Σκόπια: Η Βουλή απέπεμψε την υπουργό Εργασίας για την επίμαχη πινακίδα με το όνομα

rasela

Η Ρασέλα Μιζράχι είχε επαναφέρει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας») - Η προκάτοχός της είχε τοποθετήσει πανό για να την καλύψει, ωστόσο η Μιζράχι το αφαίρεσε

Η Βουλή των Σκοπίων, με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επαναφέρει στο υπουργείο πινακίδα στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Η συνεδρίαση της Βουλής για την αποπομπή της υπουργού Εργασίας ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής, ανέφερε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της να επαναφέρει την «επίμαχη» πινακίδα, παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με γειτονικές χώρες, όπως και την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, δεν μπορώ να επιτρέψω οι πολίτες και η χώρα να κρατούνται όμηροι μιας ανεύθυνης συμπεριφοράς, που θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα οφέλη της συμφωνίας αυτής για την ένταξή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και για την προώθηση των σχέσεών μας με τους γείτονές μας», υπογράμμισε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι. Η Ρασέλα Μιζράχι, η οποία εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, υποστήριξε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και χαρακτήρισε «αστεία» την κατηγορία ότι παραβίασε το Σύνταγμα, ισχυριζόμενη ότι η όλη υπόθεση για την αποπομπή της υποκινήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους και για να καλυφθούν, όπως είπε, παρανομίες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Η Μιζράχι είπε ακόμη ότι στη σύντομη θητεία της ως υπουργού Εργασίας έγινε στόχος αντισημιτικών επιθέσεων λόγω της εβραϊκής καταγωγής της και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Είμαι περήφανη Εβραία από την Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αφότου τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (Φεβρουάριος 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Στο υπουργείο Εργασίας όμως είχε παραμείνει στην αίθουσα Τύπου μία πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας, την οποία η αποπεμφθείσα πλέον υπουργός Εργασίας επέλεγε ως φόντο όταν προέβαινε σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Σε αντίθεση με εκείνη, η προκάτοχός της στο υπουργείο Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας — το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής την 3η Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση, με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να επισημοποιηθεί η διάλυση της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και η προκήρυξη νέων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών τη 12η Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (83)

kyriakos

Μπαλκανιαρηδες, τον Ηρόδοτο τον έλεγαν Chedomir και τον Ομηρο τον έλεγαν Cvetco!!! Αλήτες, μπαλκανοι, για να ικανοποίησετε την μανία σας για κλοπή και το κόμπλεξ κατωτεροτητας σας, ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου. Η Νέμεση θα σας κοιτάξει στα μάτια. Ο τρομος θα είναι ανάλογος της υβρεως. Δεν έχετε ντροπή.

Γλωσσολογος

Μη λες πολλα. Το ονομα του Ηροδοτου ερχεται απο το αρχαιοτατο Miro-dat(Mir κοσμος και dat δωτης) Κοσμοδωτης σε μεταφραση. Θα εκπλαγεις πολυ στο μελλον φιλε.Οταν αποδειχθει οτι οι αρχαιοι ελληνες ηταν πρωτοσλαβικα φυλλα σαν τους λαους της Βαλτικης, τι θα κανεις? Θα αυτοκτονησεις?

kyriakos

Μπαλκανιαρη μου!!! Μπαλκανε, αδιστακτε χοντρανθρωπε. Γνωστοί σε όλο τον πλανήτη μονοχνωτοι!!! ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ!!! ΈΓΡΑΨΕ αυτά που σου είπα!!! Ότι ο Cvetco κι ο Chedomir είναι Ελληνες κι ότι οι Έλληνες δεν είναι Ελληνες!!! ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΠΑΛΚΑΝΕ!!! Το παραδέχτηκες μπαλκανιαρη!!! Εισαι τόσο μπαλκανος που ξεβρακωθηκες σε 5 μηνύματα. Μπαλκανιαρη!!! Οι κομιτατζηδες είναι Ελληνες και οι Έλληνες είναι κομιτατζηδες. Μπαλκανε, μπετοβλακα!!!

kyriakos

Μπαλκανιαρη μου!!! Μπαλκανε, αδιστακτε χοντρανθρωπε. Γνωστοί σε όλο τον πλανήτη μονοχνωτοι!!! ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ!!! ΈΓΡΑΨΕ αυτά που σου είπα!!! Ότι ο Cvetco κι ο Chedomir είναι Ελληνες κι ότι οι Έλληνες δεν είναι Ελληνες!!! ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΠΑΛΚΑΝΕ!!! Το παραδέχτηκες μπαλκανιαρη!!! Εισαι τόσο μπαλκανος που ξεβρακωθηκες σε 5 μηνύματα. Μπαλκανιαρη!!! Οι κομιτατζηδες είναι Ελληνες και οι Έλληνες είναι κομιτατζηδες. Μπαλκανε, μπετοβλακα!!! Ο Παρθενώνας σας ανήκει και στους Ολυμπιακους Αγώνες νικούσε ο Cvetco, ο Chedomir και ο Miroslav. Ευτυχώς που δεν το ήξερε ο Ηρόδοτος ότι ήταν σλαβος και ήρθες εσύ μπαλκανιαρη μετά από 3000 χρόνια να μας πεις ΤΙ ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ. Μπαλκανιαρη, Έλληνας δεν θα γίνεις ποτέ!!!

kyriakos

Και κάτι άλλο για όσους αγαθούς δεν πιστεύουν ότι τέτοιοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας (και δικαίως γιατί εμείς μεγαλώσαμε με αγάπη για όλους τους συμπατριώτες μας). Σε γενικές γραμμές, οι μπαλκανοι δεν φεύγουν από τα μέρη τους. Όταν όμως βγούνε εκτός των περιοχών που θεωρούν πιο "ασφαλείς" και τους ρωτήσετε από που είναι θα σας απαντήσουν ότι είναι "Μακεδονες". Εκείνη την στιγμή που θα σας το πουν αυτό θα καταλαβετε/νιώσετε παράξενα γιατί αυτοί τεσταρουν αντιδράσεις εκ του ασφαλούς. Όσοι λένε ότι είναι σλαβομακεδονες είναι νορμάλ Έλληνες πολίτες. Όταν δεν λένε "είμαι από την Κοζάνη, την Φλώρινα", κλπ και λένε είμαι Μακεδόνας τότε να ξέρετε ότι έχετε να κάνετε με μπαλκανους.

Φασιστικές θεωρίες συνωμοσίας

Μάθε και συ τη γλώσσα των μπάλκανων για να μπορείς να συνενοείσαι μέχρι την Μπρατισλάβα (Ε.Ε. ), πάρε τα χαπάκια σου και ηρέμησε!

kyriakos

Τι δουλειά έχω εγώ ρε μπαλκανιαρη να μάθω τις γαιδουρογλωσσες που μιλάτε εσείς; Εγώ είμαι Ελληνας. ΌΛΟΙ μιλάτε την γλώσσα μου γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχετε. Μπαλκανιαρη. Ότι και να κάνεις, μπαλκανος θα είσαι. Το καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις απ' αυτό; Νόμος!!! Δεν μπορείς!!! Γι αυτό θέλεις να γίνεις Έλληνας, γιατί ντρέπεσαι που είσαι μπαλκανος.

kyriakos

Οι μπαλκανιαρηδες είναι αγράμματοι άνθρωποι των Βαλκανίων. Πιστεύουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν σλαβος αλλά δεν το λένε. Ενδομυχα πιστεύουν ότι ΑΥΤΟΙ είναι Ελληνες κι εμείς δεν είμαστε, αλλά αυτό ντρέπονται να το πουν, ακόμα... Οι άνθρωποι έχουν νοοτροπία βαλκανοκουμμουνιστη, δηλαδή αλβανοτσαμης Χ 5. Είναι απειλητικα αμόρφωτοι και βλακες. Εάν ρωτήσετε τους Πόντιους που παντρεύονται μ' αυτούς θα σας πουν ότι οι μπαλκανοι λένε ότι "στην πρώτη στραβή, θα δείτε...." Πολλοί μπαλκανοι κρύβονται πίσω από τον Παοκ για να μπορούν να βρίζουν χωρίς να φαίνονται τα κίνητρά τους. Δύο αλβανικής καταγωγής πρωθυπουργοι ονόμασαν Μακεδονες τους μπαλκανους για να μην στενοχωρηθουν, αφού ντρέπονται να πουν ότι είναι άνθρωποι που συνεννοουνται με όλους τους νότιους σλαβους και αν πάνε στην Μπρατισλάβα έχουν σχετικό πρόβλημα επικοινωνίας δηλ. ψιλοκαταλαβαινονται. Οι άνθρωποι είναι χαμηλού βεληνεκούς και θέλουν να παρουσιάσουν τον Chedomir, τον Miroslav, την Blagica και τον Dzvonimir ως τους πραγματικούς θεούς του Ολύμπου και ως Μακεδονες που παρ' όλο που είναι σλαβοι είναι Μακεδονες.

Γλωσσολογος

Οσο εισαι εσυ απογονος των αρχαιων ελληνων και των μακεδονων, αλλο τοσο ειναι και οι αλλοι λαοι των Βαλκανιων, αφου εσυ εισαι ενα υβριδιο που δημιουργηθηκε μεσω της επιμειξιας ολων των υπολοιπων.Το μονο που σε συνδεει με τους αρχαιους ελληνες ειναι μια φτιαχτη (fake) γλωσσα που εμαθαν στους παπουδες σου στα σχολεια την οποια ονομασαν αυθαιρετα "ελληνικη".Μιλαμε οχι για πραγματικη σχεση, αλλα για καπηλευση.Στο ξαναεγραψα, αλλα δεν εδωσες την πρεπουσα σημασια.Νομοτελειακα, συμφωνα με τους γλωσσολογικους κανονες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥς ΤΩΝ 28-30 ΦΘΟΓΓΩΝ! Η νεοελληνικη εχει 20 !!!!! Αυτο αποδεικνυει οτι η γλωσσα ειναι fake. Οταν εξελισονταν οι γλωσσες των πρωτογονων ανθρωπων, εμφανιζοντουσαν καινουργιοι φθογγοι για να υπαρχει η δυνατοτητα να δημιουργουνται περισσοτερες λεξεις για να αποδιδουν τα νοηματα.Η ελληνικη τι αποτελει, εξαιρεση στον παγκοσμιο κανονα?Ξερεις ποτε φτωχαινει και εκφυλιζεται μια γλωσσα?Μονο οταν δεν χρησιμοποιειται, δηλ. οταν πεθαινει (αρχαια ελληνικα)Οσο για το αλλο που γραφεις, οτι καποιοι συνενοουνται με καποιους αλλους στην Μπρατισλαβα, τι σημαινει?Εσυ εισαι περηφανος που δεν μπορεις να συνενοηθεις με κανεναν? Αυτο τι σε κανει, αρχαιο χλαμυδατο ελληνα η απλα ατομο περιορισμενης αντιληψης?

kyriakos

Δεν απαντάς μπαλκανιαρη. Μπαλκανε κομιτατζη. Όπως οι τουρκοι που πρέπει να ζήσουν με τα κτήρια των Ελλήνων και για να μην τους έρχεται βαρύ τα ονομάζουν ρωμαϊκά ή προσπαθούν να τα κάνουν τζάμια ΈΤΣΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ αφού δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα σημάδια της παρουσίας των Ελλήνων, πάτε να αλλάξετε τους ίδιους τους Έλληνες. Μπαλκανιαρη. Προσπαθείτε να μας παρουσιάζετε ως άλλους. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνετε με τους εαυτούς σας!!! Μπαλκανιαρη Chedomir, Cvetco και Miroslav, Μακεδονες δεν θα γίνετε ποτέ!!! Μπαλκανιαρηδες. Αμόρφωτα γίδια των Βαλκανίων.

Αιδώς Σκοπιανοί

Βρε ηλίθιοι γλωσσολόγοι του ουράνιου τόξου, Σλάβος ο Αλέξανδρος, μιλά και γράφει σλαβοβουλγάρικα ? Τότε όμως που έζησε δεν υπήρχαν Σλάβοι στην περιοχή και ο Κύριλλος που δημιούργησε το αλφάβητο των Σκοπίων γεννήθηκε 1300 μετά τον Αλέξανδρο.

Προ του 2000πΧ...

Ούτε οι Έλληνες υπήρχαν πάντα στο σημερινό χώρο της Ελλάδας. Κατέβηκαν από πιο βόρεια, όπως και οι Σλάβοι. Γι αυτό κσι υπάρχουν κοινά γλωσσικά στοιχεία μεταξύ των γλωσσών αυτών και γενικότερα όλων των ινδοευρωπαϊκών (ελληνικά, σλαβικές, αλβανικά, λατνογενείς, γερμανικές γλωσσες, περσική και χίντι). Κοινή καταγωγή...

Επανάληψη-Διόρθωση

Οσο η Ελλάδα δεν αναγνώριζε άλλο όνομα, το επίσημο όνομα της ήταν FYROM, γι'αυτό πάντα το διόρθωναν ή αποσύρονταν, όταν είχε τη δυνατότητα και το χρόνο να παρέμβει η χώρα μας. Και αυτό θα παρέμενε όσο δεν το αναγνώριζε στην ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ η Ελλάδα, έστω και αν μεμονωμένα κάποιες χώρες για τους δικούς τους λόγους αποδέχονταν ή είχαν αναγνωρίσει το "Μακεδονία". Το ίδιο και θα επανέλθει, εάν ποτέ καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με υπαιτιότητα της "Βόρειας Μακεδονίας", εφ' όσον η Ελλάδα θα είναι μέσα σε αυτούς τους οργανισμούς και θα διατηρεί το δικαίωμα αντίδρασης και βέτο.

kyriakos

Προς Γλωσσολογο 21:28: Μπαλκανιαρη γλωσσολογε, δεν απαντάς! Γιατί μπαλκανιαρη μου, Chedomir; Γιατί αγαπητό μπαλκανο μας λες ότι εσείς έχετε συνέχεια από ΤΌΤΕ ενώ μιλάτε βουλγαρικα; Εχεις εξαφανίσει το Βυζάντιο. Γιατί μπαλκανιαρη μου εξαφανιζεις το Βυζάντιο; Μηπως τον Παλαιολόγο τον έλεγαν Chedomir ή Miroslav; Όλοι οι προηγούμενοι μιλούσαν μπαλκανιαρικα; Έχεις καμία επιγραφή στα μπαλκανικα να μας την δείξεις αφού είσαστε αρχαίο και λαμπρό έθνος; Ηταν ο Φίλιππος ο γιος του Darko; Μήπως η λέξη ίππος είναι μπαλκανικα ή ήταν μοντέρνοι οι μπαλκανοι κι έδωσαν στον Φίλιππο ξένο όνομα; Το όνομα Αλέξανδρος τι σημαίνει στα μπαλκανικα και δεν καταφέρατε να δείξετε ότι είναι μπαλκανικο; Ο κόσμος κάνει λάθος τα τελευταία 3000 χρόνια κι εσύ μας άνοιξες τα μάτια μπαλκανιαρη μου; Πες μας ρητά μπαλκανε αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σλαβος κι ότι όλος ο πλανήτης έκανε λάθος!!! Ή πες μας ότι οι μπαλκανιαρηδες δεν είναι σλαβοι!!! Διάλεξε μπαλκανε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. ΠΡΕΠΕΙ να διαλέξεις ή την μία ή την άλλη. Η αλήθεια θα σου βγάλει το μάτι, μπαλκανιαρη.

Ει ψιτ... "γλωσσολόγε"

Επειδή βαριέμαι ασύστολα να απαντάω στις προβοκατόρικες μπούρδες σου ότι η Ελληνική γλώσσα είναι υποτίθεται αλλοιωμένη επειδή σύμφωνα με την λογική σου ξέμειναν και μερικές λέξεις από άλλες γλώσσες, σου λέω απλά ότι με την δική σου ηλίθια λογική, η Ελληνική γλώσσα που έχει επιδράσει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές δυτικές γλώσσες με πληθώρα λέξεων, τότε μάλλον τους κάνει όλους Έλληνες έτσι δεν είναι;; 🤭😁 Επίσης έτσι για να ξεστραβωθείτε εκεί που σε πληρώνουν, απλά μπορείτε να διαφωτιστείτε με την Britannica στο συγγραφικό κεφάλαιο Greek Language των Greek language των Angeliki Malikouti-Drachman, Cornelis Jord Ruijgh Brian E. και Newton Michel Lejeune και να μάθεις πως ΟΛΑ αυτά που λες είναι τόσο βάσιμα όσο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας!! Άντε γιατί εσύ λες πολλά και γελοιοποιείσαι. 🤪

kyriakos

Φίλτατε, ο μπαλκανος έχει μίσος για μας. Επειδή ειναι μπαλκανος είναι και βλακας. Επιστημονικές μελέτες δεν του λένε τίποτα. Αν η "ελίτ" μιλούσε Ελληνικα, τότε θα υπήρχαν και επιγραφές στη γλώσσα της μπαλκανομαζας γιατί αυτή ήταν η πλειοψηφία. Επίσης, αν η "ελίτ" ήταν μπαλκανοελιτ ΔΕΝ θα αρνούνταν την γλώσσα της και θα υπήρχαν και γραπτά στα μπαλκανικα. Ο μπαλκανος είναι χοντροκεφαλοι, χοντρανθρωπος και μονοχνωτος. Δεν παίρνει από αλήθεια.

kyriakos

Φίλτατε, ο μπαλκανος έχει μίσος για μας. Επειδή ειναι μπαλκανος είναι και βλακας. Επιστημονικές μελέτες δεν του λένε τίποτα. Αν η "ελίτ" μιλούσε Ελληνικα, τότε θα υπήρχαν και επιγραφές στη γλώσσα της μπαλκανομαζας γιατί αυτή ήταν η πλειοψηφία. Επίσης, αν η "ελίτ" ήταν μπαλκανοελιτ ΔΕΝ θα αρνούνταν την γλώσσα της και θα υπήρχαν και γραπτά στα μπαλκανικα. Ο μπαλκανος είναι χοντροκεφαλοι, χοντρανθρωπος και μονοχνωτος. Δεν παίρνει από αλήθεια.

Γλωσσολόγος

Το εξηγησα πιο κατω αγαπητε. Οι αρχαιες ελληνικες λεξεις-ορολογια ιατρικης και αλλων επιστημων ειχαν περασει πρωτα στην λατινικη και μετα μεσω αυτης στις αλλες ευρωπαικες γλωσσες. Σαν δανεια απο αυτες τις γλωσσες μπηκαν στην νεα ελληνικη, μετα το 1830.Δεν ισχυριζομαι οτι στην νεοελληνικη υπαρχουν καποιες μη ελληνικες λεξεις, αλλα οτι στην νεοελληνικη ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ εκτος ενος 10% της επιστημονικης ορολογιας.Σου γραφω στα γρηγορα ενα-δυο παραδειγματα.Σε ενα βιβλιο του ο Ηλιας ο Πετροπουλος, προσδιορισε την λεξη κωλος σαν ασαφους προελευσης. Ο φουκαρας εψαχνε καποια ετυμολογικη ριζα στα αρχαια ελληνικα και κυριως τον μπερδευε το ω της πρωτης συλλαβης.Το ω στην πρωτη συλλαβη το καθιερωσαν οι ελληνες λογιοι σαν δειγμα ελληνικοτητας. Αν ομως το εψαχνε λιγο καλυτερα ο Πετροπουλος, θα ανακαλυπτε οτι στα ιταλικα, ισπανικα και πορτογαλικα η αντιστοιχη λεξη ειναι colo η culo.Ξερεις οτι καθολα καθημερινες λεξεις οπως "δουλευω",η "πινω", δεν ειναι ελληνικες?Καποτε οι νεοελληνες φιλολογοι ειχαν παντελη αγνοια των πραγματων, γιατι επιτηδες το νεοελληνικο κρατος τους απομονωνε, μην επιτρεποντας τη λειτουργεια ξενων φιλολογιων στα ελληνικα πανεπιστημια.Με αυτον τον τροπο προσπαθησαν να επιβαλλουν στην νεοελληνικη συνειδηση το ψευτικο τους οικοδομημα, ομως δυστυχως για το νεοελληνικο εθνικο φαντασιακο η παγκοσμιοποιηση θα το γκρεμισει σαν χαρτινο πυργο.

kyriakos

Μπαλκανιαρη γλωσσολογε, δεν απαντάς! Γιατί μπαλκανιαρη μου, Chedomir; Γιατί αγαπητό μπαλκανο μας λες ότι εσείς έχετε συνέχεια από ΤΌΤΕ ενώ μιλάτε βουλγαρικα; Εχεις εξαφανίσει το Βυζάντιο. Γιατί μπαλκανιαρη μου εξαφανιζεις το Βυζάντιο; Μηπως τον Παλαιολόγο τον έλεγαν Chedomir ή Miroslav; Όλοι οι προηγούμενοι μιλούσαν μπαλκανιαρικα; Έχεις καμία επιγραφή στα μπαλκανικα να μας την δείξεις αφού είσαστε αρχαίο και λαμπρό έθνος; Ηταν ο Φίλιππος ο γιος του Darko; Μήπως η λέξη ίππος είναι μπαλκανικα ή ήταν μοντέρνοι οι μπαλκανοι κι έδωσαν στον Φίλιππο ξένο όνομα; Το όνομα Αλέξανδρος τι σημαίνει στα μπαλκανικα και δεν καταφέρατε να δείξετε ότι είναι μπαλκανικο; Ο κόσμος κάνει λάθος τα τελευταία 3000 χρόνια κι εσύ μας άνοιξες τα μάτια μπαλκανιαρη μου; Πες μας ρητά μπαλκανε αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σλαβος κι ότι όλος ο πλανήτης έκανε λάθος!!! Ή πες μας ότι οι μπαλκανιαρηδες δεν είναι σλαβοι!!! Διάλεξε μπαλκανε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. ΠΡΕΠΕΙ να διαλέξεις ή την μία ή την άλλη. Η αλήθεια θα σου βγάλει το μάτι, μπαλκανιαρη.

Γλωσσολόγος @kyriakos 15:45-15:47

Δεν μπορώ να σου πω αν ήταν η όχι σλάβος ο Μέγας Αλέξανδρος. Μπορεί ομως κάλλιστα να ήταν σλάβος δίγλωσσος που είχε μάθει τα αρχαία ελληνικά και τα μιλούσε όπως όλα τα μέλη της ελίτ της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ιλλυρίας.Τα αρχαία ελληνικά ήταν σαν τα αγγλικά της εποχής μας Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο πάντως ότι οι αρχαίοι ελληνες δεν καταλάβαιναν την αρχαία μακεδονική . Όσο για το ότι η νέα ελληνική είναι γλώσσα κατασκευασμένη, μπορώ να στο αποδείξω. Η κάθε γλώσσα που μιλιέται ανά τον κόσμο έχει έναν ελάχιστο ή μέσο αν θες καλύτερα αριθμό φθόγγων. Αυτός είναι το νούμερο 30. Η νεοελληνική ξέρεις πόσους εχει; 20 αν προσθέσουμε τα γγ και ντ! Αυτό γιατί οι διαφωτιστές προσπάθησαν να αναστήσουν την νεκρή αρχαιοελληνική γλώσσα μην παίρνοντας όμως υπόψιν τους ότι οι αρχαίοι εξέφραζαν διαφορετικούς φθόγγους με την βοήθεια των πνευμάτων και των τόνων, των φωνηεντων και διφθόγγων που ήταν πριν η μετά τα σύμφωνα κλπ. Οπότε. ...παράτα τα. Καλό είναι να είσαι εθνικά υπερήφανος, όμως όταν το παρακάνεις με ψευδεπίγραφα πράγματα κατακτάς γραφικός.

Γλώσσες ινδοευρωπαϊκής προέλευσης

Να υπενθυμίσουμε ότι στην παλαιά μορφή της ρωσικής, όπως επίσης και στην παλαιότερη αλλά και στη σύγχρονη αλβανική, υπάρχουν τύποι της αρχαίας ελληνικής που έχουν ολοκληρωτικά χαθεί ή αλλοιωθεί σημαντικά στη νέα ελληνική. Όλα αυτά μαρτυρούν κοινή καταγωγή ή πολύ στενή συνύπαρξη και επιρροή από αρχαιοτάτων χρόνων. Τουλάχιστον οι πολλές ομοιότητες στις λατινικές γλώσσες, γερμανικές, σλαβικές, ελληνικά, αλβανικά, περσική, σανσκριτικά προδίδουν κοινή καταγωγή.

kyriakos

Μπαλκανιαρη. Σ' ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου. Έτσι, να τα λέτε ανοιχτά! Ο Μεγας Αλέξανδρος ήταν σλαβος και τον έλεγαν Λουντμιλα, οι Μακεδονες σλαβοι που για κάποιο λόγο δεν μιλούσαν σλαβικα. Η γλώσσα μας είναι κατασκευασμενη κι αυτά που διαβάζουμε στις αρχαίες επιγραφές κλπ ΔΕΝ είναι Ελληνικα απλά έτυχε να μοιάζουν!!! Μπαλκανιαρη. Η Ελληνικη γλώσσα ΔΕΝ υπάρχει κι αυτό που βλέπουμε εμείς τα τελευταία 3000 χρόνια είναι αυταπάτη. Μπαλκανε. Πάτε της ανθρώπινης ράτσας. Είσαι μπαλκανος και ΔΕΝ μπορείς να το αλλάξεις!!! Ντρέπεσαι μπαλκανε επειδή σε λένε Chedomir και Miroslav. Θέλεις να γίνεις Μακεδόνας γιατί ως βαλκανοσλαβος είσαι η τελευταία τρύπα του ζουρνα. Έχουν γνώση οι φύλακες μπαλκανε.

Γιαννης

Εμείς τι σχέση έχουμε με τους αρχαίους Έλληνες; Ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλιώς όποτε κάποιος εισέπραττε χρήματα από αρχαιοελληνικά αγάλματα, θα παίρναμε ποσοστά. Η ταύτιση της αρχαίας με την νέα Ελλάδα έγινε από τον Όθωνα (για αυτό και η μετακίνηση της πρωτεύουσας από το Ναύπλιο στην Αθήνα). Αν ήμασταν ταυτόσημοι με τους αρχαίους Έλληνες γιατί είχαμε όλα τα μνημεία παρατημένα, δε τα εκτιμούσαμε μέχρι να έρθουν οι Βαυαροί; Άρα άλλο η αρχαία Μακεδονία, άλλο η σύγχρονη Μακεδονία, όπως άλλο η αρχαία Θράκη, άλλο η σύγχρονη Θράκη. Οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι κάτοικοι των μειονοτικων περιοχών είναι αληθινοί Θράκες? Οι κάτοικοι της ανατολικής Θράκης (Τουρκία) είναι Θράκες; Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας (Βόρεια Θράκη) είναι γνήσιοι Θράκες? Οι ελληνόφωνοι ή σλαφοφωνοι απόγονοι των εκτοπισμένων Ελλήνων ανταρτών κάτοικοι της Γευγελής είναι Μακεδόνες. Ποιος ορίζει τι είναι μακεδονικό το 2020, τα κριτήρια είναι ίδια με το 600 προ Χριστού ή με το 323 πΧ κλπ;

Spyros

Απλά το αναφέρω και ο νοών νοειτω, το όνομα Ρασελα Μιζραχι δεν είναι σλαβικό αλλά ΕΒΡΑΪΚΌ!!! Και επειδή δεν θέλω να κάνω άλλο σχόλιο, να θυμίσω ότι στους βαλκανικούς πολεμους, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να εμποδίσουν τον ελληνικό στρατό να μπει πρώτος στη πόλη, υπέρ του βουλγαρικού στρατού, προτιμώντας ξεκάθαρα να γίνει η συμπρωτευσα βουλγαρική και όχι ελληνική! Αυτά γιατί όποιος ξέχνα την Ιστορία του είναι καταδικασμενος να ξαναζήσει συμφορές! Ακούς Ρεπουση???

Bigitte Kyritsis

Ότι ήθελα να πω, τα είπες, άριστα

Και όχι μόνο αυτό

Να θυμηθούμε την συμπεριφορά τους εναντίον των Ελλήνων στην τουρκοκρατία, στην Επανάσταση του 1821, στην Μικρασιατική καταστροφή όπου σε όλες τι φάσεις υποστήριξαν ανοιχτά τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων, και στην μεγάλη μούτζα αχαριστίας που έριξαν στους Θεσσαλονικείς μέσω του Μπουτάρη που με κίνδυνο της ζωής τους έκρυψαν εβραϊκές οικογένειες από τους ναζί, και στα τελευταία κατηγορήθηκαν και από πάνω ότι τους παρέδιδαν, ξεχνώντας φυσικά να αναφέρουν μεσω του Μπουτάρη που τους λιβάνιζε, ότι άλλος τους παρέδωσε αποδεδειγμένα στους ναζί, ήταν δικός τους, και δεν ήταν σίγουρα Έλληνες που βοήθησαν και από πάνω παρά τις διαχρονικές προδοσίες που μας έχουν ρίξει εδώ. Πραγματικά ντροπή και αχαριστία. Αλλά οι αλήθειες ενοχλούν. Και συνήθως βαράμε και την γνωστή χιλιοειπωμένη καραμέλα του αντισημιτισμού και ξοφλάμε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης