Παγκόσμιοι Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών: Με διαδεδομένα και μη αθλήματα στο Λουτράκι
Άρωμα διεθνών αθλητικών εμπειριών με 4.500 συμμετέχοντες από 60 χώρες
Αθλήματα που ίσως δεν έχουν ακόμα βρει τη θέση τους στην καρδιά του ελληνικού κοινού αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό, θα έχουν την τιμητική τους στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 8 Ιουνίου στο Λουτράκι. Περισσότεροι από 4.500 αθλητές και συνοδοί από 60 χώρες θα δώσουν το παρών, φέρνοντας έναν παλμό πολυπολιτισμικής αθλητικής έκφρασης στην Πελοπόννησο.
Ανάμεσα στα 35 αθλήματα που περιλαμβάνει η διοργάνωση, ξεχωρίζουν εκείνα που παραμένουν σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα, όπως το Catch'n Serve Ball, που θυμίζει βόλεϊ με δυνατότητα σύλληψης και ρίψης της μπάλας, το hand to hand combat, μια μορφή πολεμικής τέχνης παρόμοια με το παγκράτιο, και το γαλλικής καταγωγής pétanque ή αλλιώς εδαφοσφαίριση. Επίσης, θα φιλοξενηθούν αγώνες american football, dodgeball, table soccer (γνωστό ως ποδοσφαιράκι), roller skating και jump rope, αναδεικνύοντας τις αμέτρητες εκφάνσεις της ερασιτεχνικής αθλητικής κουλτούρας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Κερασοβίτης, «το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μη δημοφιλή αθλήματα και να βρει κίνητρα και διεξόδους για άσκηση. Η διοργάνωση δίνει ευκαιρίες διασύνδεσης με νέες ομοσπονδίες, ενώ πολλά από τα αθλήματα αυτά δεν απαιτούν ειδικές εγκαταστάσεις, καθιστώντας την καλλιέργειά τους στη χώρα μας εφικτή».
Οι αγώνες αποτελούν συνδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH), του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών στον Αθλητισμό (CSIT), ενώ η υλοποίηση γίνεται από το SPORTCAMP, το οποίο διαθέτει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα. Οι αθλητικές δραστηριότητες θα διεξαχθούν τόσο στο SPORTCAMP όσο και σε δημοτικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Στάδιο «Χρήστος Θώδης», το Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Τρίπολης και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στηρίζουν ενεργά τη διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Με το βλέμμα στη σύνδεση αθλητισμού, πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης, το Λουτράκι ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα αθλητικό γεγονός που προάγει την πολυμορφία, τη συμμετοχή και την εξωστρέφεια.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.