Σάκκαρη - Κόστιουκ 2-0: Πέρασε το πρώτο δύσκολο τεστ στην Γουαδαλαχάρα

Σάκκαρη - Κόστιουκ 2-0: Πέρασε το πρώτο δύσκολο τεστ στην Γουαδαλαχάρα

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Ουκρανή αντίπαλό της σε σχεδόν 2 ώρες και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στο WTA Finals

sakkari
Η Μαρία Σάκκαρη ζορίστηκε αρκετά, αλλά έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στο WTA Finals.

H Mάρτα Κόστιουκ της έβαλε δύκολα, όμως η Ουκρανή έκανε δώρα με διπλά λάθη και βοήθησε την Μαρία να φτάσει στη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 58 λεπτά) και μαζί το εισιτήριο στην επόμενη φάση του τουρνουά της Γουαδαλαχάρας στο Μεξικό. 

Παρά τις δυσκολίες του ματς, η Σάκκαρη είχε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και αυτή τη φορά δεν λύγισε όταν το ματς δεν της πήγαινε καλά.Σέρβιρε καλά οταν χρειάστηκε κι έφτασε στη νίκη.

Εναλλαγές προβαδίσματος και 1-0 η Σάκκαρη
Ιδανικά άρχισε το παιχνίδι για την Σάκκαρη που μετά από 3 ευκαιρίες έκανε το break απέναντι στην Κόστιουκ που είχε 3 διπλά λάθη στο σερβίς. Με διπλό λάθος της Μαρίας, μετά από 5 break point, η Κόστιουκ πήρε πίσω το break και με ένα σμας προηγήθηκε 2-1.

Με κόπο έγινε το 2-2 καθώς χρειάστηκε ένα λάθος της Κόστιουκ με το φόρχαντ και στη συνέχεια ένα ακόμη διπλό λάθος της Ουκρανής, έφερε το δεύτερο break για την Σάκκαρη που προηγήθηκε 3-2.

Ομως ούτε τώρα κράτησε αυτό το πλέονέκτημα και έδωσε το break στην αντίπαλό της με δύο συνεχόμενα χαμένα χτυπήματα. Στη συνέχεια η Κόστιουκ πήρε το προβάδισμα σε ένα περίεργο τελείωμα στο γκέιμ καθώς αντί για 40-30 η διαιτητής έδωσε επανάληψη στον πόντο επειδή το μπαλάκι έχανε αέρα. Η Κόστιουκ πήρε τον πόντο και το προβάδισμα με 4-3.

Κλείσιμο
Με δύο άσους κι ένα εξαιρετικό πρώτο σερβίς, η Σάκκαρη πήρε το πρώτο εύκολο game της στο ματς για το 4-4. Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχίστηκαν, με την Κόστιουκ να κάνει δώρο το break στη συνέχεια με δύο συνεχόμενα διπλά λάθη.

Η Μαρία σέρβιρε για το σετ με την ελπίδα να μη χάσει τρίτη φορά το πλεονέκτημα του break. Βρέθηκε δύο φορές με break point η αντίπαλός της, αλλά με ψυχραιμία και καλό σερβίς, έκανε το 1-0 στα σετ.

Διπλά λάθη η Κόστιουκ, το σετ και το ματς η Σάκκαρη
Με άσο έκανε το 1-0 η Κόστιουκ στο δεύτερο σετ. Ακολούθησε από την Μαρία το πρώτο love service game στο ματς για το 1-1, όμως η Ουκρανή κράτησε το προβάδισμα με 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game με την Κόστιουκ να μένει μπροστά με 3-2 και είχε break point στη συνέχεια, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε για το 3-3. Χωρίς κάτι συνταρακτικό ήρθε το 4-4 και η Σάκκαρη βρέθηκε με τριπλό break point (0-40) αμέσως μετά, το οποίο και πέτυχε με άλλο ένα διπλό λάθος της Ουκρανής.

Πήγε να σερβίρει για το ματς, όμως βρέθηκε πίσω με 0-40! Με το σερβίς της έσβησε τα break




Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Η μητέρα του 28χρονου που ασελγούσε στον 4χρονο γνώριζε και κάλυπτε τον γιο της

Σβαρτσενέγκερ και Σταλόνε ποζάρουν με μαχαίρια και κολοκύθες για το Χάλοουϊν

GNTM 5: Η αποχώρηση της Έλενας και το μοντέλο που δεν νιώθει 100% γυναίκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης