Superleague: Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Superleague: Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Στις 21:30 (Novasports 1) η σέντρα στη Τούμπα - Στα άλλα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός υποδέχεται (19:30, Novasports 2) τον Απόλλωνα Σμύρνης  και η Ξάνθη τα Γιάννενα (19:00, ΕΡΤ1)

1901428
Με τρεις αγώνες πέφτει η αυλαία της όγδοης αγωνιστικής της Super League.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στην Τούμπα (21:30, Novasports 1), όπου ο ΠΑΟΚ, μετά το εντός έδρας «στραπάτσο» από την Βίντι υποδέχεται τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. Ο δικέφαλος σαφώς και θέλει τη νίκη για να ξεπεράσει τον Ατρόμητο και να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι πράσινοι με τη σειρά τους θέλουν τη νίκη και για να προκαλέσουν σοκ σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά και να για να πλασαριστούν ψηλότερα στην πρώτη πεντάδα, κάτι που δεν περίμενε κανείς με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πλήρωσε την επιλογή του να παρατάξει με αλλαγές την ομάδα στο παιχνίδι με τη Βίντι, καθώς ηττήθηκε από τους Ούγγρους στην 3η αγωνιστική του Europa League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, λοιπόν, αναμένεται να επαναφέρει την ενδεκάδα που νίκησε τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την προηγούμενη Κυριακή.

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κάνιας και ο Βέρνμπλουμ, ενώ οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Πέλκας. Στα πλάγια της επίθεσης θα βρίσκονται ο Μπίσεσβαρ και ο Ζαμπά, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Πρίγιοβιτς.

Κλείσιμο
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρέι, Τόσκα, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Ουάρντα και Ακπόμ. Εκτός έμειναν οι Χατσερίντι και Καρέλης, οι Κίτσιου, Μαλεζάς αλλά και ο Μαουρίσιο που είναι τραυματίας.

Ο Γιώργος Δώνης έχει φροντίσει να κρατήσει… ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 4-3-3 ή 3-4-3. Στην πρώτη διάταξη, ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, οι Μαυρομάτης και Κολοβέτσιος στόπερ, με τους Κουλιμπαλί δεξιά και Ινσούα αριστερά της άμυνας. Ο Κουρμπέλης θα είναι αμυντικό χαφ, με τους Δώνη και Χατζηθεοδωρίδη εσωτερικούς μέσους (και τον Τζανδάρη επίσης υποψήφιο), ενώ Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης θα είναι οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί πίσω από τον Μακέντα. Αν προτιμηθεί το 3-4-3, τότε ο Πούγγουρας θα προστεθεί στην άμυνα και εκτός ενδεκάδας θα μείνει λογικά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στην αποστολή βρίσκονται 23 παίκτες, καθώς επέστρεψαν οι Κάτσε, Γιόχανσον και Μουνιέ, ενώ λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί ποιοι πέντε θα «κοπούν».

Βασική οδηγία του Γιώργου Δώνη είναι να πρεσάρει πολύ και να πάει το ματς στην ενέργεια, όπου θεωρητικά υπερέχει λόγω νεανικότητας αλλά και λιγότερων υποχρεώσεων από τον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν βράδυ Πέμπτης στο Europa League. Ο 49χρονος προπονητής δεν θέλει να αφήσει πολύ την μπάλα στους γηπεδούχους και γνωρίζοντας την ατομική ποιότητα αρκετών παικτών τους θέλει να τους κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται μακριά από την περιοχή του Διούδη.

Νωρίτερα, στις 19:30 (Novasports 2), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι ερυθρόλευκοι με ανεβασμένο ηθικό από τη νίκη επί της Ντουντελάνζ για το Europa League αναζητά τη νίκη για να μείνει κοντά στον ΠΑΟΚ στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του ο Απόλλων έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή καθώς και η έδρα είναι δύσκολη, αλλά και η ψυχολογία είναι εναντίον του, μιας και μετρά επτά ήττες στα επτά προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος.

Το σερί με τα άσχημα αποτελέσματα για τους «ερυθρόλευκους» τελείωσε στο Λουξεμβούργο, εκεί όπου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0 της Ντουντελάνζ και θέλει απόψε να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Πορτογάλο τεχνικό αφορά τη θέση του επιθετικού, καθώς ο μοναδικός διαθέσιμος σέντερ φορ είναι ο Δημήτρης Μάνος (που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη).

Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Γιαννιώτης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά, ενώ οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Ποντένσε, ενώ ο Λάζαρος είναι υποψήφιος και για την κορυφή και σε ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό να παίξει ένας εκ των Φετφατζίδη ή Ναουέλ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Ζοζέ Σα, Μιράντα, Τοροσίδης, Νάτχο, Γκιγέρμε και Μάνος. Εκτός έμειναν οι Τουρέ, Τσιμίκας και Μεριά, όπως και οι τραυματίες Γκερέρο και Χασάν.

Το τρίτο ματς της ημέρας διεξάγεται στις 19:00 (ΕΡΤ1) μεταξύ Ξάνθης και Ιωαννίνων. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη για να ξεφύγουν από την πίεση της ζώνης του υποβιβασμού ενώ οι Ξανθιώτες θέλουν το τρίποντο και αυτοί για να μείνουν στο κυνήγι της πεντάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης