Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Άγιαξ: Το μοναδικό ρεκόρ των Ολλανδών μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους

Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Άγιαξ: Το μοναδικό ρεκόρ των Ολλανδών μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 19χρονος αρχηγός του Άγιαξ, Ματίας Ντε Λιχτ 

de-lixt-ajax
Ένα νέο ρεκόρ πέτυχε ο Άγιαξ μετά τη νίκη του μέσα στο Τορίνο με 2-1 και τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τους «4» του Champions League καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει στην ίδια διοργάνωση στην έδρα των Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Υπενθυμίζεται ότι στη φάση των «16» οι Ολλανδοί είχαν περάσει με το εντυπωσιακό 4-1 από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ενώ τώρα ήρθε το 2-1 μέσα στο Τορίνο.

Κοινό σημείο και των δύο σπουδαίων νικών του Άγιαξ; Στα πρώτο ματς στο Άμστερνταμ δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει των δύο αντιπάλων του.

Juventus vs Ajax 1-2 Full Highlights & All Goals 2019 HD


Ο εντυπωσιακός Ντε Λιχτ

Η πρόκριση μέσα στο Τορίνο φέρει την υπογραφή του Ματίας Ντε Λιχτ που δηλώνει 19 ετών και 247 ημερών. Ο Ολλανδός αμυντικός έχει μόλις ενηλικιωθεί κι έχει ακόμα πολλά να μάθει, να δει, να βιώσει, ν' αναζητήσει, να διαχειριστεί και να συνεχίσει να διαμορφώνει στοιχεία του χαρακτήρα του για τα επόμενα χρόνια.

Ο αρχηγός του Αίαντα, σκόραρε παίρνοντας... παραμάζωμα τους Ρουγκάνι και Σάντρο στην κεφαλιά που πήρε στο Allianz Stadium για να φύγει... σφαίρα για το κόρνερ και να πανηγυρίσει έξαλλα με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας του που παραληρούσε. Σκορ 2-1 απέναντι στη Γιουβέντους, τρομερό ποδόσφαιρο, ψυχραιμία απ' όλη την ομάδα, στρωτή ανάπτυξη, καμία κατωτερότητα απέναντι στ' αστέρια της «Γηραιάς Κυρίας» και όλα αυτά, με μέσο όρο ηλικίας στα 24 έτη.

Με το γκολ του απέναντι στους «μπιανκονέρι», ο Ντε Λιχτ έγινε ο νεότερος ever αρχηγός ομάδας στο Champions League που βρίσκει δίχτυα σε νοκ-άουτ φάσης της κορυφαίας διοργάνωσης. Και τι γκολ... Αποτροπής της παράτασης και εξασφάλισης της πρόκρισης για τον Άγιαξ.

Ο Ντε Λιχτ, είναι και ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Άγιαξ που φτάνει τις 100 συμμετοχές τόσο γρήγορα (μετράει 110 εμφανίσεις). Τριψήφιος αριθμός στα 19 του, παρουσία στα ημιτελικά του Champions League, συνδυάζοντας την πρώτη φορά από το 1997 που βρίσκεται στους «4» ο σύλλογος του Άμστερνταμ. Σημαντικότατο επίτευγμα. Και να σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία φορά που ο Αίαντας είχε παραστεί στα ημιτελικά του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού, ο νυν αρχηγός της ομάδας... δεν είχε καν γεννηθεί!

Κλείσιμο
de-lixt-ajax2


Το γύρο της Ευρώπης κάνει η μεγάλη επιτυχία του Άγιαξ.

Ο «Αίαντας», με μαέστρο τον Έρικ Τεν Χαγκ, έχει κάνει την ποδοσφαιρική υφήλιο να μιλάει με τα κατορθώματά του, αφού μετά τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη απέκλεισε και τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και τη νέα επιτυχία της ολλανδικής ομάδας, ο διεθνής Τύπος αναφέρθηκε στο νέο αυτό επίτευγμα των… παιδιών του Γιόχαν Κρόιφ.

A Bola: «Ο Άγιαξ δίνει ένα μάθημα στο Τορίνο και πέταξε τον Κριστιάνο και τη Γιουβέντους εκτός Champions League».

Bild: «Ο Άγιαξ διώχνει τη Γιούβε και τη Ρεάλ, έξω ο Κριστιάνο»

Daily Mail: «Η Γιουβέντους εκτός Champions League κόντρα σε έναν λαμπερό Άγιαξ που σταματάει τους συνεχόμενους τίτλους του Ρονάλντο».

BBC: «Ένας λαμπρός Άγιαξ νίκησε και έριξε νοκ άουτ τη Γιουβέντους, σταματώντας το σερί του Ρονάλντο».

De Telegraaf: «Απίθανος Άγιαξ στα ημιτελικά του Champions League».

Gazzetta dello Sport: «Γιουβέντους, τρομερή απογοήτευση: Τρομερός Άγιαξ στα ημιτελικά».

Corriere dello Sport: «Τρομερό: Έξω η Γιούβε! Δεν μπορεί μόνο με τον Ρονάλντο, στα ημιτελικά ο Άγιαξ».

Marca:  «Η Ρεάλ δεν τα καταφέρνει χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εκείνος χωρίς τη Ρεάλ

El Mundo Deportivo: «Ο Άγιαξ εκπλήσσει την Ευρώπη και σαρώνει τη Γιουβέντους και τον Ρονάλντο από τον χάρτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης