Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη: Θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη: Θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο

Ράγισαν καρδιές χθες στην επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας - Συγκίνησε ο επικήδειος της κόρης του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ

ioannidis_alexandreio
Θρήνος επικρατεί από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, μετά την απώλεια του σπουδαίου προπονητή, του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδος, Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε γενναία μάχη με την άνοια.

Σήμερα στις 17:00 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και θαυμαστές, θα συνοδεύσουν τον «ξανθό» στην τελευταία του κατοικία. Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Πριν από την κηδεία, όπως έγινε γνωστό απ’ την ΚΑΕ Άρης, θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στο μπασκετικό του «σπίτι», στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, δοξάστηκε και αγαπήθηκε.

Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τον «αποχαιρετήσουν» με τον δικό τους τρόπο και γι’ αυτό η ΚΑΕ Άρης κάλεσε να δώσουν όλοι το «παρών» στις 15:30, όταν και η σορός του Ιωαννίδη θα βρεθεί για τελευταία φορά στο «Παλέ».

Κλείσιμο
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για την εξόδιο ακολουθία.

Συγκίνησε ο επικήδειος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, με τρεμάμενη φωνή εκφώνησε τον επικήδειο στον Άγιο Ιωάννη Βούλας και συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια της.

«Δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είμαστε όλοι για να σου φωνάξουμε πόσο πολύ σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για όλη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες με γενναιότητα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουνα κανέναν και τίποτα. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε γιατί ζήσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που μας χάραξες, ακολουθούσαμε τις οδηγίες που μας έδινες. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλλας λέει «καμιά φορά να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχει δρόμοι». Εσύ μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους».


Ακούστε τον επικήδειο της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Συγκινεί ο επικήδειος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Ο επικήδειος του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καρύδα

Μετά την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, τον λόγο πήρε ο στενός του φίλος, δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας που συγκίνησε επίσης κατά τον επικήδειο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Γιάννης είχε και ταλέντο και τόλμη. Μπορεί να του έλειπει λίγο η τύχη, αλλά δεν πειράζει. Άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στο μπάσκετ. Αλλά πάνω από όλα, άφησε μια σπουδαία οικογένεια.

Την Γιούλα που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή να του κρατά το χέρι. Όχι στις νίκες. Γιατί όπως έλεγε ο «ξανθός» οι νίκες έχουν πολλούς πατέρες, οι ήττες ήταν ορφανές. Εκείνες τις ορφανές νύχτες της ήττας η Γιούλα ήταν δίπλα του. Και στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και κάποτε μου είπε ''θα άλλαζα όλα τα πρωταθλήματα για ένα παιδί''. Και το παιδί ήρθε. Η Ελένη - Θεοδώρα. Της έδωσε το όνομα της λατρεμένης μητέρας του και δεύτερο όνομα Θεοδώρα. Θεού, δώρο! Ήταν ένα δώρο Θεού.

Θα συνεχίσουν το έργο του, θα μας τον θυμίζουν πάντα. Νομίζω όμως ότι ο Γιάννης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφυγε και ήταν πλασμένος για ένα πράγμα. Για κάτι που είναι λίγοι σε αυτή τη ζωή. Να μείνει αθάνατος».

Ο επικήδειος του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καρύδα:

Ο επικήδειος του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον Γιάννη ΙωαννίδηΟ πρόεδρος της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος προσερχόμενος στην εκκλησίας δήλωσε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αφήσει πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και μια ολόκληρη γενιά που τον λάτρεψε. Χάραξε νέους δρόμους για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας πολύ βαθιά χαραγμένη μέσα μας την αγάπη που είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης για τον αθλητισμό. Όσο δεν ξεχνούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα κέρδος».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας:

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος ομοσπονδίας, στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Λίγο αργότερα, η σύζυγός του, Γιούλα Γκιουζελοπούλου μαζί με την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε υποβασταζόμενη στην εκκλησία της Βούλας λέγοντας προς τους δημοσιογράφους πως είναι «πολύ προσωπικές στιγμές».

Η σύζυγος, η κόρη και συγγενείς του Γιάννη Ιωαννίδη:


Η σύζυγός του Γιούλα Γκιουζελοπούλου, η κόρη του και συγγενείς του Γιάννη Ιωαννίδη
To «παρών» έδωσε στην εκκλησία της Βούλας και ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο Παναγιώτης Φασούλας για τον Γιάννη Ιωαννίδη:
Ο Παναγιώτης Φασούλας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Ο Παναγιώτης Φασούλας που δούλεψε αρκετά με τον Γιάννη Ιωαννίδη, δήλωσε: «Φεύγει ο Ξανθός και παίρνει μαζί του τρομερά έντονες στιγμές που ζήσαμε μαζί είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συνεργάτες. Νομίζω πως δεν έχει τιμηθεί όσο θα έπρεπε για αυτό που προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ όλες αυτές τις δεκαετίες».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης:
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη


Ενώ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης από την μεριά του, είπε: «Η οικογένεια του μπάσκετ, ανεξαρτήτως χρωμάτων, πάντα ήταν δεμένη. Οπότε η απώλεια αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Με τη δουλειά του έβαλε τις βάσεις για να δούμε αυτά που είδαμε όλα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να βγουν και άλλες τέτοιες προσωπικότητες όπως εκείνος. Όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και η κοινωνία τις χρειάζεται».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε τόσα πολλά πράγματα για να δώσει ώθηση στο ελληνικό μπάσκετ. Έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα ελληνικά σπίτια». Όσο για το πώς θα χαρακτήριζε με μια λέξη τον «ξανθό», ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε «Νομίζω πως πάντα προσπαθούσε να είναι τέλειος».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας:

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής Ολυμπιακού, στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Το πέρασμά του ήταν τουλάχιστον πάρα πολύ έντονο».

Ο Γιάννης Βρούτσης:

Ο Γιάννης Βρούτσης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

O αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε «Μια μεγάλη απώλεια για τον αθλητισμό. Υπηρέτησε πολλά χρόνια. Η εμβληματική προσωπικότητα του Γιάννη Ιωαννίδη μας δίδαξε με τον χαρακτήρα του, πώς βάζουμε στόχους και κερδίζουμε».

Το «παρών» στην εκκλησία της Βούλας έδωσε σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ για να τιμήσει μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού.

Δείτε εικόνες:

kideia-iwannidi-8
Η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη στην επιμνημόσυνη δέηση στην Βούλα
kideia-iwannidi-7
Η σύζυγος του, Γιάννη Ιωαννίδη Γιούλα Γκιουζελοπούλου
giannakis
kideia-iwannidi-6
kideia-iwannidi-5
kideia-iwannidi-12
O Δημήτρης Παπανικολάου
mpartzokas
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
papanikolaou
Ο Κώστας Παπανικολάου
fasoulas-albertis
Ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη
fasoylas
Ο Παναγιώτης Φασούλας
aggelopoylos
Ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος
lilios
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
zouros
O Ηλίας Ζούρος
kideia-iwannidi-2
kideia-iwannidi-3
kideia-iwannidi-1

Δείτε βίντεο: Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για τον «ξανθό» - Υποβασταζόμενη η σύζυγός του στην εκκλησία
Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για τον «ξανθό» - Υποβασταζόμενη η σύζυγός τουΕιδήσεις σήμερα

Κασσελάκης για όλα: Η γνωριμία με Τσίπρα και Πολάκη, η καμπάνια των €50.000 και ο θαυμασμός στον Βελουχιώτη

«Με απειλούσε με το όπλο του» - Η Καμερουνέζα αποκαλύπτει τις στιγμές φρίκης που έζησε με τον αστυνομικό

Μπομπ Μενέντεζ: Η σύζυγός του χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της έναν πεζό το 2018


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης