Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0: Έχασε δύο βαθμούς και τον Χουάνκαρ εν όψει Ολυμπιακού

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0: Έχασε δύο βαθμούς και τον Χουάνκαρ εν όψει Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός έχασε τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, ο  Χουάνκαρ αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Περέα στο 81' και οι πράσινοι απώλεσαν στους «Ζωσιμάδες» δύο βαθμούς και τον Ισπανό μπακ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό - Υπό καταρρακτώδη βροχή ο αγώνας των πλέι οφ της Super League 1

5564546
Καλύτερος σ' όλο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αλλά όχι μόνο δεν έφυγε με το τρίποντο από τα βροχερά Γιάννινα αλλά έχασε και τον Χουάνκαρ ο οποίος θα δει από την τηλεόραση τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. 

Δείτε ΕΔΩ την αποβολή του Χουάνκαρ 

Έτσι έπαιξαν

Ο Ηρακλής Μεταξάς ξεκίνησε τον ΠΑΣ με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Πίρσμαν, δεξιός ο Σάλιακας και ο Εραμούσπε με τον Κάργα στο κέντρο της άμυνας. Kαραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι στη μεσαία γραμμή, Μορέιρα στο ένα άκρο, Σνάιντερ στο άλλο και στην κορυφή ο Περέα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό επέλεξε τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Κώτσιρας στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Γκατσίνοβιτς η τριπλέτα στον άξονα, δεξί «φτερό» ο Παλάσιος, αριστερό ο Αϊτόρ και «φουνταριστός» ο Ιωαννίδης.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, το... άχαστο ο Μαουρίσιο

Κλείσιμο
Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, κυριάρχησε, δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ ούτε να «χτίσει» επιθέσεις αλλά ούτε και αντεπιθέσεις. Το «τριφύλλι» είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφτανε με αξιόλογες προϋποθέσεις στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Ειδικά από τα αριστερά οι «πράσινοι» δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτιαξε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την απόλυτη υπεροχή του. Στο 23' ο Αϊτόρ σούταρε άουτ μετά τον συνδυασμό με τον Χουάνκαρ και στο 36' ο Βέλεθ εντός περιοχής δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο ενδιάμεσο ο Παναθηναϊκός είχε και την μεγαλύτερή του στιγμή. Ο Μαουρίσιο βρέθηκε μόνος του από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα ιδανικά στρωμένη και όλο το τέρμα στο... πιάτο.
Αντί να σημαδέψει, προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Λοντίγκιν και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Δείτε ΕΔΩ το δοκάρι του Μαουρίσιο 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα αλλά ούτε και να βρει καταστάσεις στο επιθετικό τρανζίσιον, είχε μοναχά ένα καλό σουτ του Πίρσμαν που μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι στο 45'.

Στο ίδιο μοτίβο και μοιρασιά

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο. Συντριπτική κατοχή της μπάλας για τον Παναθηναϊκό, παθητικό παιχνίδι από τον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι στο 63' έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Αϊτόρ από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από τα δοκάρια, σε μια τεράστια ευκαιρία.

Η πίεση των «πρασίνων» μετριάστηκε στο 78' όταν ο Βαντ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ για αγκωνιά στον Περέα πάνω στη φάση. Παρά την αριθμητική υπεροχή, οι «πράσινοι» είχαν και πάλι τις μεγάλες φάσεις. Στο 90' ο Καραχάλιος στο... τσακ έβαλε το πόδι του και το σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε άουτ ενώ στον έξτρα χρόνο ο Παλάσιος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

MAN OF THE MATCH: Εραμούσπε και Κάργας κέρδισαν πολλές και σημαντικές μονομαχίες και ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ζήσης Καραχάλιος. Καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και ένα τάκλιν που ισοδυναμεί με γκολ στις καθυστερήσεις όταν και πήρε την μπουκιά από το στόμα του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός έχασε, μεταξύ άλλων, δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθεί απόψε στους Ζωσιμάδες. Ο Μαουρίσιο και ο Αϊτόρ από θέσεις που είναι «υποχρεωμένοι» να σκοράρουν δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λοντίγκιν. Η αναποτελεσματικότητα κόστισε αρκετά στους «πράσινους».

Σε ατομικό επίπεδο εκτός αγώνα ο Ιωαννίδης που δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μαουρίσιο στο 31' αντί να στείλει την μπάλα σε μία από τις δύο γωνιές, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε φάση... προπόνησης, με την μπάλα στα πόδια του και ιδανικό οπτικό πεδίο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βαντ έδειξε απευθείας κόκκινη στον Χουάνκαρ σε μια φάση όπου ο Ισπανός βρίσκει με τον αγκώνα τον Περέα πάνω στην προσπάθεια του να τρέξει. Απόφαση με την οποία συμφώνησε και ο VAR, Στογιάνοφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε και απόψε να νικήσει στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα. Το «τριφύλλι» έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, πίεσε αρκετά τον «Άγιαξ» αλλά πέταξε ακόμη δύο βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (90'+6' Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Μορέιρα (56' Λώλης), Περέα (89' Παντελάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (76' Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (79' Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (85' Σάντσες).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το κελί της Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό

Άγρια δολοφονία στην Τήνο: 90χρονος σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας

«Η προτεραιότητά του είναι ο εαυτός του», λένε επιστήμονες που αναλύουν την τελευταία συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης