ΕΟΕ: Δίνει 750.000 ευρώ στις αθλητικές ομοσπονδίες για πρόσληψη προπονητών

ΕΟΕ: Δίνει 750.000 ευρώ στις αθλητικές ομοσπονδίες για πρόσληψη προπονητών

Η κάθε ομοσπονδία θα λάβει 50.000 ανά έτος έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

ΕΟΕ: Δίνει 750.000 ευρώ στις αθλητικές ομοσπονδίες για πρόσληψη προπονητών
Το ποσό των 750.000 ευρώ για την πρόσληψη προπονητών αποφάσισε να μοιράσει στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας η ΕΟΕ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας, να στηρίξει τις Αθλητικές Ομοσπονδίες με τη διάθεση ποσού έως 750.000 ευρώ ετησίως, για την πρόσληψη προπονητών η τεχνικών συμβούλων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος.

Η κάθε Αθλητική Ομοσπονδία θα πάρει έως 50.000 ευρώ το χρόνο, μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λος Αντζελες 2028».

Στο σχετικό ερώτημα εκδήλωσαν ενδιαφέρον εντός της διορίας 22 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων και η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας με τον Πρόεδρο Δημοσθένη Γυρούση θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση, ποιες Ομοσπονδίες θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και με ποιο ποσό.

Στον προηγούμενο Ολυμπιακό κύκλο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε στηρίξει οκτώ Αθλητικές Ομοσπονδίες με επιχορήγηση για εύρεση ξένου προπονητή εγνωσμένης αξίας, αλλά πλέον το μέτρο αυτό επεκτείνεται σε περισσότερες Ομοσπονδίες που μπορούν να αιτηθούν και τη χρηματοδότηση Έλληνα προπονητή.

Είναι η δεύτερη σημαντική επιχορήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων καθώς πριν από λίγο καιρό είχε προηγηθεί η διάθεση ποσού 1.135.000 ευρώ για την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης