάξει τα τελευταία χρόνια;  Είμαι Γερμανίδα αφού γεννήθηκα εδώ, αλλά δεν θα μπορούσα να ζω μόνιμα εδώ και να κάνω μια δουλειά 9-5! Αυτό θα με σκότωνε. Προτίμησα την ανασφάλεια του καλλιτεχνικού χώρου και τις εμπειρίες σε άλλες χώρες. Τα τελευταία 20 χρόνια ζω περισσότερο στις ΗΠΑ. Πρόσφατα έγινα και τυπικά Αμερικανίδα πολίτης και είπα τόσο θερμά λόγια γι’ αυτή τη χώρα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που δεν θα τα έλεγε ούτε κάποιος που είναι γέννημα θρέμμα. Θεωρώ ότι είναι η χώρα των ευκαιριών.  Λατρεύω τη Νέα Υόρκη και λυπάμαι λίγο που δεν τη χορταίνω αφού λόγω δουλειάς ζω περισσότερο στο Λος Αντζελες.

-Στο «The Bridge», που προβάλλεται από το FOX, υποδύεσαι μια ριψοκίνδυνη αστυνομικό που πάσχει από αυτισμό, κάτι που επίσης πολεμάει με σθένος. 
Πράγματι, ο ρόλος είναι αρκετά πολύπλοκος. Μου πήρε έξι μήνες η προετοιμασία, συνάντησα ανθρώπους με αυτισμό, διάβασα πολύ σχετικά με το ζήτημα.  Δεν ήθελα να «παίξω» με αυτή την πτυχή. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαι αρκετά υπεύθυνη. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Ελ Πάσο, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Η σειρά έχει πολλές ανατροπές που κρατάνε τους τηλεθεατές με κομμένη την ανάσα. Κι εγώ κάπως έτσι διαβάζω το σενάριο. Η πλοκή είναι απίθανη.




-Γιατί στράφηκες στην τηλεόραση ενώ είχες πολλές ευκαιρίες στον κινηματογράφο; Είναι απλό: οι παραγωγές στην τηλεόραση στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δεν έχουν προηγούμενο, οι ευκαιρίες να ερμηνεύσεις έναν χαρακτήρα-πρόκληση είναι περισσότερες. Η δημιουργικότητα επίσης δεν συγκρίνεται. Τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα σενάρια τα έχω διαβάσει στην τηλεόραση. Είμαι φαν των σειρών, τις βλέπω φανατικά όπως όλος ο κόσμος. Λατρεύω το «House of Cards», το «Big Βang  theory», το «Homeland», το «The Americans»... Πραγματικά, οι πολύ καλές σειρές είναι πολλές αυτή τη στιγμή. Χαίρομαι φυσικά που αρέσει και το «The Bridge» τόσο πολύ! Τα γυρίσματα είναι πολύωρα, κουραστικά, αλλά το ευχαριστιέμαι. Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν είναι «ποιος είναι ο δολοφόνος;».

Δεν αποκαλύπτω, παιδιά! Συντονιστείτε στη σειρά και θα τα μάθετε όλα. Είναι τόσες οι ανατροπές που εκπλήσσομαι διαρκώς όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συντελεστές.




-Ως πρέσβειρα της Chanel για τα προϊόντα ομορφιάς, έχεις κάποιο μυστικό που θέλεις να μοιραστείς με τις θαυμάστριές σου; Ναι, αμέ! Για το πρόσωπο συστήνω πολύ ύπνο και αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι!
Για να διατηρούμαι σε φόρμα, προτιμώ την ορειβασία. Βαριέμαι φρικτά το γυμναστήριο και γενικά την προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους. Πρόσφατα πήγα στη Χιλή, όπου έκανα ορειβασία και κάμπινγκ σε πανύψηλο βουνό. Εμεινα εκεί δύο εβδομάδες χωρίς να λειτουργεί το κινητό μου! Αυτό ήταν για μένα τέλεια καθημερινή προπόνηση - και αποτοξίνωση από την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Και στην Ελλάδα έχω έρθει. Εχω περάσει απίστευτα όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Ισως να έρθω και το επόμενο καλοκαίρι για διακοπές. Οχι όμως στη θάλασσα, αλλά σε κάποιο βουνό για ορειβασία. Επειδή δούλεψα χρόνια ως μοντέλο, συνήθως περιμένουν να είμαι πιο συντηρητική στις επιλογές αυτές αλλά και στην εμφάνισή μου. Λατρεύω την περιποίηση και τη μόδα, αλλά με μέτρο. Είμαι μια εργαζόμενη γυναίκα και μου αρέσει να είμαι φυσικά fit και άνετη στο ντύσιμο.


-Είναι αλήθεια ότι μικρή έβγαζες το χαρτζιλίκι σου σε κηδείες συμμετέχοντας στις χορωδίες για το μοιρολόι; Ναι, το έχω κάνει κι αυτό! (γέλια) Ηταν η πρώτη μου δουλειά στην υποκριτική, αν και στις κηδείες έβλεπα πολλές χήρες να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον άντρα που μόλις έχασαν. Παρατηρώντας σε τόσο μακάβρια γεγονότα τα πρόσωπα, βλέπεις πολλές αλήθειες και είναι παρανοϊκό αλλά σε πιάνουν τα γέλια!

-Είσαι 7 χρόνια με τον ηθοποιό Τζόσουα Τζάκσον και δεν κρυφτήκατε ποτέ από τους παπαράτσι. Νιώθετε άνετα με τα μίντια; Ναι, δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι. Είμαστε μαζί πολύ καιρό και είμαστε καλά. Αυτό που με κέρδισε σ’ αυτόν, από την πρώτη στιγμή, είναι ο χαρακτήρας του. Είναι χαλαρός, έχει χιούμορ, λατρεύει τα σπορ και έχει μεσογειακό ταμπεραμέντο. Εχει μεγαλώσει στο Βανκούβερ του Καναδά μέσα στην ελληνική κοινότητα, είναι πολύ ζεστός άνθρωπος και έχουμε πολλούς φίλους Ελληνες. Φυσικά έχουμε γνωρίσει και λατρέψει την ελληνική κουζίνα. Πρόσφατα βρέθηκα σε ελληνικό γάμο και τρελάθηκα! Η έκπληξη για μένα ήταν το σπάσιμο των πιάτων, δεν το είχα δει ποτέ στη ζωή μου! Περνάμε καλά και η δουλειά μας είναι κάτι που μας ενώνει και δεν μας χωρίζει. Γενικά ποτέ δεν κρύφτηκα από τα μίντια. Οταν είσαι γνωστός, δεν το αποφεύγεις, οπότε είναι καλύτερο να το απολαύσεις με αυτούς τους όρους.

-Πώς αισθάνεσαι στο Χόλιγουντ όταν σκέφτεσαι τη μικρή Νταϊάν που ξεκίνησε από μια μικρή επαρχιακή πόλη; Αισθάνομαι ότι ζω τη ζωή μου όπως ήθελα να τη ζήσω: μη βαρετή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης