Premier League, Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 1-0: Πήρε το αίμα της πίσω

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 1-0: Πήρε το αίμα της πίσω

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ και προσπέρασε ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League, περιμένοντας το αυριανό αποτέλεσμα των Ρεντς με την Κάρντιφ

citizens
Μεσοβδόμαδα στο Etihad, η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να νίκησε την Τότεναμ με 4-3, ωστόσο οι Σπερς ήταν αυτοί που πανηγύρισαν παίρνοντας μια συγκλονιστική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Το Σάββατο το μεσημέρι, ξανά στο ίδιο γήπεδο, οι Πολίτες πήραν και πάλι τη νίκη (1-0), και μαζί το... αίμα τους πίσω καθώς το τρίποντο τους έδωσε τη δυνατότητα να προσπεράσουν ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League με ένα βαθμό διαφορά, περιμένοντας και το αυριανό παιχνίδι των Ρεντς στην έδρα της Κάρντιφ. Όσο για την Τότεναμ, μπορεί να είχε τις μεγαλύτερες στιγμές στο ματς, αλλά έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Έντερσον.



Το παιχνίδι στο Etihad ξεκίνησε ακριβώς όπως εκείνο της Τετάρτης, με γκολ νωρίς από τη Σίτι. Στο 5' ο Μπερνάρντο Σίλβα με σέντρα βρήκε τον Αγουέρο, ο οποίος με κεφαλιά έβγαλε ασίστ στον Φόντεν και τον τελευταίο από κοντά να σπρώχνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους Πολίτες. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την Τότεναμ αυτή τη φορά να μην κάνει γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε, καθώς ο Έντερσον ήταν ανίκητος.

Αρχικά στο 14' ο Έρικσεν σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, με τον Έντερσον να σταματάει πάλι σε τετ-α-τετ τον Σον λίγο πριν βγει το ημίχρονο, σε δύο τεράστιες ευκαιρίες για τους Σπερς. Λίγο νωρίτερα, στο 38', ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τραυματισμό, δίνοντας τη θέση του στον Φερναντίνιο, με τους Πολίτες να ελέγχουν τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, αλλά τους Σπερς να έχουν τις σημαντικότερες στιγμές.

Κλείσιμο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σίτι να συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό, φτάνοντας μάλιστα στο 49' κοντά στο γκολ με τη διπλή φάση από τους Αγουέρο και Φόντεν. Η Τότεναμ δεν μπορούσε να βγάλει την ίδια ενέργεια με τα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο η Σίτι παρότι έφτανε στην περιοχή, δεν δημιουργούσε τις πολύ μεγάλες φάσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 72' πάντως ο Γκασανίγα κράτησε την Τότεναμ μέσα στο ματς αποκρούοντας με το πόδι το κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Σπερς απάντησαν, αλλά ο Εντερσον σταμάτησε τον Μόουρα.

Το ματς απέκτησε ρυθμό, με τη Σίτι να μένει από δυνάμεις, αλλά να κρατάει ως το τέλος το προβάδισμα και να πατάει ξανά -έστω και προσωρινά- κορυφή. Από την άλλη οι Σπερς, μπορεί να βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League, αλλά βλέπουν τη θέση τους στην τετράδα να «τρίζει»...

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φόντεν (85' Νταβίδ Σίλβα), Ντε Μπρόινε (38' Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (66' Σανέ)
Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Γκασανίγα, Φόιθ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ (78' Γιορέντε), Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Ντάιερ (61' Γουανιάμα), Ντέλε Αλι (69' Ρόουζ), Έρικσεν, Μόουρα, Σον
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης