Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη – ΕΟΕ για το άνοιγμα των σταδίων

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη – ΕΟΕ για το άνοιγμα των σταδίων

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και την ολομέλεια της ΕΟΕ θα μπει το νερό στο αυλάκι για τη σταδιακή επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Aygenakis
Ο υφυπουργός αθλητισμού θα ακούσει τις σκέψεις και τις προτάσεις των ανθρώπων του αθλητικού κινήματος για να διαμορφώσει έπειτα το σχέδιο του. Σε συνεργασία, βέβαια, με την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας που καθορίζει όλες τις ενέργειες της πολιτείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική περίοδο, από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου θα αρχίσει η Ελλάδα θα αποκτά σφυγμό και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αρχικά με το επιλεκτικό άνοιγμα των χώρων και για συγκεκριμένες κατηγορίες αθλητών. Αν και στην τελική απόφαση αναμένεται να παίξουν ρόλο και οι ανάγκες των ομοσπονδιών που είναι διαφορετικές.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, πάντως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. Απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις για την τροποποίηση των προκηρύξεων διότι δεν μπορούν να διεξαχθούν οι διοργανώσεις με βάση τους υφιστάμενους κανόνες και το αρχικό πρόγραμμα.

Έπειτα χρειάζεται ρύθμιση για τις μεταγραφές διότι η παράταση της σεζόν εξ αιτίας του κορονοϊού μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα με αθλητές όλων των αθλημάτων. Μην παραβλέπουμε, εξ άλλου, τη διαφορετική προσέγγιση των ομαδικών και των ατομικών αθλημάτων.

Επίσης πρέπει να γίνει η σωστή διαχείριση από τις διοικήσεις των εγκαταστάσεων διότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για να τρέξουν όλες οι διοργανώσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Κι αυτή η παράμετρος μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, οι οποίες καλό θα ‘ναι να αποφευχθούν.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και την ανάγκη για σωστή λειτουργία των αθλητικών χώρων μιας και θα διεξαχθούν αγώνες μέσα στο κατακαλόκαιρο και συνεπώς θα απαιτηθεί η χρήση κάθε συσκευής που μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές. Άρα, και σε αυτή την περίπτωση έχουν πολλή δουλειά ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι υπηρεσίες της ΓΓΑ και των σταδίων.

Γίνονται αντιληπτές απ’ όλους οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το lock out γίνεται με μία απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αλλά η επάνοδος στη δράση προϋποθέτει μια σειρά ενεργειών, κάποιες από τις οποίες θα αποφασιστούν στη σύσκεψη της Πέμπτης με τα μέλη της ΕΟΕ.

Πηγή:www.sportsfeed.gr

Οι ειδήσεις σήμερα:

Το πλάνο της UEFA για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια βάσει ranking αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα

Βίντεο: Ο Λόβρεν προπονείται κάνοντας τάκλιν στον γιο του!

Ο Κάριους «καρφώνει» την Μπεσίκτας στη FIFA για οφειλές και ζητάει τερματισμό δανεισμού

Δήλωση - «βόμβα» Λουκάκου: Δεν μας έκαναν τεστ τον Δεκέμβριο ενώ ήταν άρρωστοι 23 από τους 25 παίκτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης