Μπακογιάννης: Το κομμάτι από Ομόνοια και πέρα ήταν μαύρη τρύπα, τώρα υπάρχει αστυνόμευση

Μπακογιάννης: Το κομμάτι από Ομόνοια και πέρα ήταν μαύρη τρύπα, τώρα υπάρχει αστυνόμευση

«Στόχος είναι να έχουμε μια πόλη ελεύθερη… Έχουν εκκενωθεί ήδη 10 καταλήψεις επιτέλους, επιτέλους, δεν πήγαινε άλλο» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

bakogiaanis-n1
Την ικανοποίησή του για τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτηρίων στα Εξάρχεια εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας λόγο για συντονισμένη αντεγκληματική πολιτική, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει αναλάβει το σκέλος της καταστολής και τον Δήμο την πρόληψη.

«Στόχος είναι να έχουμε μια πόλη ελεύθερη… Έχουν εκκενωθεί ήδη 10 καταλήψεις επιτέλους, επιτέλους, δεν πήγαινε άλλο» ειπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Το κομμάτι από Ομόνοια και πέρα ήταν μαύρη τρύπα… Τώρα υπάρχει αστυνόμευση. Ερχόμαστε να ξεριζώσουμε φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια» είπε ακόμα στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε, επίσης, ότι καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός συνυπάρχουν με την ασφάλεια. Όπως διευκρίνισε, γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις σε 2-3 πλατείες κάθε εβδομάδα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του δρόμου.

«Βάφουμε παγκάκια, φωτίζονται οι πλατείες. Αν δημιουργήσεις αστικό χώρο φιλικό προς την οικογένεια και εχθρικό στην παραβατικότητα βλέπεις αποτελέσματα, ακόμα και το ύψος του πράσινου έχει σημασία, το ποσό πυκνό είναι ένα δέντρο, λέει η σύγχρονη εγκληματολογία» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε, ακόμα, ότι τους επόμενους μήνες θα διατεθούν 40 εκατομμύρια ευρώ για έργα στα πεζοδρόμια της πόλης και 42 εκατ. ευρώ για ασφαλτόστρωση μέσω δημοπρασιών. 

Κλείσιμο
Κάνοντας ειδική ανφορά στην πλατεία Ομονοίας είπε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας ριζική αλλαγή του σχεδίου. «Θα μας γυρίζει πίσω μνήμες που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει περισσότερες διευκρίνισες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, με πάνω από 2.000 δωμάτια

O δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να αποδώσει στο δήμο το Πεδίον του Άρεως. Όπως είπε στο Πεδίον του Άρεως περιπολούν όχι μόνο αστυνομικοί αλλά και ιδιωτική αστυνομία. Έργα θα γίνουν επίσης σε Εθνικό Κήπο και Λυκαβηττό. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε δε ότι πλένονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά οι κάδοι.

Ανακοίνωσε, επίσης, την πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων καθώς και την προμήθεια νέου εξοπλισμού όπως 14 μηχανήματα, πιεστικά πλυστικά, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες. 

«Σε 1 με 1,5 μήνα οι εργαζόμενοι αποκτούν στολές για την ασφάλεια και την υγεία τους όχι τόσο για την εμφάνισή τους» εξήγησε. 

«Καθαρίσαμε 18.000 φρεάτια πριν τη βροχή και 1.000 επισκευάζονται και γι’ αυτό δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στην πόλη από την κακοκαιρία» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Στο δήμο Καρπενησίου είχα περισσότερα εργαλεία να κάνω τη δουλειά μου πάρα στο δήμο Αθηναίων. Ρώτησα πόσα αποφρακτικά είχε ο δήμος και η απάντηση ήταν μηδέν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης