Ο Άρης έκλεισε τον Μουρουτσάν και πλησιάζει τον Καντεβέρε

Ο Άρης έκλεισε τον Μουρουτσάν και πλησιάζει τον Καντεβέρε

Ο Άρης συνεχίζει το μεταγραφικό ντεμαράζ  κλείνοντας τον Ρούμανο επιτελικό μέσο και εξτρέμ Ολίμπιου Μορουτάν, ενώ είναι πολύ κονά και στην απόκτηση του επιθετικού από τη Ζιμπάμπουε Τίνο Καντεβέρ

Ο Άρης έκλεισε τον Μουρουτσάν και πλησιάζει τον Καντεβέρε
Ο Άρης αλλάζει εντελώς πρόσωπο και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης  απέκτησε τον διεθνή Ρουμάνο Ολιμπίου Μουρουτσάν καθώς συμφώνησε με τις Γαλατάσαραϊ, Ανκαρακουτσού, για την αγορά των δικαιωμάτων του και μάλιστα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Κλουζ για να ακολουθήσει η μετάβασή του στην Μποσοτσάνι και στη συνέχεια στην FCSB έναντι 1.2 εκατ. ευρώ.

Στην τριετία του στην FCSB μέτρησε 90 συμμετοχές με 12 γκολ και 26 ασίστ και η Γαλατάσαραϊ επένδυσε 4.1 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2021 για την αγορά των δικαιωμάτων του. Μετά από γεμάτη σεζόν στην τουρκική ομάδα με τρία γκολ και πέντε ασίστ σε 26 αγώνες, δόθηκε δανεικός στην ιταλική Πίζα την επόμενη χρονιά και μάλιστα πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με έξι γκολ και εννιά ασίστ σε 36 αγώνες στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το 2023 η Ανκαρακουτσού απέκτησε τα δικαιώματά του αντί 3 εκατ. ευρώ και σε 30 αγώνες μέτρησε επτά ασίστ και δύο γκολ. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε επέστρεψε στην Πίζα όπου έπαιξε σε δέκα παιχνίδια. Ο Μουρουτσάν είναι επιτελικός μέσος αλλά έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της επίθεσης καθώς σ’ αυτή τη θέση μετρά 70 παιχνίδια. Είναι διεθνής με την εθνική Ρουμανίας από τον Οκτώβρη του 2021 και για την ακρίβεια έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια.

Κλείνει και Καντεβέρε
Όπως αποκάλυψε η Equipe ο Άρης είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει ως ελεύθερη μεταγραφή τον 29χρονο επιθετικό από τη Ζιμπάμπουε, Τίνο Καντεβέρε.

Ο Καντεβέρε μένει ελεύθερος από τη Ναντ έπειτα από μια δύσκολη χρονιά για τον ίδιο καθώς έχασε το μεγαλύτερο μέρος της Ligue 1 λόγω τραυματισμού στο πόδι και είχε ως συνέπεια να αγωνιστεί σε μόλις 13 παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά όμως πρόκειται για έναν επιθετικό για τον οποίον έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ έπειτα από την ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ της Ligue 2 με τη φανέλα της Χάβρης τη σεζόν 2019-20.

Συνολικά στη συγκεκριμένη ομάδα σημείωσε 27 τέρματα σε 51 αγώνες και οι επιδόσεις του οδήγησαν στην επένδυση 12 εκατ. ευρώ από τη Λιόν για την απόκτησή του. Η πρώτη χρονιά του στη γαλλική ομάδα κύλησε ιδανικά με δέκα γκολ σε 33 αγώνες στη Ligue 1. Δεν ίσχυσε το ίδιο για τις επόμενες και τελικώς οδηγήθηκε στους δανεισμούς με τελευταίο αυτό στη Ναντ.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν παίκτη ιδιαίτερης ποιότητας και με ταχύτητα στην επιθετική γραμμή με βασικό προσόν επίσης το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα επιθετικά άκρα. Ο Άρης προχώρησε στην επιλογή του εκτιμώντας ότι μπορεί να κάνει δυναμική επιστροφή στην καριέρα του καθώς οι δύο τελευταίες σεζόν του σε Λιόν και Ναντ δεν ήταν αντίστοιχες όλων όσων προηγήθηκαν στην πολύχρονη ευρωπαϊκή καριέρα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στάθης Μπαρτζώκας στον Δημήτρη Δανίκα: Από τους 100.000 σχιζοφρενείς οι 500 είναι μέσα

Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι τέσσερις συνεργοί της - Του έστησαν καρτέρι μετά από συνεδρία με τα παιδιά του

Μάγεψε η Diana Ross στο Καλλιμάρμαρο - Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία της στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης