Πογιέτ: «Δέσμευση και επιθυμία για τη νίκη»!

Πογιέτ: «Δέσμευση και επιθυμία για τη νίκη»!

Τις βάσεις πάνω στις οποίες θέλει να χτίσει την Εθνική Ελλάδος ενόψει του Nations League περιέγραψε ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ με αφορμή το αυριανό φιλικό με την Ρουμανία!

5545630
Ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής κάνει αύριο το βράδυ(Παρασκευή, 20.15) ο Γκουστάβο Πογιέτ με τον Ουρουγουανό τεχνικό να παραδέχεται ότι είχε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση του, αλλά περιμένει να δει να εφαρμόζονται όλα όσα έχει δουλέψει με τους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός:

-Πώς αισθάνεστε μία μέρα πριν το ντεμπούτο σας στον πάγκο της Εθνικής;
«Νιώθω ότι θα ήθελα περισσότερες μέρες στη διάθεση μου. Έτσι είναι όμως οι εθνικές ομάδες και το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο και ας ελπίσουμε πως θα είναι ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες».

-Πώς κύλησαν αυτές οι πρώτες μέρες με τους Έλληνες διεθνείς;
«Μπορώ να πω ότι είχαμε ένταση, χωρίς σταματημό, αρκετή δουλειά και λίγο ύπνο. Δεν προσπαθήσαμε να περάσουμε όλη την πληροφόρηση, ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά να είναι σαφείς οι οδηγίες μας. Να τις δούμε και στο παιχνίδι».

-Τι περιμένετε από την ομάδα σας και ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας θα θέλατε να είχε η ομάδα;
«Τρία πράγματα: Δέσμευση, να υπάρχει επιθυμία για τη νίκη και θέλω να εφαρμόσουν τα βασικά πράγματα που τους έχω πει μέχρι στιγμής, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον».

-Τι μπορείτε να μας πείτε για τον νέο τεχνικό της Εθνικής Ρουμανίας, τον κ. Ιορντανέσκου;
«Συζητήσαμε αρκετά με τα υπόλοιπα μέλη του σταφ για τον πατέρα του, ξέρουμε το παρελθόν του. Δεν είχε και αυτός αρκετό χρόνο στη διάθεση του, ίσως να έχει λίγο παραπάνω πίεση γιατί παίζει εντός έδρας».

-Υπήρχε η πιθανότητα να αναλάβει ο Νταν Πετρέσκου, θα ήταν ιδιαίτερο αυτό για εσάς;
Κλείσιμο
«Σίγουρα θα ήταν ιδιαίτερο, μιλήσαμε χθες, θα μιλήσουμε σήμερα. Βλέπουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε φίλοι, θα δούμε στο μέλλον αν βρεθούμε κάπου. Είχαμε βρεθεί στην Κύπρο. Έχω μεγάλες αναμνήσεις, η τελευταία επίσκεψη στο Βουκουρέστι ήταν στο γάμο του».

-Η Εθνική Ελλάδας είχε πολλά συστήματα τα τελευταία χρόνια. Εσείς ποιο θα επιλέξετε;
«Πιστεύω σε ένα σύστημα και προσπαθώ να επιλέγω τους παίκτες που μπορούν να το παίξουν καλύτερα. Το δυσκολότερο ήταν πως είχαμε ελάχιστο χρόνο να καταλάβουν οι παίκτες ποιες είναι οι ευθύνες τους μέσα στο χορτάρι».

-Ποια η γνώμη σας για τους τους Άλιμπεκ και Μιτρίτσα;
«Τους ξέρω, τους είδα και τους δύο αρκετές φορές, τον έναν και live. Εξαρτάται από το αν θα παίξουν ή όχι. Γενικότερα έχει καλούς παίκτες η Ρουμανία, τους έχουμε αναλύσει».

-Έχετε πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ στην ομάδα, μιλήσατε με τον Λουτσέσκου;
«Δεν μίλησα μαζί του από τότε που έχω φύγει από την Ελλάδα. Εδώ θα ήθελα να πω για το παιχνίδι πως παρά το γεγονός ότι είναι φιλικό, δεν είναι όμως το σύνηθες φιλικό. Και οι δύο ομάδες ξεκινούν από το μηδέν, θα δούμε διαφορές στο παιχνίδι. Είναι αρκετά σημαντικό. Δεν μιλάω για δράμα αλλά είναι σημαντικό και για τους δύο».

-Τι περιμένετε να δείτε στο αυριανό ματς;
«Ως άνθρωπος του αθλητισμού έχω το μυαλό μου στη νίκη. Δεν είναι τελικός όμως. Θέλω να δω. Αυτό που θέλω να κάνω από τον πάγκο είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Το τέλειο θα ήταν να δούμε πράγματα που έχουμε κάνει και να κερδίσουμε».

-Ποιος είναι ο καλύτερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής;
«Ο Νταν Πετρέσκου, ίσως είμαι λίγο προκατειλημμένος από τη σχέση που έχω μαζί του».

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος από την πλευρά του τόνισε μεταξύ άλλων:
για το ματς: «Εμείς πάντα πάμε για τη νίκη. Το ποιος είναι φαβορί θα το αποφασίσει άλλος. Θα το δούνε άλλοι. Εμείς πηγαίνουμε για να νικήσουμε σε κάθε αγώνα. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας, τη νίκη».

Το εάν φοβάται κάποιον παίκτη της Ρουμανίας: «Πρέπει να σεβαστούμε τον καθένα στο γήπεδο. Να μην φοβόμαστε. Να πιστεύουμε σε εμάς και στην ομάδα».


Ειδήσεις σήμερα:

Με Rafale, Spitfire, θωρακισμένα M1117 και Μονάδες των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων η στρατιωτική παρέλαση της 25ς Μαρτίου

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης