Mαξ Φερστάπεν: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η σερί χρονιά στη Formula 1

Mαξ Φερστάπεν: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η σερί χρονιά στη Formula 1

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε τον τίτλο στο Κατάρ

max_1
Ο Μαξ Φερστάπεν είναι και επίσημα ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2023.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Κλείσιμο

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, όταν στον 110 γύρο του Σπριντ ο Σέρχιο Πέρεζ, που ήταν ο μοναδικός διεκδικητής που είχε μείνε στην κούρσα, εγκατέλειψε τον αγώνα μετά την εμπλοκή του σε μια τριπλή σύγκρουση με τους Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.





Έτσι, ο Φερστάπεν, ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει στο Σπριντ, στο τέλος του θα στεφθεί πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά τους τίτλους που κατέκτησε το 2021 και το 2022.

max_3
max_4
max_2


«Το συναίσθημα είναι φανταστικό. Είναι μία απίστευτη χρονιά, με πολλούς εξαιρετικούς αγώνες. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Είναι απολαυστικό να είμαι μέλος αυτής της ομάδας ανθρώπων. Το να γίνομαι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι το απίστευτο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα σπριντ. «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Απολαμβάνω τη στιγμή, θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα διατηρήσουμε το μομέντουμ που έχουμε τώρα».

O αγώνας 

Ο αγώνας Σπριντ του GP Κατάρ για τη Formula 1 θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτον και κυριότερον, ο Μαξ Φερστάπεν με τη 2η θέση στον αγώνα σφράγισε την ανωτερότητα του ίδιου και της Red Bull Racing με την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του και δεύτερον ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην F1. Το άτυπο βάθρο συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις με την άλλη McLaren.



Εκκίνηση
Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση με τους οδηγούς να έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Οι δύο McLaren, ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον πιο πίσω είχαν επιλέξει τα μεσαία ελαστικά της Pirelli ενώ οι δύο Ferrari, ο Ράσελ και ο Αλόνσο είχαν προτιμήσει τα μαλακά.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Πιάστρι ξεκίνησε πολύ καλά και διατήρησε την πρώτη θέση. Ο Λάντο Νόρις αντίθετα έκανε πολύ κακή εκκίνηση, όπως και ο Μαξ Φερστάπεν και αμφότεροι έχασαν θέσεις. Πολύ καλά ξεκίνησε ο Ράσελ, που ανέβηκε στη 2η θέση, ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ. Ο Φερστάπεν έπεσε 5ος και ο Νόρις στην 6η θέση, με τους Αλόνσο, Οκόν Χούλκενμπεργκ και Πέρεζ να ακολουθούν.

Στο τέλος του πρώτου γύρου βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, γιατί το μονοθέσιο του Λίαμ Λόσον βγήκε στην αμμοπαγίδα και έπρεπε να απομακρυνθεί. Ο Αυτοκίνητο Ασφαλρίας έμεινε μόνο ένα γύρο στην πίστα και στην επανεκκίνηση ο Τζορτζ Ράσελ βρήκε την ευκαιρία και με μια ωραία κίνηση πέρασε τον Πιάστρι και ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Αυτοκίνητο Ασφαλείας ξανά
Σχεδόν αμέσως μετά την προσπέραση του Ράσελ, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε ξανά στην πίστα, έπειτα από την έξοδο του Λόγκαν Σάρτζεντ στην αμμοπαγίδα. Χρειάστηκε να περάσουν λίγοι γύροι για να απομακρυνθεί η Williams του Αμερικανού και ο αγώνας ξαναξεκίνησε.

Στην επανεκκίνηση ο Ράσελ έκανε την ιδανική κίνηση και αμέσως απομακρύνθηκε από τον Πιάστρι, ο οποίος ενεπλάκη σε μια έντονη μάχη με τον επιθετικό Κάρλος Σάινθ. Ο Αυστραλός χρειάστηκε να παίξει σκληρή άμυνα για να καταφέρει να διατηρηθεί στη 2η θέση, αλλά ο Ισπανός συνέχισε να τον ακολουθεί από κοντά και να τον απειλεί.

Πιο πίσω, ο Αλόνσο πέρασε τον Οκόν για να πάρει πίσω την 7η θέση και ο Γκασλί πέρασε τον Πέρεζ για τη 10η θέση, αλλά ο Μεξικανός κατάφερε να αντεπιτεθεί και να ξανακερδίσει τη θέση.

Η επίθεση του Φερστάπεν
Αφού πέρασε η αναστάτωση των πρώτων γύρων, ο Μαξ Φερστάπεν από την 5η θέση άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Έβαλε το κεφάλι κάτω και επιτέθηκε στους οδηγούς που βρίσκονταν μπροστά του. Μέσα σε δύο γύρους πέρασε διαδοχικά τους Λεκλέρ και Σάινθ και γρήγορα βρέθηκε στην 3η θέση.

Ο Πιάστρι στο μεταξύ είχε ανεβάσει το ρυθμό του και έφτασε πίσω από τον Ράσελ. Ο Αυστραλός με τη McLaren ήταν σαφώς ταχύτερος από τον Βρετανό με τη Mercedes και πέρασε σχετικά εύκολα για να πάρει πίσω την πρώτη θέση.

Έχουμε Πρωταθλητή
Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στην πίστα για τρίτη φορά όταν υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στους Οκόν, Χούλκενμπεργκ και Πέρεζ και τα τρία μονοθέσια βρέθηκαν στην αμμοπαγίδα. Η εξέλιξη αυτή έστεψε αυτόματα πρωταθλητή τον Μαξ Φερστάπεν, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην 3η θέση του αγώνα.

Ο Φερστάπεν, ωστόσο, δεν σταμάτησε να προσπερνάει κόσμο και το επόμενο θύμα του ήταν ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος είδε τη Red Bull να τον προσπερνάει και να του παίρνει τη 2η θέση. Λίγο πιο πίσω και ο Λάντο Νόρις βρισκόταν στην επίθεση, αφού πέρασε και τις δύο Ferrari, ανέβηκε στην 4η θέση και έβαλε στο στόχαστρό του τον Ράσελ.

Στον τελευταίο γύρο ο Νόρις πέρασε και τον Ράσελ και ανέβηκε στο άτυπο βάθρο του αγώνα Σπριντ. Η ημέρα όμως ανήκει στους δύο που ήταν μπροστά του. Πρώτα φυσικά στον Μαξ Φερστάπεν, που στέφθηκε πρωταθλητής, αλλά και στον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1. Ακολούθησαν οι Ράσελ, Χάμιλτον, Σάινθ, Λεκλέρ και Άλμπον.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη μόνη ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή

Τι θα γίνει με την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου - «Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία», έλεγε


Εισβολή από μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ, «είμαστε σε πόλεμο» λέει ο Νετανιάχου - Τουλάχιστον 20 οι νεκροί (βίντεο)


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης