Fresh Hotel: Το νέο διαμάντι της Αθηναϊκής φιλοξενίας
Fresh-hotel-arthrou

Fresh Hotel: Το νέο διαμάντι της Αθηναϊκής φιλοξενίας

Tο ονομαστό design hotel στην καρδιά της πόλης ανοίγει σήμερα πλήρως ανακαινισμένο με την υπογραφή της διάσημης Ιταλίδας σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Πάολα Ναβόνε

Ο ξενοδοχειακός χάρτης της πόλης γίνεται πιο ενδιαφέρων με την επαναλειτουργία του «Fresh Hotel», μέλους της αλυσίδας Marriott, μετά τις αισθητικές επεμβάσεις της διάσημης Ιταλίδας αρχιτέκτονος και interior designer Πάολα Ναβόνε. Το εντυπωσιακό κτίριο που παντρεύει τη μοντέρνα όψη του με τη νεοκλασική αισθητική του ιστορικού κέντρου βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 26.

Στην πλήρως ανακαινισμένη μορφή του διαθέτει εστιατόριο που εξειδικεύεται στις ψαγμένες γεύσεις, υπέροχο roof garden και 15 μοναδικής αισθητικής δωμάτια, πολλά από τα οποία έχουν θέα στην Ακρόπολη. Ο μοντερνισμός αναμειγνύεται με τον νεοκλασικισμό και ο εκλεπτυσμός με την παράδοση, ενώ οι εσωτερικοί χώροι παντρεύουν τη νοσταλγία με το avant-garde. Η φρέσκια εμφάνιση του «Fresh Hotel», που κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σήμερα, Κυριακή 20 Αυγούστου, δίνει έμφαση στη γοητεία της φαινομενικής ατέλειας και γιορτάζει την ιστορικότητα της πόλης μέσα από μια μοντέρνα ματιά.

Η νέα εποχή

Το «Fresh Hotel» είχε ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2004 και στεγαζόταν σε ένα μοντέρνο κτίριο το οποίο οριζόταν από σκυρόδεμα και γυαλί. Το 2019 όμως η Αντα Υφαντή, ιδιοκτήτρια και CEO του ξενοδοχείου, ξεκίνησε μια μεγάλη ανακαίνιση για να συνδυάσει την υπάρχουσα δομή του κτιρίου με τη νεοκλασική αισθητική του κέντρου.

Η πρώτη παρέμβασή της ήταν να δημιουργήσει μια είσοδο στην οδό Αθηνάς, έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, ο οποίος είναι γεμάτος από νεοκλασικά κτίρια και συνδέει την Ομόνοια με το Μοναστηράκι.

Με έμπνευση από τον πολυσύχναστο δρόμο, το ξενοδοχείο σήμερα συγκεντρώνει φαινομενικά ανόμοιες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές λεπτομέρειες και απολαμβάνει την ομορφιά των διαφορών τους. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε τώρα που το «Fresh Ηotel» ενώθηκε με το παλιό διατηρητέο ξενοδοχείο «Πίνδαρος» αποκτώντας κοινή ρεσεψιόν και δύο ορόφους roof garden.

«Πριν από χρόνια αποφασίσαμε την επέκταση του “Fresh Hotel” με την προσθήκη στο υπάρχον κτίριο του νεοκλασικού “Πίνδαρος”. Τότε γνώρισα την Πάολα Ναβόνε, τη διεθνούς φήμης Ιταλίδα σχεδιάστρια με πολυπολιτισμικές επιρροές, που λατρεύει την Ελλάδα. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε αφού μαζί ονειρευτήκαμε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο με ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία», σημειώνει η Αντα Υφαντή.

Για την αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Πίνδαρος» αποκατέστησαν νεοκλασικές προσόψεις που βλέπουν στην οδό Αθηνάς και στην κάθετή της οδό Σοφοκλέους. Εξωτερικά, τα διατηρημένα αυθεντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν καμάρες διπλού ύψους, κουφώματα παραθύρων και κιγκλιδώματα μπαλκονιών, ενώ οι εσωτερικοί χώροι ανακατασκευάστηκαν με την εισαγωγή ενός νέου ημιώροφου και δύο επιπλέον ορόφων με γυάλινη πρόσοψη πάνω από την αρχική κατασκευή. Ετσι το «Fresh Hotel» απλώνεται πλέον σε δύο ξεχωριστούς αρχιτεκτονικούς χώρους, με τη διώροφη επέκταση να φέρνει μια αίσθηση μοντερνισμού στον νεοκλασικισμό, αλλά με την κύρια αρχιτεκτονική αίσθηση κάθε κτιρίου να παραμένει ανέπαφη.

Στο εσωτερικό, οι δύο δομές ενώνονται -εννοιολογικά και αισθητικά- μέσω της περίφημης σχεδιαστικής γλώσσας της Πάολα Ναβόνε, η οποία γι' αυτό το έργο χρησιμοποίησε ένα μείγμα μοντερνιστικών, νεοκλασικών και φολκλορικών στοιχείων. Ο μοντερνισμός εκφράζεται μέσω της εντυπωσιακής επίπλωσης με ιδιαίτερους καναπέδες, καρέκλες και κονσόλες. Την παιχνιδιάρικη φολκλορική πινελιά βάζουν οι λαμπτήρες Buffet de Granny από ανακυκλωμένο γυαλί και οι επιτοίχιες εγκαταστάσεις από κεραμικά πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι που κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους, όπως το ισόγειο εστιατόριο και τον χώρο εκδηλώσεων.

Τα δωμάτια είναι επίσης επενδυμένα με κεραμικά πλακάκια τοίχου και δαπέδου σχεδιασμένα από την ίδια τη Ναβόνε, τα οποία συμπληρώνονται από μια ζωντανή παλέτα μπλε αποχρώσεων και μια πλούσια ποικιλία γραφικών μοτίβων. Ταπετσαρίες, χαλιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία προβάλλουν με «θράσος» σε ντεσέν από ρίγες, πουά και αφηρημένες φόρμες. Επιπλέον, έξι από τα δεκαπέντε νέα δωμάτια έχουν απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη, ενώ μερικά διαθέτουν μπαλκόνια με υπαίθρια ντους.

Στο όραμα Ναβόνε, το παλιό και το νέο, το τολμηρό και το συγκρατημένο συγχωνεύονται σε αρμονίες γεμάτες αντιθέσεις, αντανακλώντας την υπέροχη αισθητική της ίδιας της Αθήνας. Το νέο «Fresh Hotel» δίνει έμφαση και στην κουζίνα του. Ολα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι βιολογικής καλλιέργειας και προέρχονται από τη φάρμα που διατηρεί η οικογένεια Υφαντή στην Εύβοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης