Premier League, Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 2-3: Το πανηγύρισε η... Λίβερπουλ!

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 2-3: Το πανηγύρισε η... Λίβερπουλ!

Η Κρίσταλ Πάλας έκανε την έκπληξη και έφυγε με νίκη από το Μάντσεστερ επί της Σίτι με 3-2! - Νίκες για Γουότφορντ, Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον

Crystal
Η Κρίσταλ Πάλας έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν, κερδίζοντας με ανατροπή με 3-2 την Σίτι στο Μάντσεστερ, αφήνοντας τους πρωταθλητές στο -4 από την Λίβερπουλ! Το ματς είχε εκπληκτικό ρυθμό από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πρώτοι στο γκολ στο 27’. Άψογη σέντρα του Ντελφ, κεφαλιά του Γκουντογκάν και 1-0.

Όλα έδειχναν ιδανικά για τους πολίτες, αλλά στο 33’ οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την πρώτη τους τελική προσπάθεια εντός εστίας στο ματς, όταν από πλάγια θέση ο Σλουπ έκανε το ιδανικό τελείωμα για το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους στο 35’ ο Τάουνσεντ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς με απίθανο βολέ από τα 35 μέτρα για το 1-2! Ήταν η πρώτη φορά που η Σίτι δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος εντός έδρας με τον Καταλανό στον πάγκο στην Premier League...

Ο Γκουαρδιόλα έβαλε τον Αγουέρο με το ξεκίνημα της επανάληψης στη θέση του Οταμέντι, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η καταστροφή για την Σίτι. Η κεφαλιά του Τάουνσεντ σταμάτησε στο δοκάρι, όμως ο Μάιερ πήρε το ριμπάουντ, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γουόκερ και ο Μιλοβόγιετς από την άσπρη βούλα έκανε το 1-3! Όσο και να προσπάθησαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, δεν ήταν η μέρα τους. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και το 2-3 ήρθε στο 85’, όταν ο Ντε Μπρόινε πήγε να βγάλει σέντρα, αλλά σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο. Η πίεση μέχρι το τέλος δεν έφερε την ισοφάριση, με την Πάλας να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι (50’ Αγουέρο), Λαπόρτ, Ντελφ (62’ Ντε Μπρόινε), Στόουνς, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ (69’ Μαχρέζ), Ζεσούς
Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόγκσον): Γκουάιτα, Φαν Άανχολτ, Σακό, Τόμκινς, Σλουπ, Γουάν-Μπισάκα, ΜακΆρθρουρ, Μιλιβόγιεβιτς, Μάιερ (90+5’ Παντσίον), Τάουνσεντ, Ζαχά (88’ Αγιού)

Κλείσιμο


Νίκη κι άνοδος για την Μπόρνμουθ
Η Μπόρνμουθ επικράτησε 2-0 της Μπράιτον και ανέβηκε στους 26 βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν σχετικά εύκολο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι επικράτησαν σκοράροντας ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Αρχικά στο 21' ο Μπρουκς έκανε το 1-0, ενώ ο ίδιος στο 77' διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.



«Ανάσα» για την Σαουθάμπτον
Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο πήρε η Σαουθάμπτον στην έδρα της Χάντερσφιλντ επικρατώντας 1-3 κι αφήνοντάς την στον πάτο της βαθμολογίας, σε αντίθεση με εκείνη που πήρε παράλληλα μια βαθιά... ανάσα. Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Ρεντμόντ, με τον Ινγκς από τα 11 βήματα να κάνει το 0-2 στο 42'. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπίλινγκ στο 58', αλλά ο Ομπαφέμι στο 71' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.



Ξανά βαθμός για τη Φούλαμ
Νιουκάστλ και Φούλαμ έφυγαν βαθμολογικά κερδισμένες από το Σεντ Τζέιμς Παρκ, μένοντας στο 0-0 έπειτα από ένα 90λεπτο δίχως πολλές αξιόλογες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους σπουδαία στιγμή στο 50’ με τον Μανκίγιο, που είδε την κεφαλιά του να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 89’ ο Μίτροβιτς απείλησε σοβαρά, αλλά τα σώματα έδιωξαν το δυνατό του σουτ. Πάντως οι «κότατζερς» παρέμειναν τελευταίοι και σε δεινή βαθμολογική θέση (9), παρά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας έπειτα από 8 ήττες, ενώ η Νιούκαστλ παραμένει με 16 πόντους στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.




Η Γουότφορντ τερμάτισε το σερί της Γουέστ Χαμ
Η «επέλαση» των «σφυριών» με τέσσερις συνεχόμενες νίκες σταμάτησε και μάλιστα εντός έδρας από τη φορμαρισμένη Γουότφορντ, που πέρασε από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου πανηγυρίζοντας. Στο 30’ ο Ντίνεϊ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ο Ντεουλοφέου στο 87’ «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του βασικού κι αναντικατάστατου Χολέμπας, με τις δυο ομάδες να είναι πλέον ισόβαθμες στους 24 βαθμούς.





Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης