Κύπρος: Η Στέλλα Κυριακίδου, υποψήφια Επίτροπος στην ΕΕ

kiriakidou

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προχώρησε στη συγκεκριμένη εισήγηση - Ποια είναι η Στέλλα Κυριακίδου

Την Στέλλα Κυριακίδου εισηγείται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως τη νέα επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε χθες με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και εισηγήθηκε, όπως διορίσει νέα Επίτροπο από την Κυπριακή Δημοκρατία τη Στέλλα Κυριακίδου. Η Στέλλα Κυριακίδου είναι αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ και διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι ευχαριστίες της Κυριακίδου

Tις θερμές της ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη, προτείνοντάς την για τη θέση της νέας Κύπριας Επιτρόπου στην ΕΕ, εκφράζει σε γραπτή δήλωση η Στέλλα Κυριακίδου.

Αφού αναφέρει ότι η εισήγηση θα τεθεί υπό την έγκριση της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στη συνέχεια θα λάβει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Κυριακίδου τονίζει πως σκοπεύει να εργαστεί ακατάπαυστα προωθώντας και ενδυναμώνοντας την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και την παρουσία της ΕΕ στην πατρίδα μας, υπερασπίζοντας μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της ισότητας των φύλων, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

"Μια Ευρώπη πιο κοντά στον κάθε πολίτη, εμπνέοντας και προστατεύοντας όλους ισότιμα. Μια Ευρώπη σταθερότητας και ασφαλείας. Mια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, της οικονομικής ανισότητας, μια Ευρώπη της τεχνολογικής ανάπτυξης δίνοντας όραμα και ελπίδα τους νέους μας. Μια Ευρώπη που θα στηρίζει πιο αποφασιστικά την Κύπρο στον δίκαιο αγώνα της", αναφέρει.

Η Κύπρια βουλευτής σημειώνει την ιστορική, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας για ίση κατανομή των καίριων ευρωπαϊκών θέσεων μεταξύ γυναικών και αντρών αλλά και την απόφαση της νέας προέδρου της Κομισιόν για ίση αντιπροσώπευση των δύο φύλων στη νέα ευρωπαϊκή επιτροπή.

"Για ακόμη μια φορά η Ευρώπη καταδεικνύει στον υπόλοιπο κόσμο τις υψηλές τις αρχές και αξίες. Πολλά έχουν ακόμα να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ, οι οποίες στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που ζούμε, θα εξασφαλίσουν το μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών, το μέλλον των παιδιών μας", αναφέρει.

Ποια είναι η Στέλλα Κυριακίδου

Η Στέλλα Κυριακίδου είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ από το 2006 και Αντιπρόεδρος του κόμματος από το 2013.

Είναι επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) από το 2012. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, Αντιπρόεδρος, μέλος του Προεδρείου, Πρόεδρος Επιτροπών και εκπρόσωπος της ΚΣΣΕ στην Επιτροπή της Βενετίας. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη ΚΣΣΕ.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών του Κυπριακού Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Υγείας της οποίας διετέλεσε αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ιδιαίτερα για την προσφορά της στα θέματα καρκίνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος των Συνδέσμων Europa Donna Κύπρου και Μωρά Θαύματα.

Είναι ψυχολόγος και έχει εργαστεί στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας την περίοδο 1979 – 2006.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsao5

Συναντήσεις με Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ζόραν Ζάεφ και Νίκο Αναστασιάδη - Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στις ΗΠΑ  στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα

20
MAKS53

Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι η δεύτερη που γίνεται σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων - Η προηγούμενη ήταν αυτή του ΚΥΣΕΑ, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονη ανησυχία για το πώς θα μπει «φρένο» στα κύματα προσφύγων που έρχονται από τη γειτονική χώρα

70