Τελικός Λιγκ Καπ Αγγλίας, Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-1: Κούπα με υπογραφή Τσιμίκα - Δείτε το γκολ

Τελικός Λιγκ Καπ Αγγλίας, Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-1: Κούπα με υπογραφή Τσιμίκα - Δείτε το γκολ

Με γκολ του Φαν Ντάικ στο 118', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, η Λίβερπουλ κατέκτησε στην παράταση το 10ο Λιγκ Καπ της ιστορίας της στο Γουέμπλεϊ - Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες

liverpool_ch_arthrou
Ήταν στο ίδιο γήπεδο με την ίδια αντίπαλο όταν έγραψε το πιο χρυσό κεφάλαιο στο ταξίδι του με τη Λίβερπουλ. Τότε στον τελικό του «Wembley» ο Κώστας Τσιμίκας είχε ευστοχήσει στο καθοριστικό πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι για χρίσει Κυπελλούχο τη Λίβερπουλ το 2022 και δυο χρόνια αργότερα το έκανε ξανά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czed0buhs8zd)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czedakppdrcp)
Κλείσιμο


Μπορεί αυτή τη φορά όχι με πέναλτι, αλλά ο παράγοντας του μαγικού αριστερού παρέμεινε κοινό! Με τον Έλληνα μπακ να σερβίρει το γκολ της νίκης στον Φαν Ντάικ στο 118΄, οι Reds των πολλών απουσιών λύγισαν με 1-0 στην παράταση την Τσέλσι σε έναν τελικό για... γερά νεύρα (0-0 η κανονική διάρκεια) και πανηγύρισαν το δέκατο Carabao Cup της ιστορίας τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czecdzukhzm1)
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czeclay2bmgh)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czecz1a9tzep)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czecn08damxt)


Μοιρασιά σε ακυρωμένα γκολ και δοκάρια!
Μέχρι ο Τσιμίκας ωστόσο να δώσει τη λύση σε έναν ακόμα τελικό, τα πάντα ήταν αμφίρροπα. Σαν μια ένδειξη πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι ο τελικός από το πρώτο σφύριγμα βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί, με μια ισορροπία να διέπει την αναμέτρηση. Αν και η πρώτη ουσιαστική φάση άνηκε στη Λίβερπουλ με μια προσπάθεια του Λουίς Ντίας που εξουδετέρωσε ο Πέτροβιτς (14΄), έξι λεπτά αργότερα η Τσέλσι άγγιξε το γκολ σε μοναδικό τετ-α-τετ του Πάλμερ που βρήκε νικητή τον Κέλεχερ!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czebn90ug72h)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czebg70760y9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czea38et6odd)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cze9vloobphd)


Ο τραυματισμός του Χράφενμπερχ που αποχώρησε με φορείο στο 24΄έδειχνε να αποσυντονίζει προς στιγμήν τους Reds, με τον Τσέλσι μάλιστα να βρίσκει δίχτυα με τον Στέρλινγκ αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω έλεγχο στο VAR για οφσάιντ του Τζάκσον στην αρχή της φάσης (32΄). Κι αφού το 1-0 για την Τσέλσι δεν μέτρησε ποτέ, τα αποθέματα ενέργεια της Λίβερπουλ γέμισαν, με το σύνολο του Κλοπ να φλερτάρει με το προβάδισμα στο 40΄όταν η σκαστή κεφαλιά του Χάκπο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!



Η ισορροπία δεν άλλαξε ούτε μετά την ανάπαυλα, αν και μεγάλο ρόλο σ΄αυτό έπαιξε το VAR! Στο 62΄ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σκόραρε για τη Λίβερπουλ με καρφωτή κεφαλιά, όμως το VAR γύρισε πίσω τη φάση για παθητικό οφσάιντ του Έντο και το γκολ τελικά ακυρώθηκε μετά από έλεγχο και στο μόνιτορ. Καθώς ο χρόνος κάλπαζε προς το 90λεπτο η Τσέλσι φάνηκε να ρισκάρει περισσότερο με μπαράζ χαμένων ευκαιριών στα τελευταία λεπτά.

Αρχικά στο 76΄ο Γκάλαγκερ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία με σουτ στην κίνηση που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 86΄βρέθηκε απέναντι από τον Κέλεχερ αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ! Στις καθυστερήσεις ο Ιρλανδός είχε τις απαντήσεις και στις προσπάθειες των Πάλμερ - Ενκουνκού σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λίβερπουλ, με το 0-0 να στέλνει τις δυο ομάδες στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Τροπαιούχοι Reds δια ποδός Τσιμίκα
Με τον Τσιμίκα ωστόσο να έχει περάσει στο ματς από το 87΄η Λίβερπουλ ανάκτησε τον έλεγχο στην παράταση και τα στημένα του Έλληνα αμυντικού αποτελούσαν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Πέτροβιτς. Στο 94΄οι Reds έριξαν προειδοποιητική βολή με κεφαλιά του Ντανς που εξουδετέρωσε ο Σέρβος γκολκίπερ των Μπλε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Έλιοτ να σπαταλήσει σημαντική ευκαιρία με σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Όλα έδειχναν πως Λίβερπουλ και Τσέλσι θα έλυναν για τρίτη σερί φορά τις διαφορές τους σε τελικό μέσω της ρώσικης ρουλέτας, αλλά Τσιμίκας και Φαν Ντάικ είχαν άλλα σχέδια. Στο 118΄ο πρώτος εκτέλεσε το κόρνερ και ο δεύτερος με τρομερή κεφαλιά βρήκε δίχτυα για τους Reds που πήραν την πολυπόθητη νίκη με 1-0 και κατέκτησαν το πρώτο τους τρόπαιο για τη φετινή σεζόν.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Μάλο Γκούστο, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ, Καϊσέδο, Έντσο Φερνάντες, Στέρλινγκ (67΄Ενκουνκού), Πάλμερ, Γκάλαγκερ, Τζάκσον (90΄Μούντρικ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72΄Κλαρκ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87΄Τσιμίκας), Έντο, Μακ Άλιστερ (87΄ΜακΚόνελ), Χράφενμπερχ (28΄Γκόμες), Έλιοτ, Ντίας, Χάκπο (87΄Ντανς)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πώς φτάσαμε στο «εκλογές τέλος» - Οι έντονοι διάλογοι Κασσελάκη με Γεροβασίλη από το βήμα - Δείτε βίντεο

Αγία Βαρβάρα: Συνέλαβαν και τη γυναίκα του δολοφόνου - Του φώναζε «ρίξτου, ρίξτου» από το θυροτηλέφωνο!

Δωδεκάνησα: Η ιταλοτουρκική συμφωνία που θέλει να ξεχάσει η Άγκυρα - Ποιες είναι οι ελληνικές βραχονησίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης