Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage

4981070

Oι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη τόνισε ο ΥΕΘΑ

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, "παρών" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας "λαμπερό και κοφτερό" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Να γνωρίζουν οι γείτονές μας ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο, δήλωσε ο εισηγητής τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στις προερχόμενες από τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας προκλήσεις και την απορρέουσα ευθεία αμφισβήτηση από τουρκικής πλευράς των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. "Να γνωρίζουν στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα" είπε ο κ. Λαζαρίδης σημειώνοντας την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Η Τουρκία, πρόσθεσε, "τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις επιλογές πολιτικής της απέναντι στη χώρα μας, ιδιαίτερα με την τελευταία άκυρη και ανυπόστατη συμφωνία με τη Λιβύη ή καλύτερα με την παραπαίουσα κυβέρνηση της Τρίπολης, απομακρύνεται από αυτήν" είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας είπε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ ρυθμίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες επί των συγκεκριμένων θεμάτων που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τα F-16 και για τα Mirage και για τα ανταλλακτικά του Πολεμικού Ναυτικού και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα..

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο εισηγητής του Γ. Φραγγίδης είπε όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, είτε φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε στο ΝΑΤΟ, αλλά και η γείτονα χώρα, ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία δεν γίνεται αποδεκτή καμία ενέργεια υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας. "Επιβάλλεται, λοιπόν, η διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων" είπε ο κ. Φραγγίδης. Εξέφρασε επίσης τη θετική στάση του ΚΙΝΑΛ επί της αρχής και επί των άρθρων, καθώς και επί των τροπολογιών πλην αυτής για τον Εθνικό Συντονιστή.

Από το ΚΚΕ, ο Ν. Παπαναστάσης είπε ότι η πολιτική που ασπάζεται το δόγμα πως αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προστατεύσει δήθεν τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχει πλήρως αποδεδειγμένα και ιστορικά χρεοκοπήσει. Υποστήριξε επίσης ότι η αμυντική ικανότητα της χώρας εξασφαλίζεται από τον λαό μας, από Ένοπλες Δυνάμεις που δεν θα είναι τμήμα του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται με την πάλη και το αίμα και τις θυσίες του λαού και είναι απολύτως συνδεδεμένη με τον αγώνα για λαϊκή ευημερία, για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης είπε ότι η κατάθεση της τροπολογίας για τον Εθνικό συντονιστή αναγκάζει τους βουλευτές του κόμματος, αντί για "παρών" να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο Α. Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση τόνισε ότι χρονίζει η αναβάθμιση των F16. Ήταν ανάγκη να φτάσουμε στο «παρά πέντε»; Ξέρετε ότι για να ξεκινήσει το υπόστεγο της ΕΑΒ, για να μπορέσει να λειτουργήσει, θέλουμε αρκετό χρονικό διάστημα; Ξέρετε ότι θέλουμε να πάρουμε τετρακόσιους έμπειρους τεχνίτες, οι οποίοι έφυγαν και βρήκαν δουλειά αλλού, στο εξωτερικό; Όσο για τη στάση του κόμματός του είπε ότι το υπερψηφίζει, πλην του άρθρου 6 για το προσωπικό των ΕΔ.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα χαρακτήρισε "νοσηρό" το ότι δεν έχουμε αίσθημα ασφάλειας ανάλογο με τον πακτωλό των χρημάτων που έχουμε ξοδέψει για τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από ΗΠΑ αλλά και από Γερμανία. Δήλωσε πάντως "παρών" επί της αρχής αλλά θετικά στα άρθρα του νομοσχεδίου, με κυριότερη την επιφύλαξη που αναφέρεται στην απουσία μακρόχρονου εθνικού σχεδιασμού στο θέμα των εξοπλισμών.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Μ.ΠΑΣΟΚ

SI VIS PACEM PARA BELLUM.ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ .

Κλεάνθης

Οι ανθελληνες τουρκοφιλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι διεθνηστες μηδενιστές του βαρουφάκη και οι απατρηδες μπολσεβίκοι τού ΚΚΕ ψήφισαν οχι

Εμπρός, τώρα αμέσως !

Μπορούμε τώρα, αμέσως, από Δευτέρας χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του Κράτους να πάρουμε επιπροσθέτως μια μοίρα F35 (12 αεροπλανα). Να πως: Η τιμή ενός F35 ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια δολαρια (72 εκατομμύρια ευρώ). Αν υπολογίσουμε 12 F35 για μια μοίρα θα έχουμε ένα κόστος που αν κατανεμηθεί σε 6,2 εκατομμύρια Ελληνες φορολογουμένους, κοστίζει στον κάθε ένα 140 ευρώ. Η λύση: Να ανοίξει ένας λογαριασμος από επιτροπή όλων των κομμάτων, όπου υπό τύπο Εθνικού Εράνου υπέρ της Αμυνας να καταθέσει ο κάθε ένας (6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι είμαστε). Έχω μικρο εισόδημα αλλά με μεγάλη ευχαριστηση θα κατέθετα από το υστέρημα μου τα διπλάσια. Πιστεύω πως ανεξάρτητα από την αναβάθμιση των F16 σε Viper, θα αποκτούσαμε μια ακαταμάχητη υπεροπλία. Μαζί με τα τελευταίου τύπου ραντάρ και αντίμετρα, οι S400 των Μογγόλων θα χάσουν σε τεράστιο βαθμό την δυνατότητα πλήγματος. Τα αεροπλάνα είναι πια διαθέσιμα και είναι στο χέρι μας να κάνουμε γρήγορα κάτι γιατί έχουν εκδηλώσει και άλλες χώρες έντονο ενδιαφέρον για την παρτίδα που προοριζόταν για τους Οθωμανούς. Και ας μην αρχίσουμε το παιχνίδι με την 'πινακωτή', όχι τούτο, πάρε το άλλο. Τα F35 είναι ετοιμοπαράδοτα, stealth και πιστευω οι Αμερικανοί θα μας προτιμούσαν, αφού γιατί θα έστελναν ένα 'περιποιημένο' μήνυμα στους Τούρκους καβαλάρηδες του σκουπόξυλου.

Εμπρος τωρα. Εαν γίνει αυτο εγω δινω και 200€

Χμμ εγώ έγω μια καλύτερη ιδέα για να μην επιβαρυνθεί πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος αντι να πλήρωση 140 να πλήρωση 70€. μισα,μισα δηλαδη. Πως? Πληρώνουν τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πως? Με πολύ μεγαλες περικοπές των βουλευτικών αποζημιώσεων. Και κόψιμο τον κρατικων επιχωρηγησεων. Ποσα χρωστούν αυτα τα 2 κόμματα,450εκατ.? Να τα πρώτα 6 αεροπλάνα . Εμ πώς να γίνει ,πάντα προστα ο λαος?

@ Εμπρος τωρα. Εαν γίνει αυτο εγω δινω και 200€

Φίλτατε, δεν κατάλαβες ακόμα ότι ο μεγάλος εχθρός μετά τους Τούρκους είναι η διχόνοια; Η πρόταση είναι σοβαρή και τα κομματικά δεν έχουν θέση εκεί μέσα. Όταν καίγεται το σπίτι σου, δεν επιμένεις να έρθουν μόνο πυροσβέστες της κομματικής σου προτίμησης.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.....

μπαλαφας

εγω λεω να μην παρουμε οπλα, να τα δωσουμε σε επιδοματα, να το ρισκαρουμε βρε αδερφε

Να μην ξεχνιόμαστε

07:20Δεν γίνεται να μην δοθούν επίδοματα. Η χώρα εχει ανθρωπιστική κρίση, λογο της χρεομοποιας και την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Εαν δεν υπήρχαν αυτά τα επιδόματα, θα ειχαμε και πάλι εικόνες εποχης 2012-13......συσσίτια, και ανθρωπους σε λαϊκές να συκωνουν τα χερια για να πιάσουν μια ντομάτα που θα τους πέταγαν οι παραγωγή. Θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτο. Οσο για τα εξοπλιστικά και έχω σύμφωνο ότι η χώρα θα πρέπει να εξοπλίστη. Αλλά μην ξεχνάς οτι θα πρέπει να είμαστε καλα εξοπλισμένη. Γιατι το λεω? Γιατί κάποτε που υπήρχαν η <<παχιές αγελάδες >> Αγόραζαν,(σορηδον) δεν αγόραζαν? Αεροπλάνα, τανκς, ελικοπτέρα, φρεγαδες, υποβρύχια, κ.α. (Για την πατρίδα εννοείτε,και ΟΧΙ για προσωπικό συμφέρον). Αρα η χωρα θα πρέπει να είναι παρα πολυ καλά εξοπλισμένη.

Οι ΚΚΕδες

Γνωστοί ξύστες...τιποτα δεν ψηφιζουν...

Tsopanis

Η Σακοράφα είναι στον Μπαρούφα όχι στον ΣΥΡΙΖΑ

ΧΥΖ

Σωστά! Η Σακοράφα ήταν στο ΠΑΣΟΚ, μετά στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στον ΜΠΑΡΟΥΦΑ! Την επόμενη φορά θα δούμε που θα είναι... έχουμε καιρό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis-erdogan-arthro

Νευρικός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη - Υποστήριξε ότι η Κρήτη δεν έχει... υφαλοκρηπίδα - Μητσοτάκης: Αν αισθάνεται ότι έχει δίκιο ας πάμε στη Χάγη για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης

7
dimoskopisi-arthro

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 44,2% με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σχεδόν 20 μονάδες πίσω - «Ναι» στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από το 55% στη δημοσκόπηση της MRB - Το 56,9% κρίνει θετικά την ίδρυση υπ. Μετανάστευσης και ασύλου

8
libya-con

Οι έξι σελίδες με τα 55 άρθρα της συμφωνίας απέχουν πολύ από την εφαρμογή τους -  Έτοιμη η Ελλάδα να μετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή στη Λιβύη για επιτήρηση του εμπάργκο όπλων και της εκεχειρίας

-

20-01-20_0005__DPC4273

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τοπικής της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μία είναι η βασική μας διαφορά με την Τουρκία: «η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» - Δήλωσε ανοιχτός για τη Χάγη - Τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη

6
IMG_4653

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε η μεγαλύτερη, σε μια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αναφέρεται στην ανάγκη καταπολέμησης του Αντισημιτισμού 

1
dimoskopisi_main01

Σαφές προβάδισμα   13 μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% του Αλέξη Τσίπρα -  Το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία - Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

53