Madrid Open, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: Εκτός τελικού η Μαρία

Madrid Open, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: Εκτός τελικού η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-4, 6-1 και έμεινε εκτός τελικού στο Masters της Μαδρίτης

Sakkari2
Η Μαρία Σάκκαρη σε έναν ακόμα ημιτελικό με την Αρίνα Σαμπαλένκα, δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με 6-4, 6-1 και έμεινε εκτός τελικού στο Masters της Μαδρίτης.

Όπως συνέβη πριν από ενάμιση μήνα στον ημιτελικό του Indian Wells, η Λευκορωσίδα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη Σάκκαρη, που δεν μπορεί να χαμογελάσει μετά και τον 4ο ημιτελικό της μέσα στο 2023.

Η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση στο 1ο σετ, με τη Σαμπαλένκα να το κατακτά με δυσκολία, αλλά μετά να κυριαρχεί και να εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σβιόντεκ ή Κουτντερμέτοβα. Η Σαμπαλένκα τελείωσε τον αγώνα με 22 winners, έναντι των μόλις οκτώ από τη Σάκκαρη.

Επέστρεψε στο σετ, αλλά δεν το κατέκτησε
Η Σάκκαρη δεν άρχισε καλά τον αγώνα, με τη Σαμπαλένκα να κλείνει με winner το εναρκτήριο γκέιμ, αμέσως μετά με τη δεύτερη ευκαιρία πέτυχε break και ακολουθώντας love game, προηγήθηκε 3-0 σε 10 λεπτά και με τους πόντους στο 12-4.

Ομως η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδηην. Η Σάκκαρη αν και αντιμετώπισε πρόβλημα στο 1ο σερβίς, με ποσοστό στο 37%, κατάφερε να μειώσει σε 3-1.
Αμέσως μετά η Σάκκαρη προηγήθηκε με 15-40, πέτυχε με την πρώτη το break μειώνοντας σε 3-2.
Κλείσιμο
Ακολούθησε ένα μαραθώνιο γκέιμ, με έξι ισοπαλίες και τη Μαρία Σάκκαρη να αντέχει: Έσωσε σε τέσσερις περιπτώσεις το break και βρήκε τις λύσεις να το κατακτήσει ισοφαρίζοντας σε 3-3. Σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα παίκτρια είχε «σβήσει» 36 break points στο τουρνουά.

Glomex Player(, )


Μάλιστα η Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει στο σκορ τη στιγμή που η Λευκορωσίδα φαινόταν να είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 0-30 και 15-40, όμως η Λευκορωσίδα το κατέκτησε, κρατώντας το προβάδισμα με 4-3 και 5-4. Στο 10ο game η Σαμπαλένκα με την πρώτη ευκαιρία που είχε για set point στο 30-40, δεν την άφησε να πάει χαμένη, φθάνοντας στο 6-4 σε 52 λεπτά και με 13 winners, έναντι επτά της Σάκκαρη.

Η συνέχεια όμως δεν την ανάλογη για την Ελληνίδα τενίστρια καθώς η Σαμπαλένκα έκανε και πάλι νωρίς το μπρέικ (0-2), χωρίς αυτή τη φοράη Μαρία να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς καθώς ναι μεν μείωσε σε 1-3, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό γκέιμ που κατέκτησε στο 2ο σετ.



Ειδήσεις σήμερα:

«Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» - Βίντεο με τις σοκαριστικές μαρτυρίες 17χρονου στο Ηράκλειο

Άξιον Εστί: Η ιστορία της εικόνας που έφτασε από το «περιβόλι της Παναγίας» στην Αθήνα

«Πάρε τη μπάλα και σούταρε»: Έτσι στήθηκε η κίνηση του Ολυμπιακού που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης